Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

tron 

všechny recenze uživatele

Strata času. Veľa tomu ubližujú nesympatické postavy, nelogické správanie, ktorým si rozhodne nepomáhajú (hystéria v podstate už po pár minútach zasypania a slabá odolnosť voči stiesneným priestorom, troška zvláštne u profesionálnych baníkov) a čudný, nezrozumiteľný, nudný scenár. Snaží sa kombinovať Pád do tmy a Môj krvavý Valentín s Hory majú oči, ale pochopil som to tak, že nakoniec o žiadny „klasický“ horor nešlo. I tak je ale trúfalé TOTO vydávať za „podľa skutočných udalostí“. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tady se režisér prachmizerného sequelu 30 Days of Night docela vytáhnul, to bych od něj nečekal. Pěkný důkaz, že lámat hned nad kýmkoli hůl se nemá. Beneath je ukázkovým survival hororem, tedy filmem, v němž skupina postav bojuje - klasicky v nějakém atraktivním přírodním prostředí (hory, jeskyně) - o přežití, a to jak proti vnějším okolnostem, nejrůznějším záporákům, tak proti sobě navzájem. Survival je divácky docela vděčný subžánr, protože když se adekvátně zpracuje, může disponovat napětím v podstatě o začátku dokonce. A Beneath adekvátně zpracovaný je. Prostředí zasypaného uhelného dolu působí špinavě a klaustrofobicky. Když si člověk navíc vzpomene, jak z různých koutů světa sem tam nějaká zpráva o podobné nehodě přijde, působí zápletka poměrně uvěřitelně. Řemeslně se jedná o naprosto bezproblémovou záležitost, herci jsou slušní. Scénář by možná zasloužil trochu větší pozornosti, protože postupem času - jak postavy začínají halucinovat, se situace stává docela divácky nepřehlednou, a teď zpětně si přesně nevybavuju, jak vlastně který z horníků přesně dopadl. Taky se mohlo jít psychologicky trochu víc do hloubky, potenciál by tam byl. A snímku by také prospělo, kdyby se jednalo o čistě chlapskou záležitost alá Carpenterova Věc, neboť jasné zaostření na jedinou hlavní ženskou postavu, které se v dole scénáristickou náhodou ocitne, činí film mírně předvídatelným. A přestože se děj odehrává ve strašidelném podzemí a postavy trpí strašidelnými představami, film spíš drží v napětí, než že by vyloženě děsil a strašil ... ale to k survivalům tak nějak patří. I přes tyto dílčí výtky se z Beneath ale nečekaně vyklubal výborný survival a asi nejlepší podzemní horor od prvního Pádu do tmy. 8/10 ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První korálek do sbírky horového maratónu, do kterého jsem byla navezena, a musím říct, že velmi slušný, protože to celé uteče tak rychle, že ani nestačíte škytnout a už běží závěrečné titulky. Jediná výtka (musím vždycky něco vyhrabat) bude malá logická, a sice když se parta horníků a jedné horníkové uvelebí v záchranné komoře, aby tam přečkali oněch sedmdesát dva hodin, než je vykope záchranný oddíl, a někdo na ně začne bušit, určitě by mě nenapadla reakce- "ale to není nikdo od nás, ne?" ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobický survival s nádechem psychického vyšinutí, který obsahuje všecko, co by měl správný horor obsahovat, jenže kam čert nemůže, jakkoli je to hluboko, tam nastrčí uřvanou ženskou, která do dolu s horníkama pásne jako trabant do diamanťáku. O přítomnosti půlky famílije nesmí být ani pochyb, no pak se není čemu divit, že o plným ani neuvažuju. Na famózního Descenta Beneath nemá, ale v letošní hororové bídě se určitě neztratí, čímž se nezdráhám ho vřele doporučit. 85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama