Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Mnoho „hodnotitelů“ tady míchá jabka a hrušky a jsou tak bezbřeze hloupí ve své samolibé sebestřednosti. Za prvé film je nadsázka. Za druhé má slušnou muziku a za třetí - a to nejpodstatnější - je, že nemá ambice vyprodávat sály (jako Babovřesky), jen chce píchnout do vosího hnízda. Což se mu svým způsobem povedlo. Když půjdu na Real Madrid, čekám špičkovou úroveň ve všech fázích hry. Když jdu na vesnický přebor, potěší mě i obyčejná klička nebo pěkná střela na branku. Ti kluci to hrají pro zábavu a je jim fuk, jestli zakopnou o drn ve vyložené šanci - hlavně, že bude žíža, která se dá uhasit vychlazeným pivínkem. A v tom je společný moment a jádro kvality. Všem hodnotitelům vzkazuji: Nekritizujte koprovku, když ji nejste schopni pozřít... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je zase dílo... Snaží se to být vtipné, ale vtipné to vůbec není, některé ty "vtipy" jsou i dost debilní. Já vím, má se to celé brát s nadsázkou, jelikož je tady fakt hodně šílených scén, ale ono to prostě fakt nepůsobí vtipně (třeba to UFO na konci, prostě to nefunguje). Do toho je zde hromada nesympatických postav a taky je to strašná nuda. Co teda na tomhle skvostu hodnotit kladně? Snad jenom toho robota, ale ten tam byl z celé stopáže snad jen dvě minuty. Je to prostě špatný, nefunkční film, co by sice rád byl vtipný, ale není. Co jsem koukal na filmografii pana režiséra, tak se mi tu jenom potvrzuje, jak velký je to neumětel. Slabá 1*, odpady si šetřím fakt pro Odpady. ()

Reklama

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 23 minut si připadám jako po lobotomii, pomalu nevím, jak poskládat písmenka za sebe. Nechci být vulgární, tak jen že tady je opravdu všechno špatně. Tímto varuji všechny s IQ od 50 výš, aby se tomuto filmu vyhnuli. Osobně smrtelně vážně uvažuji o tom, že Babovřeskům i Kameňákům zvednu hodnocení aspoň o dvě hvězdy. Bez legrace. ()

GrungeChild odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem za tohle dílo zaplatil celých (a naprosto přehnaných) 50kč, samozřejmě že z čistě experimentálních důvodů, pojal jsem oprávněnou touhu zařadit se do fronty na plivnutí hořké sliny ke dnu filmařské/scénáristické žumpy. To, co se do keramické mísy plné hoven s nápisem Kameňák 4 už nevešlo, a přetékalo lascivně přes okraj, cítil se pan Houška zřejmě povinen stáhnout umolousaným hadrem a poté vyždímat do ještě pestřejšího mixu fekálních záležitostí, ve kterém pak máčel scénář celý měsíc, aby vyrovnal rozdíl mezi přípravou a natáčením. Divákovi neznalému věci, kterého neodradí už úvodní známka kvality pod nálepkou "Magnusfilm", by se snad z počátku mohlo zdát, že jde jen o další, vcelku nevinný celovečerní klon jednoho z odrůd televizního moru, který na nás chrlí pravidelně komerční kanály. Pár retardovaných vycházejících hvězdiček si chce urvat svůj podíl a poplácat se po ramenou, několik nadějných aktérek českého pornoprůmyslu si ušetří budoucí obstrukce s castingem, a zbytek se tak nějak zahraje do autu. Ale věřte mi, tahle "krejzy komedie" nabere postupně takové obrátky, že by se i Krampol krčil v koutě hanbou, hlavu v dlaních a rudý až na prdeli... No, nebudu nikoho ochuzovat o nevšední zážitek. Důrazně varuji, vizuálně požívat pouze ve stádiu pokročilého masochismu nebo opilosti, ale ani v jednom případě to nebude příjemná zkušenost. Zatím naprosté dno, ale mám pevnou víru v českou filmovou tvorbu, že v brzké době jistě zas o fous přitlačí. ()

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Šílený, hloupý, ubohý, trapný film. Ale proč vlastně kometovat film, který se odrovnal sám? Protože vyjadřuje neúctu k lidem, vztahům, společnosti. Je to oslava podvodníků, nemakačenků, závisláků a feťáků všeho druhu. Těmi je ostatně naše země po převratu prolezlá. Kritika současných společenských zlořádů je úplně jalová. Banda lůzrů se rozhodla udělat si film. Najala si rádoby „tvůrce“ bez myšlenky, inteligence, smyslu pro humor a realitu. Jedině snad autor hudby si nezaslouží odpad. Partička „filmařů“ pak provedla jak vidno „úspěšný megakásting“ a vybrala ty nejstrašnější herecká individua, která by neuspěla ani mezi ochotníky někde v Tanzánii. Nechyběla jim však touha exhibovat. Tahle grupa neherců a přehrávajících ubožáků dokonala dílo zkázy. Jediným kladem filmu je, že v něm nehraje žádný NORMÁLNÍ herec. Kdo mohl financovat takový brak a proč to vlastně udělal? Vždyť o peníze se dá přijít mnohem jednoduššími způsoby. Takže prosím autory: vemte všechny kopie tohoto paskvilu a použijte drtičku nebo plamenomet. Přece nechcete, aby tahle sračka zabírala místo v katalogu českých filmů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Řada herců ve filmu jsou současně muzikanti nebo zpěváci a krom hereckých rolí si zazpívali i ve skladbách soundtracku filmu. (ČSFD)
  • Tomáš Houška je sám původně středoškolský učitel, školní prostředí tak dobře poznal i z "druhé strany barikády". (ČSFD)
  • Jedná se o první film, který dostal v historii deníku MF Dnes od známé filmové kritičky Mirky Spáčilové hodnocení 0 %. Spáčilová uvedla, že s tímto filmem její pohár trpělivosti přetekl. (MatyM)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama