Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

Madison 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je kúzelník. Do 20. rokov minulého storočia, ktoré boli nasiaknuté tónmi podmanivého džezu, zakomponoval romantickú komédiu plnú duchaplných intelektuálnych dialógov, jemného sarkazmu a geniálnych konverzačných pasáží (dvojzmyselné narážky, slovné hračky, iskrivá irónia, vznášajúca sa medzi slovami). K tomu si pripočítajte úchvatnú Francúzsku riviéru či dobovú náladu okorenenú klasickými divadelnými hereckými výkonmi a krásnymi kostýmami. Colin Firth je anglický džentlmen, hrá nesmierne uhladene a precízne. Emma Stone je živelná a bezprostredná a svojej postave jasnovidky dodala potrebný šmrnc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem se těšil na každou Woodyho premiéru a neváhal obětovat peníze a čas za návštěvu kina. Ty časy minuly. Sledování jeho filmů začalo nepříjemně připomínat rutinní odškrtávání položek v seznamu. Nemá čím překvapit a ani se o to nepokouší. Už podruhé použil jako východisko prostředí kabaretní kouzelnické show, jen Prokletí žlutozeleného škorpióna mi přišlo svěžejší a vtipnější, dělané víc pro diváka než pro laskání vlastního ega. Počátek vypadá nadějně. Colin Firth na sebe zaslouženě strhává pozornost a role mu sedí. Emma Stone je, když nic jiného, aspoň osobitá a až do odhalení mystifikace snímek jakžtakž po komediální stránce funguje. S přibývajícími minutami se ale nějak zacyklí, ztratí šarm a začne unavovat. Slušelo by mu víc sebeironie, smyslu pro realitu, ochotu jít za práh citové bolesti a poučeného smutku. Závěr posunuje film někam k banalitě, stěží se dá pochopit Sophiina volba životního partnera. Woody podlehl stařecké ješitnosti a rozumím těm komentářům, ve kterých se skloňuje slovo snob. Vzhledem k jeho předchozím zásluhám to ale přece jen na slaboučké 3 hvězdičky vytáhnu. V Kouzlu měsíčního svitu se objevuje kousek Woodyho životní filozofie, částečně bere inspiraci i z odkazu Oscara Wilda, ale co naplat, k jeho vrcholným filmům to má hodně daleko. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Má první (a určitě ne poslední) CSFD projekce, a to v krásném prostředí kinosálu Lucerny. Právě v tomto prostředí vynikla ta kouzelná atmosféra filmu. Z některých předchozích Allenových filmů jsem byla zmatená a často i zklamaná, to ale u Kouzla měsíčního svitu neplatí. Spokojená jsem byla snad se vším, ani chvíli jsem se nenudila. Emma Stone mě hodně překvapila, ve svých 25 letech hraje prostě dokonale. Colin Firth se taky výborně hodil na svou roli. Doporučuji a už se nemůžu dočkat na další snímky WA, protože alespoň mně připadají čím dál lepší. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo magicky vlídný film s ukrutně vtipným Colinem Firthem, nádhernou atmosférou jižní Francie i dvacátých let minulého století a s poselstvím, že "k životu potřebujeme iluze", které sice Woody Allen použil už ve Stínech a mlze (a jinde), ale to mi ani v nejmenším nevadí. Že jsem pointu prohlédl dříve, než ji prozradil film? No to je toho. Kouzlo měsíčního svitu není vrchol Allenovy filmografie ani žádný přelomový titul. Je to ovšem roztomilá komedie natočená přesně v duchu "pamětnických" filmů, která buď neurazí, nebo rovnou nadchne. Zklamat ale snad ani nemůže. "Začínal jako hadí muž. Zajímavá volba, když chce někdo vypadnout z reality." ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No, bylo to takové nijaké. Nebýt Emmy Stone, tak je to celkem propadák. Ale ona je skvělá, krásná a má talent. Colin Firth mi tam moc neseděl. Jeho role nebyla napsaná pro něj, ale pro někoho mladšího a charismatičtějšího. Příběh je sice krásný, ale takový fádní. Mám z toho smíšené pocity a takový zvláštní pocit. Divně zajímavý film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama