Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Snape 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, další skvělý film s odzbrojující Audrey Tautou v hlavní roli. Nechci nic prozradit z děje, ale vězte, že vyprávění stejného příběhu z pohledu více postav, v jiných filmech bývající poněkud samoúčelné, je zde dovedeno k dokonalosti. Po nějakých 40 minutách vás čeká kruté vystřízlivění, způsobené objektivnějším pohledem na předešlé události. Že se při tom nestačíte divit a nádherný úsměv "Amélie" vám poněkud zhořkne, to slibuji. Závěr je pak už jen pomyslnou třešničkou na dortu. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil o 20 minut dříve scénou v sanitce, kde Angélique chytla Loica za ruku, bylo by to skoro na pět. Takhle mě konec přišel lehce překombinovaný. I když závěrečná scéna s překvapením za skříní je skvělá, přece jenom mě posledních 20 minutek trošku kazí zážitek z jinak výborného filmu. Ovšem to je v podstatě jediná výtka kterou mám. Bavil jsem se znamenitě a Audreyta je prostě úžasná. Když se usměje, vypadá jako nejhodnější člověk na světě, ale pohled když viděla jak Loic říká své ženě „miluji tě“ naznačuje, že v jejích temných očích se skrývá něco jiného než dobrosrdečnost.Na ní stojí tento film85% ()

Reklama

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Audrey Tautou zbožňuji a právě její jméno bylo tím, co mě v televizním programu zaujalo. Kdyby ovšem nebylo mého kamaráda, na film bych zapomněla a komentář bych teď nepsala... Začnu tím, že Francie zde byla krásně prosluněně vyobrazena. Napadlo mě, že tak barevný film jsem dlouho neviděla :) Snímek samotný byl zajímavý. Zajímavý především tím, jak spojil dva poměrně neslučitelné žánry - romanci a psychothriller. Od poloviny filmu sledujete příběh s otevřenou pusou a s napětím čekáte, jak to celé dopadne. Víte, co je zajímavé? Že ačkoli Angelika je postava více méně záporná, tak ji prostě fandíte. A víte, co je ještě zajímavé? Že když v polovině filmu na nějakou dobu zmizí tvář Audrey, tak se film stává méně zajímavým, občas i nudným. Tautou má prostě jedinečné osobní kouzlo, že by ve filmu mohla hrát jen ona a přesto vás to bude bavit. Jinak musím říct, že s koncem jsem byla více než spokojena :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Miluje li vás k zbláznění roztomilá dvacítka, nemusí to být nutně zrovna povznášející pocit. Tahle je totiž tak trochu na palici a dá vám tu lásku pěkně sežrat, ať už chcete nebo ne. Vcelku příjemný, originální žabožroutský počin, který ukazuje, že se s madmouseille Tautou dají s úspěchem provozovat i jiné polohy než ta na otravně na zádech funící slepici z Montmartru. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama