Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Moderní westerny mám rád a tenhle měl všechno co měl mít. Mstícího se hrdinu, sympatického záporáka i nezbytné zaprášené městečko snad kdesi v Texasu, kde pod povrchem klokotá mazlavá hmota. Ano ta hmota díky níž o pár dekád později zbohatnou všichni ti Ewingové z Dallasu :-). V obsahu distributor vykecal vlastně všechno o čem film je, takže si tu mohu lehce zaspoilerovat anižbych něco vykecal. Dánové umí natočit lecos a i tohle bylo řemeslně velmi povedené. Děj je drsný jak se na svoji dobu sluší. Problémem tohoto filmu je jediné a to přímočarý děj. Vše co se bude dít prostě dopředu tušíte. Víte co se stane v dostavníku, víte co se stane pak. Víte, že hrdina to tak nenechá... Absence napětí umocněná kamenným výrazem Madse Mikkelsena tomuhle filmu asi nejvíc uškodila. Neříkám, že to nebavilo a že se na to dobře nekoukalo. Ale nezůstalo z toho ve mně nakonec nic. A skončilo tak jak divák čeká. Dávám tedy za 3 jízdenky na dostavník. * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spása je film pre tých, ktorí sa zaobídu bez ženského kecání. Eva Green nepovie zhola nič, nemá totiž jazyk a Madsova manželka len niečo po dánsky, čaká ju ale hneď zkraja krutý osud. Spása sa vizuálom príliš nepodobá na súčasné americké westerny, je akási chladnejšia a nesnaží sa ani kopírovať vizuál tých staších, čo je asi tiež dobre. Mikkelsen má ale potenciál veľkého detailu očí tesne pred prestrelkou, ale vidíme ho iba vo väčších záberoch. Nie je to až tak prvoplánovo priamočiare, ako by sa na prvý pohľad zdalo, ide tu aj o nejaké tie pozemky a ropu... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca som to sledovala s pocitom, že mi je úplne jedno ako to skončí, kto prežije, či neprežije. Úplne priemerný westernový príbeh a veľmi slabá muzika. Jeffrey celkom presvedčivý, čo som teda nečakala, Mikael potešil a Mads bol ako vždy výborný, a to isté platí aj o tej jeho zelenej košeli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €10,5miliónaTržby USA $42,070Tržby Celosvetovo $1,243,000▐ western žije, ďalší skvelý prírastok a to dokonca z európskej produkcie, Mads Mikkelsen opäť vládne, nechá zaspomínať na Eastowoodovky, plusom herecké obsadenie, drsnosť, napätie /80%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama