Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

50 %. Seversky ponurý a bezútěšný příběh ze zaprášeného policejního archivu ve sklepě, v jehož průběhu mi v hlavě duněli Queeni a jejich klasika Under Pressure :-)) Bohužel chvílemi i ucouraná až lehce nudná dánská depresárna o tom, že za jízdy se nemá nejen mluvit na řidiče, ale ani si s ním hrát na slepou bábu! Též návod pro všechny začínající kreativní psychopaty, jak spojit příjemné s užitečným a jak svou oběť psychicky zdeptat a dostat ji pod tlak. Provinilou dámu sbalit, ošustit, jako by se (před 20 lety) nechumelilo... a pak tu buchtu šoupnout do papiňáku! Dvě nejděsivější scény filmu? Zubaře se bojím odjakživa, takže mi zvedla kufr ta tfujtajbl scéna Sama sobě dentistkou. A podruhé mi běžel mráz po zádech, když se kriminalista Carl Mørck po hodině a půl kožených a otrávených ksichtů poprvé pokusil usmát. Brr... TOHLE byla ta největší hrůza! Shrnuto: Kvalitně tísnivé, ale očekávatelný vývoj, navíc absence alespoň jedné mně sympatické postavy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl, ke kterému jsem se dostal jako k poslednímu, obsahuje přesně to pravé detektivní pátrání. Máme zde policistu, který je odklizen do nově zřízeného útvaru, kde by měl definitivně uzavírat staré případy. Jenže jej zaujme neobjasněná sebevražda ženy, přičemž tělo se nenašlo. Nemá cenu prozrazovat. Detektivové Carl a Assad teprve začínají. 70% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka, která stojí na dobrejch postavách, dobrejch hercích a... A to je vlastně všechno, jenže na kvalitní výsledek to bez problému stačí a byť z toho jako z celku čiší televiznost víc, než z půlky detektivek, co v poslední době natočila čt (!), tak je výsledek velmi silný a žánrově krásně čistý. Jediné, co moc nesedlo mému vkusu je spousta flashbacků, osobně mám prostě raději při vyšetřování sledovat detektiva a když už se vracet se záběry z doby před x lety, kdy byl zločin páchán, tak jen jednou, dvakrát za film, nanejvýš. Ale to je jen malá piha na jinak velmi dobrém chapadle. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já chci seriál z Oddělení Q! Aneb odložené případy, které nevyřešil hloupý kolega... S charismatickou dvojicí "Šmoulou Protivou" a Arabem jsem se setkala již ve Složce 64, do které jsem se pustila, aniž bych měla ponětí o existenci jeho předchůdců. Žena v kleci je trochu slabší, ale stále poutavý příběh pro všechny milovníky kriminálek. SPOILER Ani mi nevadil happy end, kdy našli pohřešovanou živou v tlakové komoře (i když spíš polomrtvou). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nesbøva (čtěte zasmušilého) typu a jedna v podstatě triviální krimi zápletka, jenž flashbacky a žánrovými klišé zbytečně ztrácí na intenzitě. Taková lepší televizní inscenace, která neurazí, nenadchne a spolehlivě oddálí návštěvu dentisty.. Existuje vůbec nějaký skandinávský vyšetřovatel, co by si do inzerátu mohl napsat: usměvavý abstinent, nekuřák, bez traumat..? Může za to počasí? Dlouhé noci? Chuť několikanásobné destilace? Nebo snad Raymond Chandler? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví i zmínky, které se vážou k České republice. Jednak je při scéně v trajektu dobře patrné auto značky Škoda, a také komisař Mørck (Nikolaj Lie Kaas) vypije v baru několik piv, kde mj. dostane na výběr i české. (Cheeter)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama