foto

Eva Longoria

  • nar. 15.3.1975 (41 let)
    Corpus Christi, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva Jacqueline Longoria se narodila 15. března 1975 v Corpus Christi, Texas, USA, jako nejmladší ze čtyř sester (Elizabeth, Emily, Esmeralda). Ve svém rodišti vystudovala Texas A&M - Kingsville, kde dosáhla titulu Bachelor of Science degree in Kinesiology (studium mechaniky pohybu těles). Poté co odpromovala, zúčastnila se talentové soutěže, která ji přivedla do Los Angeles, kde si jí všiml hledač talentů a následně s ní podepsal smlouvu.

Po prvotních rolích v seriálech BÁJEČNÍ A BOHATÍ (1987) a BEVERLY HILLS 90210 se zúčastnila konkurzu na roli "Isabelly" v seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ. Po účinkování v tomto seriálu se Eva Longoria stala světoznámou díky seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde hraje roli svérázné modelky Gabrielle Solis. Nejnověji ji můžeme vidět ve filmu HARSH TIMES, kde ztvárnila postavu právničky.

Roli Gabrielle Solis v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY získala tak, že už když četla scénář věděla, že to bude něco speciálního. Tvůrce seriálu se jí zeptal co si myslí o seriálu jako o celku. Řekla mu, že nemá ponětí, protože četla jenom svoji část. Smál se a řekl jí, že právě dostala Gabriellinu roli. Myslel si totiž, že její odpověď byla celá Gabrielle, taková, jaká je v seriálu.

20. ledna 2002 se provdala za herce Tylera Christophera, se kterým se 19. ledna 2004 rozvedla. Nyní je zasnoubená s Tonym Parkerem, hráčem NBA. Několikrát byla jmenována jednou z nejkrásnějších žen planety. Mluví plynně španělsky.

Jana "Bast" Parolková

Herecká filmografie

2016 Lowriders
Refugio
2015 Any Day
Přeludy
Telenovela (TV seriál)
2014 Frontera
2013 Brooklyn Nine-Nine (TV seriál)
Crazy Kind of Love
Hlas
Welcome to the Family (TV seriál)
2012 Foodfight!
For Greater Glory: The True Story of Cristiada
Grázlové z vidlákova
Truth, The
2011 Velká vánoční jízda
Ženy bez mužů
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Jen přes její mrtvolu
Zvláštní škola
2007 Těsně vedle
2006 Strážce
2005 Drsný časy
Hustler's Instinct
2004 Carlitino tajemství
Dead Will Tell, The (TV film)
Señorita Justice
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Dragnet (TV seriál)
Hot Tamales Live: Spicy, Hot and Hilarious
Snitch'd
Talent Agency, The (TV seriál)
2002 George Lopez (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2014 Food Chains
Mobilize
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2010 Teenage Paparazzo

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Lip Sync Battle (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Marriage Ref, The (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1990 Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Enrique Iglesias featuring Pitbull & The WAV.s - I Like How It Feels (hudební videoklip)

Producentská filmografie

2014 John Wick

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(613)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace