Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dějinách existuje nepřeberné množství dechberoucích příběhů. Kolhasův příběh by klidně mohl být jeden z nich, to by si ale rejža nesměl umanout, že z toho udělá intelektuální masturbaci. Takže dlouhé záběry, pokud možno beze slov, děj který vydá na 15 minut roztažený na hodinu a půl, a zcela nevěrohodné postavy, které svým chováním a uvažováním nemají v 16. století co dělat. Víc už říkat netřeba, vypnul jsem vysílen po devadesáti minutách, kdy jsem zcela ztratil chuť do života a pointa filmu mi zůstala naprosto lhostejná. 45% ()

wader 

všechny recenze uživatele

Viděno na FFF ve Světozoru. Rozhodně nejsurovější historický film, který jsem kdy viděl. Poměrně málo hudby (ale když už tam je, je skvělá), velmi málo dialogů - často dlouhátánské záběry na krajinu, kdy v reprácích dujeou vichry ženoucí se po lukách. Při sledování jsem si říkal: kdyby Walter Scott nepsal knihy, ale točil filmy, vypadalo by to přesně jako "Michael Kohlhaas", což je ode mě a pro mě pochval. D9ky tomuhle filmu jsem si uvědomil jak jsou všechny blockbustery narvané epickou hudbou, postsynchrony, a jsou v podstatě umělejší, než PVC. Takže za mě: víc takových filmů je škoda točit, protože by na ně chodilo jen minimum diváků, ale jeden dva za rok by si publikum určitě našlo. S trochou nadsázky bychřekl, že ani na ČT2 ve 2 ráno by nepustili něco jako "Michael Kohlhaas" :-) Ale pokud jste už přežraný stylu 50 střihů za minutu, výbuh co 5 minut, dialogy za chůze prokládané pravidelnou nepřirozenou hláškou, podívejte se na tenhle film. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalé, minimalistické, realistické a hodně syrové historické drama které buď diváka dokonale uspí nebo naopak nadchne. Já jsem naštěstí ten druhý případ. Celá audiovizuální stránka je úžasná a nemohl jsem si nevzpomenout na prostředí Velenu v třetím Zaklínači. Celý film se odehrává na jakési chladné, mlhavé a větrné vysočině, v naprosto minimalistických kulisách a s několika málo herci, kterým vévodí bravurní Mad Mikkelsen, jehož všeříkající mimika v závěrečné scéně mě skoro přinutila přihodit pátou hvězdu. Jenže to nemůžu. K plné spokojenosti mi především chybělo trochu doslovnější podání. Místy nejednoznačný styl vyprávění mě přeci jen trochu mátl. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy o pomstě a nemám rád zaslepené hrdiny. A hrdina, na kterém bylo spácháno velké bezpráví a který se mstí, je nejhorší ze všech. Film je velmi rozvláčný, lidé mluví pološeptem, boje jsou nic moc, Mikkelsen od dob Valhally Rising víc mluví a závěrečná skladba je super, jinak je film bez hudby, což místy oceňuji. Film se zabývá pouze vnitřními pocity hrdiny, širší souvislosti jeho povstání jsou potlačeny na absolutní minimum. Škoda, konečně bych uvítal druhý pohled, řekněme více dokumentární. Na Boha se v tomto filmu zapomnělo, přesně jak řekla jedna z postav filmu. Film mě zklamal a to jsou jednotlivé záběry parádně ikonické. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak ze severské produkce. Pomalé a nechávající diváka v nejistotě. Ta pomalost byla místy až nudná, ale když mělo v divákovi rezonovat napětí, tak to nemělo chybu. Nejistotu u takovéhoto filmu jedině vítám, protože u věcí jako Statečné srdce nebo Rob Roy je od začátku všechno jasnější. Zde to tedy také vše dopadne podle předpokladů, ale záběry na hučící stromy, když jsem napnuztý k prasknutí, jak to tedy dopadlo, ve mně ještě víc rozdmýchávaly prožitek z filmu. Ale ač to zní, že jsem byl z filmu unešen, tak jde jen o porovnání a vychválení kladů oproti obdobným projektům z hollywoodu atd. Jinak toho film až tak moc nenabízí a ten čas se vleče tak, že to napodruhé snad ani dát nejde. Možná jen závěr, to by mělo koule i po desátém shlédnutí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama