Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor musí mít hutnou atmosféru. A taky by měl bavit a zároveň i stejnou měrou diváka děsit tak, že si mimoděk okouše nehty až do krve. Správným elementem pro splnění těchto požadavků potom je, obydlet netradiční strašidelné prostředí vhodnou hrozbou. Protože se ale nikdy nebudou točit šíleně drahé žánrovky, nýbrž stále dokola jen levné budgety, tak se na plátně originálního CGI monstra (z kterého půjde hrůza) asi jen tak nedočkáme. Škoda. Mám radši lovecraftovější paranormálno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Beneath je nejlepší klaustrofobický survival za poslední léta, který je slušně krvavý, perfektně natočený s úžasné děsivým prostředím, pekelně stísněnou atmosférou, že se vám bude těžce dýchat podobně jako horníkům a 2x jsem se lekl tak moc, že jsem spadl z postele a narazil si pravou ruku + to vše dle pravdivých události. Podobně infarktový stav a nepříjemný pocit po zhlédnutí jsem naposledy zažíval při Stáhni mě do pekla. Kombinace lekaček a gore scén funguje skvěle, škoda, že na to nepřišel nikdo dříve. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strata času. Veľa tomu ubližujú nesympatické postavy, nelogické správanie, ktorým si rozhodne nepomáhajú (hystéria v podstate už po pár minútach zasypania a slabá odolnosť voči stiesneným priestorom, troška zvláštne u profesionálnych baníkov) a čudný, nezrozumiteľný, nudný scenár. Snaží sa kombinovať Pád do tmy a Môj krvavý Valentín s Hory majú oči, ale pochopil som to tak, že nakoniec o žiadny „klasický“ horor nešlo. I tak je ale trúfalé TOTO vydávať za „podľa skutočných udalostí“. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se obával, že Beneath bude (zase a opět) spíš drama než horor, ale postupem času se z toho vyloupla slušná hororová podívaná (byť Livingdead to vidí jinak a když to tvrdí zrovna on... :-), sice ne tak dobré, jako před pár dny viděné Pod zemí, ale i tak to svojí (hustě klaustrofobickou) atmosféru má, krví se taky nešetřilo a navíc to má od zmíněného Pod zemí i lépe zvládnutý závěr. Pokud by vypadaly všechny hororový videofilmy jako toto, tak to by se to kurde žilo. Jediná výtka tak letí k prostřední části filmu, kde tomu malinko spadl řetěz, ale poslední třetina to zase nakopne. Dech vám to, narozdíl od těch permoníků, asi nevyrazí, ale po tu hodinu a půl budete rádi, že dýcháte krásně čerstvý vzduch (teda v případě, že nemáte, jako já, za sousedy kretény, co musí každý večer hulit na balkóně :-). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tady se režisér prachmizerného sequelu 30 Days of Night docela vytáhnul, to bych od něj nečekal. Pěkný důkaz, že lámat hned nad kýmkoli hůl se nemá. Beneath je ukázkovým survival hororem, tedy filmem, v němž skupina postav bojuje - klasicky v nějakém atraktivním přírodním prostředí (hory, jeskyně) - o přežití, a to jak proti vnějším okolnostem, nejrůznějším záporákům, tak proti sobě navzájem. Survival je divácky docela vděčný subžánr, protože když se adekvátně zpracuje, může disponovat napětím v podstatě o začátku dokonce. A Beneath adekvátně zpracovaný je. Prostředí zasypaného uhelného dolu působí špinavě a klaustrofobicky. Když si člověk navíc vzpomene, jak z různých koutů světa sem tam nějaká zpráva o podobné nehodě přijde, působí zápletka poměrně uvěřitelně. Řemeslně se jedná o naprosto bezproblémovou záležitost, herci jsou slušní. Scénář by možná zasloužil trochu větší pozornosti, protože postupem času - jak postavy začínají halucinovat, se situace stává docela divácky nepřehlednou, a teď zpětně si přesně nevybavuju, jak vlastně který z horníků přesně dopadl. Taky se mohlo jít psychologicky trochu víc do hloubky, potenciál by tam byl. A snímku by také prospělo, kdyby se jednalo o čistě chlapskou záležitost alá Carpenterova Věc, neboť jasné zaostření na jedinou hlavní ženskou postavu, které se v dole scénáristickou náhodou ocitne, činí film mírně předvídatelným. A přestože se děj odehrává ve strašidelném podzemí a postavy trpí strašidelnými představami, film spíš drží v napětí, než že by vyloženě děsil a strašil ... ale to k survivalům tak nějak patří. I přes tyto dílčí výtky se z Beneath ale nečekaně vyklubal výborný survival a asi nejlepší podzemní horor od prvního Pádu do tmy. 8/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama