Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi o trochu lepší než gympl, ale stejně, nic moc. Dlouho jsem hledala nějakou zápletku, napětí, děj, až najednou... byl konec. Na české poměry to patří do těch lehce nadprůměrných filmů. Vtipy ne moc vtipné, hudba vhodná, herci myslím dobří (jen Josefíková mi chvílemi vadila). Vzhledem k tomu, že se na té samé "Vejšce" pohybuji i já, mám však pocit, že to bylo dost nerealistické a přeháněné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem zhlédl předchůdce tohoto snímku Gympl, jsem byl o dobrých 7 let hloupější, takže mi film úplně nevadil. Bohužel, nyní už nedovedu přehlédnout nekončící debilitu tohoto snímku. Co mi přišlo nejvíce debilní jsou všechny dialogy. Měl jsem pocit, že je psal absolutní retard. Dále mi šíleně vadil hlavní hrdina toho všeho, který hrál vážně extrémně špatně, protože prostě hrát neumí a byl obsazen pouze z protekce. Hudba byla k snímku samozřejmě vhodná, ale vůbec se mi nelíbila. Respektive muzika byla poslouchatelná a správně agresivní, ovšem texty písní byly opět tvořeny feťáky v době, kdy jejich pravidelná nitrožilní dávka měla maximální účinek, takže to podle toho vypadá. Nechápu, jak takové sračky může tolik lidí vůbec poslouchat. Možná se to dá pochopit, pokud vám je 6 až 10 let. Poté se to zákonitě člověku musí zdát debilní, protože to debilní zkrátka je. Vtipné mi to nepřišlo vůbec. Pociťoval jsem pouze silně negativní a depresivní atmosféru. Koukat se nějakým způsobem dalo pouze na Mádla, kterak fixloval při zkouškách, popřípadě na Honzíka Krause a jeho toporné herectví. Člověk holt nemůže mít talent na vše. Na závěr mě docela dorazila neskrývaná reklama na nejhorší "antivirus", jaký kdy "ochraňoval" můj stroj. To byl opravdu hnus. Dlouhou dobu jsem měl hroznou chuť to celé vypnout a ukončit svoje trápení. O nic bych nepřišel, protože v tomhle nesmyslu se opravdu skoro nic neděje. Postupem času se ovšem úroveň debility tak nějak stabilizuje a dokoukat se to dá. Proto to nebude odpad. Každopádně se tímto paskvilem nemůže nikdo chlubit. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vorle, Vorle, ty divný ptáku, cos to zas splácal za sračku, kde ňáký debil jen AVG po zdech stříká? Vole, to stěží půjde na dračku! Jak neúčinný antivirus, co zničí Ti kompl a zbyde jen vztek. Příště se na to radši vyser, i kdyby volal Symantec! Kde jsou ty časy, kdy ses Z města vracel a po Sklepích Kouřil Pětice? Dnes by nad tebou jeden zvracel, ač mrzí ho to velice. Chápu, že Vorlata slizká z hnízda vyvést, toť Vorlů všech je povinnost. Proč však v tak tupé pičovině, kde v hajzl spláchneš důstojnost? Až příště múza políbí Tě na špičku schlíplé potence, tak necpi jí hned před kameru a vyčkej, zda není to jen demence. Já pláču, Vorle, kurva, pláču, opravdu to moc bolelo. Bylo to trapné, nudné, hloupé a žádnou vejšku nemělo! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je to lepší než Gympl. Ale ne o tolik, aby si to zasloužilo o hvězdičku víc. Vorel mladší mi nikdy nepřišel herecky zajímavý, což vyniká ve dvojici s Mádlem, který si svého hajzla s chutí užívá. Slušná kamera i střih, hudebních tracků by mohlo být víc než ty dva, co se pořád opakovaly. Scénář opět podivně kostrbatý. Jak se asi bude jmenovat příští díl? ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že Vladimír 518 tam dodal správnou atmosféru. Ovšem celý příběh je takový mdlý a celkem o ničem. Čekala jsem nějaké vzrušení nebo akci jako v Gymplu, čehož se mi nedostalo. Herci předvedly téměř srovnatelné výkony jako dřív, ale nyní bylo i na co koukat v ženském podání, což je velké zlepšení. Řekla bych, že takový průměr. Gympl je rozhodně lepší a propracovanější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Natáčanie filmu trvalo tridsaťdeväť dní. Z toho presne devätnásť nakrúcali tzv. "nočky". Dohromady navštívili v Prahe a jej okolí tridsaťpäť lokácii, medzi tie netradičné patrilo napríklad prostredie jednej pražskej väznice. (Sufferer)
  • Natáčení probíhalo v pronajaté vile v Čerčanech a v době povodní na Novotného lávce. Filmovalo se také na Vysoké škole ekonomické v Praze, především v tzv. "Rajské budově". (Terva)
  • Michal Kolman (Jiří Mádl) jako student VŠE používá klasický papírový vysokoškolský index, ale takové na VŠE nevyskytují. Zde se používají pouze elektronické. (Jimmy15)

Reklama

Reklama