Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (827)

Happens 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem čekal, že zabředneme do Velké ryby. Ale přehouplo se to do zvláštně zvráceného pohádko-hororu. Nic pro děti. Nic pro dospělé. Lákat by mohly kulisy, barvy a celkové prostředí. To je tak všechno. Příběh víc než jednoduchý nenechává moc prostoru pro představivost. Spíše naopak klasický předvídatelný lineární boj dobra a zla. Dobrou noc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY DĚTI MUSÍ BÝT STEJNĚ ŠÍLENÉ JAKO JEJICH ŘEDITELKA. NICMÉNĚ STVŮRY BUDOU MÍT Z POTRAVY RADOST.“… /// Tohle není typickej Burton! Už jen netypickým obsazením. Taky umírněnejma fantasmagoriema, kterejma přistupuje k příběhu, jenž nevychází z jeho hlavy, ale z knižní předlohy. Už ta je plná časoprostorovejch smyček, díky kterejm film není jen další odnoží X-Menů nebo Hrdinů. Ovšem tohle by natočil každej, trochu zručnej rejža. Není to votrava, ale ani Burton. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Ransom Riggs, neznám. 2.) Jsem podivnej. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to všetko čo má mať správna burtonovka a možno aj niečo naviac. Akurát, že Burton už od Sweeneyho Todda nedokázal vdýchnuť život jedinej postave. Neviem jak to lepšie vyjadriť; proste film, čo mal nato byť kult, keby aspoň minimálne fungoval v emocionálnej rovine. Nie je to tam, nie je tam spätná väzba, nie je tam ani ten kúsok nostalgie za vecami ktoré ste nazažili (ako v závere Alenky), a ten pocit, s ktorým ma Timove filmy sprevádzali celé detstvo, ten už asi nezažijem nikdy. Pár dní po zhliadnutí už si vlastne detailnejšie vybavujem iba Jacksonovho záporáka. No, ale furt je to film Tima Burtona... 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úprimne ma to bavilo, Eva Green bola úplne majstrovská, Samuel L. Jackson diabolský, deti solídne obsadené a zápletka viac než obstojná (a navyše s niekoľkými scénami s veľkým potenciálom nahnať husiu kožu deťom). Problémom je, že podobne ako vo všetkých Burtonových filmoch za ostatných desať rokov (azda s výnimkou Dark Shadows), to budí dojem, že Burton sa autorsky vyčerpal a robí už len na autopilota a to tak čo sa týka vizuálu ako aj "srdiečka". Kým kedysi boli jeho filmy svojským naratívom, vizuálom i vedením hercov jasne odlíšiteľné, v prípade Slečne Peregrinovej je ťažké na prvý pohľad odlíšiť, či to točil Burton alebo niekto z jeho nespočetných imitátorov. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná fantasy, která v pokusech o horor selhává na laciném CGI a spíš funguje v zajimavém námětu, který zase ale zabíjí hloupý scénář. Eva Green je Burtonova nová múza a to jsem moc rád, jelikož je to ultimátní bábovka a kouká se na ní opravdu dobře. Husein Máslovýpole se stále hrát nenaučil a tak jde jeho hrdina emocema úplně bokem. Jak už jsem zmínil blbé CGI tak příšery jsou o ničem a jak si rád užívám přehrávání velkého Samuela, tak tady už to bylo spíš otravný. Finále zabitý a hloupý. Jako televizní pohádka od HBO pro televizi by to asi fungovalo, jako kino film od Burtona to absolutně nestačí s dechem a místy to není hodné režisérova jména. Za námět a pár úchvatných vizuálních scén si to zaslouží průměrnou známku, ale Burton by měl fofrem vymyslet jak se najít. Bez Deppa začíná chřadnou a z kdysi ojedinělého tvůrce který svojí vnitřní temnotu barvitě přenášel na plátno se z něj stává vyprahlý dělník fabriky Hollywoodského výrobního pásu.60%. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Ve 116. minutě filmu, když Emma (Ella Purnell) vychází z uzavřené smyčky, je na stěně v pozadí vidět nápis "Point of no return" (volně přeloženo: "Místo, odkud není cesty zpět"), který poukazuje na situaci, že postavy učinily rozhodnutí, které již nelze zvrátit. (Asgard)
  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama