Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (234)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Nyky Karo asi videla v klude svojho obyvaku Polanskeho Pianistu - a taxa rozhodla, ze aj ona bude mat film z WWII. Tema je sice dobra, Druha Svetova, ale rezisersky je to strasna rutina, natocena nezazivne, s kopou nudy v strede filmu a slabym, nevyraznym tempom. Hlavna zrzka Jessica Chastain nic nepredviedla, a uz som par jej filmov videl. Viem, ze z nej nikdy nebude novodoba Ritka Hayworth a uz toboz ne Greta Garbo alebo samotna Audrey Hepburnova. Na tie genialne herecky nema a myslim, ze nikdy mat nebude. este Winsletku keby tam dali, tak jo, ta hrat vie a to tak, ze velmi. No ale prec od Winslet, to som len tak tresol koninu do vetra, Nyky Karo natocila len slusny MekFarland, zvysok filmov je len taky priemer , mozno niekedy lepsi priemer. Postavy sa spravaju nepresvedcivo a scenar _? Som si niekedy myslel, ze vznika pocas natacania : 55 % ()

Argoe 

všechny recenze uživatele

2. světová válka, nevyčerpatelné téma plné strachu, utrpení, nenávisti. Je to téma, které pobízí řadu filmařů k zfilmování silných příběhů nejen z bitevní vřavy. Úkryt v zoo (v originálním znění The Zookeeper's Wife) od režisérky Niki Caro je velice citlivě odvyprávěný film, který po celou dobu trvání projekce precizně manipuluje s divákovými emocemi. Více zde ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatný film, nejde mi do hlavy, jak je možné, že to ostatní nevidí. Všechno naaranžované a vyumělkované, počáteční idylku střídá nálet na zoo a podobně "nečekaně" se film odvíjí i dál. Emotivně mě to naprosto minulo, filmu chybí atmosféra doby, působí velmi nepřirozeně. Jessica je moje nejoblíbenější herečka, ale tady jí to vůbec nesedlo, celý film jen protivně kňourá. Ani ostatní herci se mi v rolích moc nezamlouvali (Heldenbergh, Brühl). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J. Chastain neskutočne valcuje, je veľmi sypatická, prirodezene krásna, bez zbytočných plastík a namysleného holywoodskeho pozlátka. Aspoň tak na mňa pôsobí. Film považujem za vydarený aj keď sa nezaryje pod kožu tak intenzívne ako som si želal. K skvelej Jessice výborne zapadol i D. Bruhl v roli nemeckého dôstojníka. Film nemá výrazne slabé alebo hluché miesta ale nemá ani silné a nezabudnuteľné, ktoré by vás strhli. Celkovo jemne nadpriemerný film s výbornou Jessicou kde ma mrzí iba nedostatok vojnových scén, už keď sme v období tej 2. svetovej...70%. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Snaha o co největší procítěnost a přívětivost na jedné straně, a na té druhé, ukrutnost režimu a války to vše film dobře popisuje. Je příjemné vidět na velkém plátně již v hojnějším počtu lokace z naší republiky. Herecky bych čecháčky taky pochválil, ani ta jejich angličtina, které jsem se celkem bál nebyla vůbec, ale vůbec zlá. Bohužel, filmu chybí hlubší dějový oblouk, který by mě vytrhl ze sedačky a lomcoval semnou. Zbytečně děj hopsá z jednoho roku na druhý a nic pořádně nerozebere do hloubky, proto nemohu dát plné hodnocení. Jinak, ale doporučuji. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)
  • Když jsou zvířata v zoo likvidována, Heck (Daniel Brühl) střelí orla a řekne jeho pomocníkovi, ať ho nechá vycpat. Později, když Jan (Johan Heldenbergh) s Antoninou (Jessica Chastain) navštíví jeho kancelář, je zde vycpaná orlice. (BadCat)
  • Natáčelo se v pevnosti Josefov v Jaroměři, které se proměnilo ve varšavské ghetto a na náměstí v Žatci, které představovalo Varšavu. Replika varšavské ZOO byla vystavěna v Praze na Výstavišti. (Petrasuvicka)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama