Reklama

Reklama

1862 - v tomto roce doléhá na rolníky jedna rána za druhou. Epidemie, špatná úroda a hladomor. Šlechtici se starají jen o rozmnožování svého majetku a nepřestávají chudáky vykořisťovat. V té době je pro rolníky jedinou nadějí Kundo, bojechtivá skupina, která je schopná nahnat boháčům opravdový strach. Rodinu řezníka Dolmuchiho dá urozený pán Jo-yoon zabít a podobný osud chystá i samotnému řezníkovi, který neplní dvoustrannou dohodu. Ale řezník vražedný útok přežije, přísahá šlechtici pomstu a připojí se ke Kundu. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

majo25 

všechny recenze uživatele

Do kundo, ale dobre natočený kórejský akčňák. Síce o čestných banditoch (viem, riadny oxymoron), ale so silným prvkom pomsty, kvalitne natočenými šermiarskymi súbojmi a skvelou výslednou atmosférou. Typologicky skvelo vybraný záporák. Dokonca aj humor v podobe hlášok je podarený, žiadne trápnosti - "Ty plochá mrcha, najprv si nakrm svoje kozy" alebo "Narodil sa jej chlapec a už teraz má väčšie guly ako ty hlavu". Podtrhnuté je to výborným hudobným motívom, nie náhodou pripomínajúcim westerny. A tak ani dlhšia stopáž nie je v tomto prípade na škodu. Síce sa to miestami hrá na veľkú frajerinu, sociálny rozmer nie je nijako originálne podaný a príbeh je ľahko predvídateľný, ale v rámci žánru film určite obstojí. A kde inde môžete vidieť hlavného hrdinu "pracujúceho" so sekáčikami na mäso. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ten film je proste epic. Dokonaly mix samurajskych filmov mixnuty westernovou atmosferou. Kurosawa s Leonem by mali velku radost. Westernovy look je jedna velka lahôdka. Takisto pomale tempo mi k tomu sedelo dokonale. Vysledny zazitok je dost hutny. Niekomu môze vadit, ze to nema dynamicky spad. Kym sa dopracujeme k finale, tak sa film do velkej miery venuje postavam. Vdaka tomu dokonale funguje dramaticka cast a hlavny hrdina si ma uplne podmanil. Zaporak bol zase vykresleny ako natolko neporazitelny, ze som si nevedel predstavit ako ho hrdina zdolá. Naviac nebol podany jednorozmerne, co je tiez velke plus. Akcne sceny su famozne. Po technickej stranke bezchybne prevedene, velkolepe a choreografia spickova. Len strih je na môj vkus prilis rychly. Ale nie neprehladny. Tentokrat sa rychlost strihu da ospravedlnit ako zamer. Ako variacia stylu bleskovych westernovych prestreliek. Takze rozhodne tento film odporucam. 8/10. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkově velmi dobré obsazení, "Gaksital" v záporné roli byl výborný, Ha Jung-woo jako řezník ještě lepší, ale největší radost asi to téma - boj proti zkorumpovaným státním úředníkům, kdy praktiky "banditů"= čestných lidí, by se klidně mohl praktikovat i dnes. Už prolog by mohl sloužit jako shrnutí historie celého lidstva:-) Jinak film byl velká zábava a nebýt některých chyb a toho konce, tak bych asi dal plnou palbu. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Hlavnú postavu 18-20 ročného mäsiara hrá herec, ktorému vtedy bolo 36 rokov a s bradou a bez vlasov vyzeral na 40... To isté s hlavným záporákom, no u toho to aspoň vďaka tomu, že bol jediný dohladka oholený až toľko nebilo do očí... Keď už nevedeli zohnať mladších hercov - tak aspoň nemuseli hovoriť o veku postáv, ktoré hrali... Tiež neviem ako pred koncom prišiel ku tomu guľometu - ale keďže som už pri konci druhej hodiny neudržal pozornosť na 100% - možno som to iba prehliadol... Inak film veľmi dobrý... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Po delší době historický akční film z Asie, který nesází jen na používání závěsných lan v každé druhé scéně. Bojové scény jsou svižné, ale přehledné, ústřední hrdinové i záporák zapamatovatelní, projekt umí být i docela temný, jen by možná nebylo od věci ho lehce prostříhat a musím se přiznat, že mě úplně neoslnila westernově laděná hudba. A také se mi těžce přistupovalo na to, že jedné z hlavních postav má být něco kolem dvaceti, vypadala tedy o dost starší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Postava Butler Yanga (Man-sik Jeong) ve filmu používá katanu známou jako Nodachi. Délka Nodachi je 1450 mm, délka čepele 865 mm. Nodachi měla sloužit hlavně při obřadech, ale samurajové si ji velice oblíbili, takže ji začali používat i v boji. Nodachi se musí držet oběma rukama, jinak se nedosáhne kýženou efektu při boji. Na rozdíl od klasické katany, Nodachi je schopna dosáhnout delších a prudších řezů, hlavně v oblasti dolních končetin. O Nodachi kolují legendy, že pokud ji bojovník mistrně ovládá, tak dokáže rozseknout až tři lidi vedle sebe. (Yoshitsune)
  • V roli filmové Ma-hyang (Ji-hye Yoon) se dle původních záměrů měla objevit herečka Min-hee Kim. Nabídka byla herečkou prostřednictvím zastupující agentury odmítnuta z důvodu pracovní kolize s jiným rozpracovaným filmovým projektem. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 27. 4. 2013 a skončilo 1. 11. 2013. (Conspi)

Reklama

Reklama