Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý raper (Vanilla Ice) a jeho tři kamarádi, kteří jsou na koncertním turné na svých nablýskaných motorkách, se musí kvůli poruše na jedné z nich několik dnů zdržet v ospalém americkém městečku, kde se moc zábavy nenabízí. Nevázaní muzikanti převrátí naruby život nejen městečka, ale i středoškolačky Kate. Netuší ale, že Katina rodina je součástí programu ochrany svědků, jejíž identita byla právě prozrazena a hrozí jí nebezpečí. Svého času kultovní film s hudbou Vanilly Ice v sobě spojuje prvky romance, akce i muzikálu. V menší roli zpěvačky se zde představila Naomi Campbell. (Sofia)

(více)

Recenze (91)

Bow-Z 

všechny recenze uživatele

To je nostalgie. Ve svý době byl Chladný jako led totálním kultem, tedy minimálně v mém okolí. Nosili jsme kostičky na hlavě a scénu z klubu si sjížděli tolikrát, že se kvalita obrazu neúprosně snižovala. Kdo měl VHSku s tímhle klenotem, byl king. Kdo se aspoň trochu podobal Vanillovi měl úspěch u holek a kdo film neviděl, byl zapovězen a držen stranou společenského života. No nic, co na tom, že příběh je mega stupidní (proč se rodiče serou do televize, když jsou v programu na ochranu svědků? a mohl bych pokračovat). Dnešní mládež byste tímhle rohlíkem už neopili, dneska jsme zvyklý na větší extravaganty, písničky už jsou taky trochu retro, ale vzhledem k tomu, že je snímek silně spjat s jednou etapou mýho dospívání a nesmazatelným písmem se tam zapsal, nemůžu jinak 4*. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Až žije Vanilková zmrzka :-) Jejda, tohle je vykopávka, který se mi ale mlaďasovi docela líbíla - Nanuk na mašině, neodolatelnej balič, dojede do města, kde si narazí kóču, co ji táta nechává pro lepší partie, zbouchá pár ošklivých chlapců a vše směřuje ke šťastnému konci :-) Dneska se jeden jen pousměje a nostalgicky zavzpomíná - 40 %. ()

Reklama

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Odkud že to jen znám režiséra tohoto díla? Á už vím - no přece odnikud. Asi 5 pětiminutových vystoupení Vaniláka proložených variací na Rebela bez příčiny, který je rebelem fakt bez příčiny. Vaniláka ospravedlňuje snad jen to, že v době vzniku mu bylo 23 roků ... Ne, není to tak špatný film až by byl dobrý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov v histórii? No poviem vám, že toto tu nieje nič výnimočné, ale poznám tucty iných čo by si to zaslúžili všetkými desiatimi. Film sa zaoberá hlavne aurou okolo Vanillu Icea a pôsobí silno samoúčelne, ale takto vyzerali asi všetky rádoby cool celovečerné klipy v 90. rokov. Eminem vsadil na drámu, Vanilla na efekt. Stačí si pozrieť úvodnú rapovo tanečnú sekvenciu a viete čo vás čaká. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Celý film vypadá, jako kdyby sloužil hlavně ústřednímu herci - rapperovi Vanilla Icovi k tomu, aby všem dokázal jak je hrozně stylový a nad věcí. Prostě "Cool as Ice". Proto hlavní postava jezdí se svou partou od města k městu (na motorce !!!), každou třetí větu začíná oslovením "Yo", velkou část filmu se tváří alá "Blue Steel" ze Zoolandera, vždy klepe jen jednou a je evidentní, že svým přístupem k životu předběhl čas o několik let, protože téměř nikdo ho nechápe a on se střetává jen s maloměšťáckou průměrností, která oslavuje "starou" hudbu a která není dostatečně "cool". ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek si vysloužil 6 nominací na Zlatých malinách, a to v kategoriích nejhorší režie, nejhorší nová ženská hvězda (K. Minter), nejhorší píseň, nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší nová mužská hvězda, kterou Vanilla Ice "úspěšně" proměnil. (Coldrex)

Reklama

Reklama