Reklama

Reklama

Příběh se odehrává v bouřlivé pohraniční oblasti Arizony a Mexika. Manželka bývalého šerifa Arizony je zabita na vlastním ranči. Zdá se, že do její vraždy je zapleten Mexičan, který nelegálně překročil hranici do USA. Fakta o tom, kdo za tragédii nese skutečnou vinu, jsou tak složitá a nejasná, jako problémy a napětí mezi lidmi žijícími na obou stranách hranice. Oba šerifové, jak bývalý (Ed Harris), tak i současný (Aden Young) hledají odpovědi a jejich životy se navždy změní. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

castor 

všechny recenze uživatele

Mexických rodin, které mají podobný osud, je na každém rohu deset. Doufají, že si je někdo za hranicemi najme na jakoukoli špatně placenou práci. Tahle rodinka se má ale zdá se docela dobře. Jen její otec se ocitl na nesprávném místě, protože to právě o kámen schytala manželka bývalého šerifa. A ten bude truchlit po svém – přijít všemu na kloub. Tvůrci k látce přistupují nenápadně, jdou proti velké podívané a svůj příběh ladí do komorní atmosféry. A s ohledem na to, že i přes patrnou jednoduchost se toho docela dost stane, filmařsky je to poměrně mdlé a dramaticky ne zrovna silné. To samé se dá říct o emocích, které i přes rozcházející se zákon (Mexičané zneužívají Mexičany k dalším nechutným obchodům, střelec má překvapivého otce..) neudeří tak, jak bychom si představovali. Herecké výkony jsou civilní, nenalíčená Eva Longoria moc nemá co hrát, Ed Harris je typickým Edem Harrisem, kdy by se daly některé jeho věty a výrazy tváře vytesat do kamene. Naopak Michael Peña je překvapivě toporný hadr. Nebojím se napsat, že jsem mu nevěřil prakticky nic. Sečteno, podtrženo: pomalu vyprávěných příběhů o velkých zásadách a přátelstvích jsme viděli už mnoho, často lepších!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného překvapilo, jak mě tenhle film zaujal. Příběh je celkem jednoduchý a přímočarý, herecké výkony nejsou oslnivé, není to ani nadmíru brutální, erotika je zde v podstatě nulová, ale je to krásně lidské a herci právě civilními výkony dodávají celému filmu ten správný look. Dobře se mi na to koukalo, už i jen proto, že to nebylo zbytečně emočně vyhrocené. A to klidně mohlo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má Trump asi niekde vo vitríne. V podstate ide o takú minimalistickú krimi s jednoduchým dejom a pomalším tempom z prostredia americko-mexickej hranice (pašovanie ľudí, nelegálny prechod cez hranice...). Na začiatku sa stane tragédia a zvyšok filmu sa venuje prevažne pátraniu po pravde. Niektoré jednotlivé fragmenty scénok boli celkom zaujímavé, no ako celok ma to moc nenadchlo. Záver ma ale milo prekvapil. Tiež dúfam, že chalani si zapamätajú, že strieľať po Mexičanoch sa nemá. Priemer. 60/100 ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Tak tady si myslim,ze by si zaslouzilo lepsi hodnoceni ale každého věc. Me se to teda dost libilo a herec Michael Pena si u me nasel místo a da se rict,ze když zjistim,ze tam hraje on,tak se na to rozhodne podivam.....teda když to nebude komedie. Jinak toho typka zase tolik neznam ale par filmu jsem s nim videl a dobry. Ed Harris? bombardak jako vždy. Film ukazuje jak jak to mají Mexici i Amici tezky ale radeji bych byl na te Americke strane brehu. Bylo to napinave,smutne a libove zahrane od hlavnich hrdinu....doporucuji ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama z americko-mexického pohraničí, přestože to v úvodu vypadalo spíše na štvanici stárnoucího šerifa a mexikánce. Nuž, příběh šel trošku jiným směrem a Ed Harris si tím pádem může odškrtnou další skvěle zvládnout charakterí roli. Jestli je třeba, v rámci tohoto filmu, někdo zmínit, pak je to on. Film trošku těžkopádný, nepříliš strhující, ale moji pozornost si bezproblému udržel, až po výborné finále. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama