Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Americká verze 13 sins je o něco lepší než její předchůdce, ale pořád to není žádná výhra. Americký vizuál mi sedí více než asijský, obzvlášt u takového filmu, herci vyloženě nepřehrávají, neběhají tam uječené thajky a působí to více seriozně. Některé úkoly byly jiné, některé úkoly stejné, některé byly více zajímavé a některé zase méně zajímavé než původní verze. Co se mi zde ale líbilo, bylo zapletení agentů do hry, zapojení bratra jako soutěžícího a další detaily, které trochu "vylepšily" nápad, nicméně na průměr to pořád nedosahuje a i přes snahu o inovativní sníměk je to pořád levné béčko, které nic nového nepřineslo a u kterého je divák rád, že už je po filmu. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Dokáže sa naozaj z každého človeka stať monštrum? Zahrajme si hru a uvidíme... Neviem, nápad sám o sebe je celkom dobrý, i keď originálnu thajskú verziu som nevidel, čiže porovnávať nemám s čím. Vadil mi v prvom rade výber hercov - špeciálne pri hlavnej postave, Mark Webber sa mi zdal až príliš nevýrazný. No a Ron Perlman, toho som už v poslednom čase pomerne dosť presýtený, keďže sa v podobných filmoch objavuje až pričasto. Zišla by sa mu možno menšia pauza alebo žánrový odklon do iných vôd - otázkou je, zvládol by to? Trošku ma sklamalo ešte to, že dej je ľahko predvídateľný a približne v polovici som už viacmenej vedel, čo a ako - teda nie, že by sa neobjavili nejaké mini prekvapenia ale nič zásadné... Zopár scén sa snaží byť tvrdých či nechutných (ktorými chceli divákovi pravdepodobne vyraziť dych, šokovať ho), iné naopak zabŕdajú viac do psychológie (iba tak decentne, nečakajte nič hodnotné), no a niektoré zas chcú pôsobiť až príliš drsne (to považujem za obrovský prešľap, absolútny krok vedľa). Ako celok to preto vytvára nesúlad, taký trochu miš-maš, avšak nie v pozitívnom zmysle slova. Môj názor je, že z takéhoto námetu by sa dalo vyžmýkať aj čosi viac. Ale vzhľadom na to, že ide asi o jednu z tých lacnejších nenápadných záležitostí (opravte ma, ak sa mýlim), tak to zas až tak zlé nebolo, sú aj horšie - a hlavne čo sa týka amerických remakov... 3/5 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když nejsem fanoušek remaků – a bez ohledu na to, že jsem ještě neviděl původní film – jsem si jistý, že kvality této předělávky jsou dostatečně vysoké na to, aby si hodnocení 75 % zasloužil. „13 Sins“ je snímek, který přece jen v rámci amerických předělávek docela vyniká. Má slabší momenty a v závěru to začíná být možná až trochu moc rychlé, ale pořád je to výborná ukázka toho že remaky někdy nemusí skončit jako naprostý hnůj. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud hledáte horor, tak zkuste jít o film vedle. Tohle nemá s hororem nic společného ani náznakem. Jedná se o čistokrevné drama s nepatrným nádechem thrilleru. Film se snaží hlásat poselství, že by lidé neměli za žádné peníze prodávat svoji důstojnost. Nápad, že nějaký retard plní za peníze úkoly, které mu dává nepřítel na telefonu, mi nepřijde kdovíjak úžasný, přesto nějaký potenciál přeci jen skrývá. Samozřejmě vše začíná nějakou tou trivialitou a postupně se přiostřuje. Hlavní zádrhelem tohoto filmu pro mě bylo žalostné obsazení. Kromě menší role Rona Perlmana, kterého mám rád, to byl nesympatický debil vedle otravného blbečka. Tím vůbec nejnesnesitelnějším byl samotný hlavní hrdina. Pokud je člověku nepříjemný pohled na hlavního hrdinu, tak si snímek užije jen ve výjimečném případě. Tohle nebyl jeden z těch případů. Pár úkolů bylo příjemných. Většinou se však jednalo o totální nesmysly. Jediné, co drží divákovu pozornost je očekávání, zda bude další úkol rovněž sračka, nebo zda se bude jednat o něco kreativního a zajímavého. Místy jsem přeci jen zvažoval udělení tří hvězd, neboť snímek postupně nabral celkem příjemné tempo. Nicméně závěr film neskutečným způsobem pohřbil. To, že druhým hráčem bude retardovaný bratr hlavního hrdiny, bylo ještě celkem průzračné a přibližně v polovině filmu to bylo dokonce nepřímo naznačené. To, že se hry účastnila skoro polovina města však už byl trošku zásah vedle a nepotěší zřejmě ani fakt, že na konci stojí před divákem více otázek než odpovědí. Lepší 2 hvězdy. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Doslova přes kopírák stejné jako originál 13: hra smrti. Jsou tu jisté odlišnosti, ale úkoly jsou takřka stejné a vůbec mě nepřekvapuje, že americká verze oproti té thajské vynechala pojídání exkrementů :P Herecky je to mnohem mnohem lepší a díky tomu o dost koukatelnější. Velkým zklamáním je ale závěr, který kazí celkový zážitek. Chápu, že se alespoň závěrem chtěli tvůrci odlišit od originálu a trochu překvapit, ale tohle za to nestálo... Mimo jiné mi v některých chvílích hlavní hrdina opravdu lezl na nervy, a to hlavně v situacích, kdy se ozve jeho svědomí a snaží se vše a všechny zachránit (scéna s motorkáři mluví za vše). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama