foto

Toby Stephens

  • nar. 21.4.1969 (51 let)
    Middlesex Hospital, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Toby Stephens se narodil 21. dubna roku 1969 v Londýně, Middle-sex hospital, matce Maggie Smith a otci Robertu Stephensovi, kterého ovšem příliš neznal, většinu času znal jen svého nevlastního otce Alana Beverleyho Crosse, autora scénáře k např. Souboji Titánů. Vzhledem k tomu, že ale všichni, s kterými během dětství přišel do kontaktu, byli z herecké či filmové branže, nemohlo to dopadnout jinak než tím, že sám začne hrát.

Během svojí divadelní kariéry získal dvě prestižní ocenění, Cenu sira Johna Gielguda pro nejlepšího herce a Cenu Iana Charlesona za jeho výkon v představení Coriolanus s Královskou shakespearovskou společností v roce 1994. Mezi jeho další hry ve společnosti patří např. Antonius a Kleopatra, Sen noci svatojánské, Measure for Measure, Wallenstein, Konec dobrý, všechno dobré a Unfinishes Business.

Svůj televizní debut si odbyl v ORLANDOVI, potom se objevil v takových filmech jako TENANT OF WILDFIELD HALLl či PHOTOGRAPHIN FAIRIES, filmech, ve kterých zůstal pro Hollywood a potenciálně i pro české země neobjeven. Potom přišla proměna v podobě VELKÉHO GATSBYHO, který ho konečně prosadil. Následoval ONĚGIN s Ralphem Fiennesem a Liv Taylorovou. Ve filmu VESMÍRNÍ KOVBOJOVÉ si už zahrál mladého Clinta Eastwooda a je pravda, že s nalepenou umělou bradavicí byl od westernového veterána skutečně k nerozeznání.

V českých televizích jsme ho také mohli zaznamenat v minisérii NAPOLEON s Christianem Clavierem v hlavní roli, kde si střihnul ruského cara Alexandra I. Jeho arogantní panovník byl tak trochu podoben jeho další, tentokrát skutečně průlomové roli, jež ho ale nejspíš bohužel navždy pro Hollywood zaškatulkuje jako záporáka. Toby totiž ztvárnil hlavního oponenta nezničitelného britského agenta Bonda, Jamese Bonda, Gustava Gravese v DNES NEUMÍREJ.

Od Jamese Bonda účinkoval v několika dalších projektech, ze kterých jmenuji třeba jedno z nových zpracování detektivních případů Hercula Poirota, PĚT MALÝCH PRASÁTEK. Byl také zvažován pro roli Robina ve filmu BATMAN A ROBIN, ale tu potom dostal někdo jiný.

Dagmar "Morien" Pokorná

Herecká filmografie

Filmy

2018 Útok z hlubin
2016 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
The Journey
2013 All Things to All Men
Cesta za snem
Stroj
2010 Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film)
2007 One Day
2006 Izolace
Richard Sharpe - Nebezpečné poslání (TV film)
Svědek (TV film)
V tmavých zákoutích
2005 Královnina sestra (TV film)
Vzpoura
2004 Terkel má problém
2002 Dnes neumírej
Posedlost
2000 Gatsby (TV film)
The Announcement
Vesmírní kovbojové
1999 Oněgin
1998 Madam Bette
1997 Fotograf mrtvých duší
Sunset Heights
1996 Večer tříkrálový
1992 Orlando

TV seriály

2021 Ztraceni ve vesmíru (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2019 Summer of Rockets (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Ztraceni ve vesmíru (TV seriál)
Devadesát sedm (S02E10)
Skořápky (S02E09)
Neznámo (S02E08)
další epizody (10)
2018 Ztraceni ve vesmíru (TV seriál)
Pozor, Wille Robinsone! (S01E10)
Trajektorie (S01E08)
Pod tlakem (S01E07)
další epizody (9)
2017 Pod černou vlajkou (TV seriál)
Konec kapitána Flinta (S04E10)
Spálené mosty (S04E09)
Kruh se uzavírá (S04E08)
další epizody (10)
2016 Pod černou vlajkou (TV seriál)
Černá známka (S03E10)
Hrdelní pře (S03E09)
Záchrana (S03E08)
další epizody (10)
2015 Až tam nezbyl žádný (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Pod černou vlajkou (TV seriál)
Krvavý soud (S02E10)
Nepříjemné pravdy (S02E09)
Ozvěny minulosti (S02E08)
další epizody (10)
2014 Pod černou vlajkou (TV seriál)
Hon vrcholí (S01E08)
Před vyplutím (S01E07)
Zvraty štěstěny (S01E06)
další epizody (8)
2012 Vexed (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
Zákon a pořádek: Spojené království (TV seriál)
Trial (S06E04)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Plemeno zmijí (S06E02)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
2010 Protiúder (TV seriál)
Afghanistan - Part 2 (S01E06)
Afghanistan - Part 1 (S01E05)
Vexed (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
2008 Wired (TV seriál)
2006 Osudová láska Jany Eyrové (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Robin Hood (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
2003 Špióni z Cambridge (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Hercule Poirot (TV seriál)
Pět malých prasátek (S09E01)
2002 Napoleon (TV seriál)
1807–1812 (E03)
2001 Perfect Strangers (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1996 The Tenant of Wildfell Hall (TV seriál)
1992 Camomile Lawn, The (TV seriál)

Dokumentární

2006 Legendy Divokého západu (TV seriál)
Reader, I Married Him (TV seriál)
2005 RSC Meets USA: Working Shakespeare
2003 Inside 'Die Another Day'
2002 Premiere Bond: Die Another Day (TV film)
2000 F. Scott Fitzgerald's 'The Great Gatsby': The Making of a Classic (TV film)

Host

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(75)