Reklama

Reklama

VOD (1)

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (119)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak moc velká hovadina může být něco, kde se geniální čtyřicátník účastní dětské soutěže v hláskování a sem tam se vlastně i jako dítě chová? No, k mému nečekanému úžasu bych si označení „hovadina“ s radostí odpustil. I když je námět vskutku divný a může se takové zdát i na hlavu postavené přátelství dospělého s malým klukem, celé to dohromady funguje a nechybí tomu patřičný náboj! Zlomyslné jednání hrdiny mě prostě bavilo, malý otravný kluk prokázal ve výsledku taky velké charisma, a to samé by se dalo říct o dost uhozené novinářce. Humor byl střídmý, charakterový vývoj víc než uspokojivý a celkový důvod, proč se pošahaný pokus o narušení soutěže vlastně děje, zatraceně překvapivý. Ve výsledku jsem film dokoukal s příjemně hřejivým pocitem a nelituju ani minuty strávené sledováním. Tohle se povedlo! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Batemanovi se jeho filmový debut docela povedl. On sám hraje celkem slušně bez zbytečného komediálnío přehánění, malej čmoud taky ujde a třetí do party, Kathryn Hahn, taky neurazí. Trochu mi vadil ten důvod, kvůli kterému hlavní hrdina dělá to, co dělá a samozřejmě dojemý konec, kdy všechno dopadne tak, jak si to americké publikum žádá. Ale s tím se halt musí divák smířit. Jinak se jedná o příjemnou zábavu u které se člověk párkrát zasměje a jednou zachchetá (scéna z hospody, kdy Bateman nastoupí na jednu z matek soutěžících, je parádní). A víc vlastně ani nechci. 60% ()

Reklama

redwik 

všechny recenze uživatele

Oceňujem skvelý námet. Jason Bateman sa postupne prebojuváva do mojej TOP10, a aj vďaka postave Guya Trilbyho ho mám zase o kúsok radšej. Na filme som sa zasmial viac ako som čakal, dĺžka perfektne sadla (keby to malo dve hodiny alebo viac, už by to bolo príliš), a aj keď sa viac hodí do skupiny filmov trojhviezdičkových, ja hodnotím o trochu lepšie. Už len kvôli tomu, že ma film milo prekvapil a v danej chvíli, keď som film pozeral, som dúfal v presne niečo takéto. Jason Bateman - Guy Trilby /:/ Kathryn Hahn - Jenny Widgeon /:/ Rohan Chand - Chaitanya Chopra /:/ Philip Baker Hall - Dr. Bowman /:/ Allison Janney - Dr. Bernice Deagan /:/ Rachael Harris - Eric Tai's Mother ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem filmu přiklepl čtyři hvězdičky, dvě z nich ale reprízu nepřežily. Celá záležitost mohla být celkem slušnou komedií říznutou dramatem, to by se k ní tvůrci ale museli postavit jinak. V první řadě by museli použít větší množství nekorektního humoru, a pak by museli od základů přebudovat celou dějovou linii o přátelství s chlapcem, jehož jméno bych opravdu hláskovat nechtěl. Takhle totiž celý snímek vyzníval jako při zdi se držící a patosem zavánějící pokus o hořkou komedii, který po dlouhém běhu padl k zemi ještě před cílovou páskou a potupně uhynul na nedostatek odvahy. Jo, jo, důležité je držet krok a nevybočovat z řady. My starší si pamatujeme a už se to zas vrací jako módní vlna (jen přichází z opačného směru). Film mě každopádně jen utvrdil v mém odporu vůči všem těm pošahaným dětským soutěžím, hláskováním počínaje a dětskou miss konče. Mít ve Státech (a už nejen tam) ambiciózní rodiče, kteří si na dětech ventilují vlastní selhání a touhu po slávě, musí být peklo. P.S. Pro lepší zážitek doporučuji videoklip skupiny Clawfinger: Biggest & The Best. / Poučení: Nikdy není pozdě pověřit někoho splněním svých snů. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem v tom moc až tak vtipného zase nespatřoval. Pokud ale chtěli tvůrci poukázat na trapnost soutěže ve spelování, dotud bych to chápal. Protože Amerika je známá svými stupidními soutěžemi, kde se vytvářejí hrdinové díky každé hovadině. Ať už se jedná o výše zmíněnou soutěž, nebo o naprosto nevkusnou a obscénní miss malých holčiček. Nevím, zda v Americe vznikl i Big Brother, ale nedivil bych se. Jinak pár vtipných momentů tento film měl. Celkově to ale byla v poslední době jedna z mnoha poměrně slaboduchých komedií. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu jsou v soutěži použita například slova "Floccinaucinihilipilification", což lze přeložit jako "bezcenný zvyk" nebo "bezcenná činnost", nebo "slubberdegullion", které znamená "bezcenný člověk", "opilý" nebo "alkoholik". (Terva)
  • Film je věnován producentovi Jarredu Rodriguezovi, který zemřel v roce 2013 ve věku 26 let. (Terva)

Reklama

Reklama