Reklama

Reklama

1862 - v tomto roce doléhá na rolníky jedna rána za druhou. Epidemie, špatná úroda a hladomor. Šlechtici se starají jen o rozmnožování svého majetku a nepřestávají chudáky vykořisťovat. V té době je pro rolníky jedinou nadějí Kundo, bojechtivá skupina, která je schopná nahnat boháčům opravdový strach. Rodinu řezníka Dolmuchiho dá urozený pán Jo-yoon zabít a podobný osud chystá i samotnému řezníkovi, který neplní dvoustrannou dohodu. Ale řezník vražedný útok přežije, přísahá šlechtici pomstu a připojí se ke Kundu. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Hlavnú postavu 18-20 ročného mäsiara hrá herec, ktorému vtedy bolo 36 rokov a s bradou a bez vlasov vyzeral na 40... To isté s hlavným záporákom, no u toho to aspoň vďaka tomu, že bol jediný dohladka oholený až toľko nebilo do očí... Keď už nevedeli zohnať mladších hercov - tak aspoň nemuseli hovoriť o veku postáv, ktoré hrali... Tiež neviem ako pred koncom prišiel ku tomu guľometu - ale keďže som už pri konci druhej hodiny neudržal pozornosť na 100% - možno som to iba prehliadol... Inak film veľmi dobrý... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Po delší době historický akční film z Asie, který nesází jen na používání závěsných lan v každé druhé scéně. Bojové scény jsou svižné, ale přehledné, ústřední hrdinové i záporák zapamatovatelní, projekt umí být i docela temný, jen by možná nebylo od věci ho lehce prostříhat a musím se přiznat, že mě úplně neoslnila westernově laděná hudba. A také se mi těžce přistupovalo na to, že jedné z hlavních postav má být něco kolem dvaceti, vypadala tedy o dost starší. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Do kundo, ale dobre natočený kórejský akčňák. Síce o čestných banditoch (viem, riadny oxymoron), ale so silným prvkom pomsty, kvalitne natočenými šermiarskymi súbojmi a skvelou výslednou atmosférou. Typologicky skvelo vybraný záporák. Dokonca aj humor v podobe hlášok je podarený, žiadne trápnosti - "Ty plochá mrcha, najprv si nakrm svoje kozy" alebo "Narodil sa jej chlapec a už teraz má väčšie guly ako ty hlavu". Podtrhnuté je to výborným hudobným motívom, nie náhodou pripomínajúcim westerny. A tak ani dlhšia stopáž nie je v tomto prípade na škodu. Síce sa to miestami hrá na veľkú frajerinu, sociálny rozmer nie je nijako originálne podaný a príbeh je ľahko predvídateľný, ale v rámci žánru film určite obstojí. A kde inde môžete vidieť hlavného hrdinu "pracujúceho" so sekáčikami na mäso. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach tie čínske, historické, výpravné veľkofilmy. 2000 postáv, všetci vyzerajú rovnako, každí chce každého zabiť, každí každého zradí a všetci navzájom si chcú pretiahnúť manželky. Nepamätám si film, ktorý by som pozeral systémom štart - cieľ so záujmom, naplnením a na konci by som si povedal, že nič veľkolepejšie som nevidel. A Kundo, aj keď názov je dobrý, presne taký film veru že fakt nie je. Ja neviem prekusnuť ten ich výpravno-rozprávačský štýl, ktorý sa naťahuje, musí obsiahnúť všetkých dvesto príbehových odbočiek a diváka dokonale zmiasť. Preto zase raz len treba vyzdvihnúť súboje, kostýmy a výpravu, ktorú fakt vedia spraviť. A na záver poučenie z filmu, nikdy si neberte do partie farára, zradí vás ako prvý. Skvelé ako podmaz prakticky ku všetkému. 3 z 5 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epické, vizuálně působivé. Korejské historické dobrodružství sice vypráví v krapet pomalejším tempu, ale o to víc s citem a patřičným tahem na branku. Z počátku lze v příběhu okamžitě poznat motiv Robina Hooda, ale jinak se spíše dává najevo pocta režisérovi Akiru Kurosawovi. Jako příklad lze uvést třeba scéna útoku na vesnici, známá z filmu 'Sedm samurajů' (1954). Námětově se samozřejmě jedná o klasický boj za spravedlnost a pořádek, což u takovýchto filmu není nic neobvyklého. Ale protože takovýchto filmu převážně z hongkongské produkce vznikla už skutečně přemíra, korejští tvůrci se nenechali zahanbit a vytvořili vizuálně dokonalý filmový skvost. I snímek 'Tygr a drak' bledne závistí a to se chlubí filmovou cenou Oscarem. Kulisy, kostýmy, výprava, jednoznačně pecka. A týká se to i akčních scén soubojů, které doslova a do písmene vypadají jako balet. Zádrhele ve scénáři zkrátka nahradí vizuální stránka obrazotvornosti a zábavnosti. Ano, ani smysl pro humor nechybí, čímž je všemu učiněno za dost. Korejský historický blockbuster se všemi svými klady i zápory po divácké stránce dokáže navnadit na aspekt dobrodružství, smyslu pro romantičnost a filmového zážitku. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • V roli filmové Ma-hyang (Ji-hye Yoon) se dle původních záměrů měla objevit herečka Min-hee Kim. Nabídka byla herečkou prostřednictvím zastupující agentury odmítnuta z důvodu pracovní kolize s jiným rozpracovaným filmovým projektem. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 27. 4. 2013 a skončilo 1. 11. 2013. (Conspi)
  • Herec Dong-won Kang, ztvárňující zde filmovou postavu Yoon Jo, odehrál veškeré akční a bojové sekvence na vlastní pěst bez doporučeného zapojení hereckého dubléra. Jeho jistota pramenila ze čtyř měsíčního tréninku, v němž nejenom že se učil bojovým technikám, ale ve specializovaném výcvikovém středisku také správnému zacházení s mečem. Meč, třímající v jeho rukách, byl dokonce vyroben speciálně pro jeho vlastní potřebu. A na rozdíl od jeho předchozího snímku Duelist (2005), strávil poměrně dlouhý čas i v posilovně. Připravoval se tak především fyzicky na náročné bojové sekvence, v nichž byl nucen sám čelit celému zástupu nepřátel. 'Jsem si naprosto jist, že tu jsou několikanásobně zdatnější lidé, kteří by dané scény sehráli jistě lépe. Zvládnu-li ale všechny tyto scény sehrát sám, myslím si, že i pro diváka je to o to atraktivnější podívaná.' (Conspi)

Reklama

Reklama