Reklama

Reklama

Adios Django

  • Česko Django 2: Texas, Adios (více)
Trailer

VOD (1)

Prašná mexická pustina a v ní dva bratři, kteří se ženou za pomstou... Drsný pistolník Burt Sullivan (Franco Nero) opouští post šerifa a vydává se s mladším bratrem do Mexika najít muže jménem Cisco, který před mnoha lety zabil jeho otce. Společně dorazí do malého městečka, ochromeného strachem z Cisca, který tu vlastní veškerou půdu. Burt spojí síly s místními obyvateli, aby Cisca zastavil a přivedl zpět do Texasu, kde ho čeká trest. Je tu však jedno tajemství, o kterém ani jeden z bratrů netuší… Italsko-španělský western je další z řady filmů, které si po velkém úspěchu původního Corbucciho Djanga vypůjčily do názvu toto jméno, aby profitovaly z jeho popularity. Z filmu s původním názvem Texas, adios tak německý distributor udělal Django: der Rächer (Mstitel Django) a tato podoba ovlivnila i název české verze. Příběh sám nemá s původním Djangem nic společného – tedy kromě představitele hlavního hrdiny Franca Nera s jeho poznávacím znamením: ocelově modrým pohledem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

laik_60 

všechny recenze uživatele

sú aj lepšie spagettiwesterny, tento bol príliš "pritiahnutý za vlasy". :( Obaja bratia mohli byť zastrelení v prvých piatich minútach ale o čom by bol potom film ? Scenárista i režisér si z divákov urobili prču. film natočeny pre milovníkov westernov, ktorý ale nemal toho pravého kovbojkárskeho ducha . ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Průměrná kovbojka, která má vzdor jednomu z alternativních názvů s Djangem společného jen pramálo. Předně jí chybí přesvědčivě napsaný příběh: bezpočet nelogičností se sice vysvětlí porůznu troušenými pointami, přesto podezíravý divák nestačí zvedat obočí. Dále: oba bratři působí jako loutky – ani jejich vztah ani pohyb po světě nemá hloubku a opravdovost. Jako střílejí sice přesně, ale nahodile, zrovna tak nazdařbůh žijí a tratí. Za moc nestojí ani hudba a mexickou atmosféru navozují spíše různé „exotismy“ než bystře vnímaná krajina. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není zrovna optimistické dílo. Jakože Baldi vytvořil pozoruhodnosti od parodie po smrtelně vážné špagety, tohle je asi ta nejvážnější. A mně se to líbilo. Muž zákona Franco Nero, tradičně (tento rok ještě jo) málomluvný chlapík, ctící zákon a mající odpor ke zbytečnému násilí na cestě za zločincem chráněným svým vysokým postavením a s kaňkou v minulosti. Ojediněle však Franco není zcela osamělý vlk, na cestě dohlíží na výchovu svého mladšího násilím dosud nezkaženého bráchy. Byl to první kus, kde jsem Alberta Dell‘Acqua viděla, a taky jistě jeho největší. A domnívám se, že ačkoliv tento kaskadér z povolání nelezl po kolmých zdech, ani se nevrhal z čtyřicetimetrových výšek, ve své roli obstál. Jo, optimismus nečekejte, dost přidává Soukup, s gustem ničící ve spagetách každého, kdo má jen trochu charisma. Do Texasu! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhloupějších dějů spaghetti westernu. Nemá to ani ironii, nadsázku (o romantice či myšlence ani nemluvě, neb ty ve spaghetti nikdo nečeká), jenom absurdní děj. Např. dva kopou hrob a stojí zády k tlupě banditů, kteří jim to kopání přikázali a míří na ně zbraněmi - otočí se, a postřílejí ty bandity jako vrabce. Kdyby to měla být komedie, či aspoň ironická nadsázka - ale tohle je moc...A to je tu takových hloupostí víc (český dabing tomu vůbec nepřidal, spíš naopak: Pavel Soukup, to je za trest...). ()

erl 

všechny recenze uživatele

I přes mou obrovskou náklonnost ke Spaghetti žánru a herectví Franca Nera nejsem schopen jít s hodnocením nad průměr jelikož je snímek místy až příliš protkán amatérskými scénami. Režisér Baldi který se o dva roky vytáhnul s vynikajícím Preparati la bara! zde jakoby zápasil s vlastními schopnostmi. Ale naštěstí Franco odvádí svůj standard a celé to táhne prakticky sám. A titulní song mám již dávno zadřenej pod kůží protože je prostě krásný. Ale přesto ***... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Navzdory českému názvu film nemá nic společného s filmem Django (1966), ve kterém si hlavní postavu také zahrál Franco Nero. Poté, co se Django stal světovou senzací, mnoho westernů, zejména s hercem Francem Nerem, bylo přejmenováno, aby vydělaly více peněz. Například v Západním Německu byl tento film nazván „Django, der Rächer“, což v překladu znamená „Django, mstitel“. (Marek06)

Reklama

Reklama