Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a skvělý seriál. Tvůrci skloubili dohromady skutečný historický piráty(doufám, že časem přibudou ještě další), ostrov pokladů a legendární španělský zlato. Zajímavé postavy a skvěle zvolení herci především Toby Stephens vyniká jako kapitán Flint. A stejně jako u Da Vinci Demons úžasné úvodní titulky s parádní hudbou. Piráti jsou mojí láskou už od nejútlejšího dětství a tak si tento počin rychle našel cestu do mých TOP. 1.série 85%- paráda věřím, že druhá série bude ještě gradovat. 2.série 100%- kdybych mohl tak tomu přidám další hvězdu. První série byla skvělá, ale druhá je ještě úžasnější. Zvraty, akce, atmosféra to vše v druhé sérii ještě znásobené. Natěšenost na třetí sérii maximální a ani nemluvě o tom, že dorazí i Černovous! Třetí série pokračuje ve stejném stylu jako druhá a je to opět strhující. Skvělá akce, zvraty a nové postavy tomu dávají grády!-100% Čtvrtá série už se chýlí ke knize, ale na tempu neubírá, a tak je stále plná zvratů a překvapení. Celý zbytek série ovšem zastiňuje finále, které se nakonec vyvine velmi nečekaně, ale zároveň odpovídá knize. Seriál je jeden z vrcholů televizní tvorby a já budu mít Black Sails vždy mezi nejoblíbenějšími díly. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nebývale precizně napsaný seriál, který počítá s každou epizodou od začátku až do konce, pres všechny série. Takže vývoj jednotlivých motivů a postav dává smysl, což u takhle dlouhých seriálů je obvykle spíš opakem. Seriál o hrůzách války a ještě hrůznějších rozhodnutích a kompromisech, o tom, kdy je někoho zradit pro vyšší věc obhajitelné a kdy ne. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Flint! Flint! Flint! Právě Toby Stephens, který si slavného kapitána střihl, by mohl být hereckým tahounem tohohle slušně vypadajícího pirátského dobrodružství z produkce Michaela Baye. Ostatní obsazení je vesměs neznámé a trošku těžkopádnější úvodní díl nás do dění vtahuje jen lehkým seznámením s postavami, pár akčními scénami a samozřejmě trochou toho "odvážného" sexu, který nesmí na stanici Starz chybět. Doufám, že další díly už budou trochu svižnější. Pilot - 70% Pořádné pirátské dobrodružství v televizi chybělo a byť mají tihle piráti ještě co zlepšovat (v druhé sérii na to bude prostoru dost), jedná se o povedenou záležitost. Jde tu víc o atmosféru, než módní twisty a akční děj za každou cenu, což samozřejmě nemusí sednout každému, ale pokud nečekáte námořní bitvu v každém dílu, budete spokojeni. 1. série - 80% Kdo vzdal sledování tohohle pirátského dobrodružství po pár prvních rozjezdových dílech, velmi prohloupil. První série byla zkrátka víceméně seznamovací, ale co tvůrci předvádějí ve druhé řadě, to je neskutečně pekelná jízda. Spousta událostí a zvratů prakticky v každé epizodě a přitom tvůrci zůstávají věrni svému stylu a vědí, že nejen námořními bitvami živ je divák. Tahle řada mě natolik strhla, že seriálu musím přidat i tu pátou hvězdičku. Tak zase příští rok, kapitáne Flinte. 2. série - 100% Třetí série pokračuje v nastoleném tempu a jako bonus dostáváme dvě velice silné nové postavy, Woodese Rogerse a Černovouse. Vývoj postav je opět famózní a zde si pro sebe sérii do značné míry krade Silver, který prošel opravdu největší přeměnou. A v epickém finále se konečně zrodí legenda, Long John Silver. Už aby tu byla další řada. 3. série - 100% Závěrečná čtvrtá série takřka neměla slabšího místa a nabídla vše, co z tohoto seriálu dělá jeden z nejlepších ve svém žánru. Samotné finále sice některé zklame tím, že jsme se dočkali možná až moc velkého happy endu, ale ve výsledku jde o povedené zakončení. Bude se mi stýskat, kapitáne Flinte. 4. série - 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný seriál, ktorý mnohým priblíži, ako to chodilo medzi pirátskou zberbou. Od prvej minúty pilotu som sa veľmi bavil, úvodné podarená akcia ma vtiahla do deja a navodila celkovú atmosféru. Aspoň podľa mňa je tu umiestneného veľa obsahu v pomerne krátkom časovom období, neviem, či je to plus alebo mínus, viem však, že ma mrzí, že seriál nie je dlhší, pretože takto som sa nebavil už veľmi dlho. Obsadenie perfektné, hlavne v prípade Flinta a Vana. Nedostatok scén na mori pochopiteľne zabolí, ale tak zase sme predsa len v televíznej produkcii, kde sa zatiaľ stámilióny netočia. Seriál je jeden z vrcholov televíznej tvorby a ja budem mať Black Sails vždy medzi obľúbenejšími dielami. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama