Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tleskám! Obavy, zda ještě po letech Elvíra a její prsa pobaví, se rozplynuly hned v úvodu. Výborná hudba (převažuje rock), skvělá kamera, metalové auto, výbuchy, konflikty a něco satanismu. Trochu strašidelna, ale hlavně humor a zábava. Z vtipných dialogů by se dal sestavit telefonní seznam, jen namátkou: Sestro, kdybych chtěla znát tvůj názor, tak ho z tebe vytluču! Nebo: Jaký to máš parfém? - Bezolovný super, NEKUŘ! A z milých dvojsmyslů: Ukážete mu dům od sklepa po půdu, každý kout a každou škvíru... Byť je erotických narážek spousta, nikdy nesklouznou k laciné vulgárnosti současných komediálních trapností. A americké maloměsto jakoby z oka vypadlo těm našim. Pseudomorálka dostane po zásluze na frak během upjatého pikniku... V dabingu kraluje Lenka Kořínková následovaná D.Syslovou, K.Fialovou a dalšími skvělými herci. Takže: Hele, tvoje sekyra! - Jauuu! ()

masw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jsem moc rád že jsem Elvíru mohl poznat. Je to unikátní postava, Cassandra Peterson jí hrála v době, kdy ženské komičky byly považovány za vtipné, jen když měli nějakou vadu na kráse, takže byla unikátní a takovou ženskou postavu v té době, mezi kolegama v televizi, nebo ve filmech prostě nevidíme. Mohlo to být hororovější a efekty mohly být lepší, ale samo o sobě je to zábavný film a ono to i stačí. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Při scéně na benzínce s kouřícím pumpařem, který tak dlouho ostentativně dával najevo, že ženská za volant nepatří, až mu benzínka vybuchla pod líným zadkem, jsem o Elvíře prohlásila: „To je moje holka!“ Rázná, sebevědomá a s chlapama se nepáře. A umí skvěle vařit. Její večeře, to je magicky kulinářský i hororový zážitek. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to šílené. Má to šílenou hlavní postavu, která vypadá jako něco mezi pornohvězdou a členkou rodiny Addamsových a bylo to natočeno v osmdesátých letech. Co víc si může člověk přát? Snad jedině odpočinutou bránici, protože ta chudinka v klidu nezůstane. Už jenom ta cesta, kdy si Elvíra jede pro dědictví, stojí opravdu za to a její setrvání ve městě je pak bláznivý kolotoč, který vám nedá vydechnout. V osmdesátých letech se prostě točily samé perličky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Elvíru si pamatuju ještě jako stačičkou hru na PC a dnes jsem měl konečně šanci vidět i z čeho to vychází. Elvíra je "dark lady" s obrovskýma přednostma a naprosto ulítlým životním stylem. Co čert nechtěl, zdědí dům v tom nejpuritánštějším zapadákově v celých Státech. Samozřejmě místní strážce morálky její chování těžce rozčiluje a Elvíra málem skončí na hranici, aby ve finále zachránila celé město před zlým čarodějem. Dá se říct, že film jsou koncentrované osmdesátky - první cca hodinu je to nefalšovaná komedie s pár skvělýmí zápichy (vaření, Flashdance, oprava domu, pes), poslední půlhodinu je to celkem hororová záležitost plná magie a skvělých efektů. Ani jedna část není úplně úžasná, i samotná Elvíra vypadá tuze staře na sexbombu jakou má být, nicméně dohromady to tvoří velmi pohodovou osmdesátku na kterou se určitě ještě někdy rád podívám. A ten finální klip je luxusní. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Pravou rukou a dublérkou Cassandry Peterson (Elvíra) pro tento film byla Susan McNabb, která byla později považována za sestru Cassandry na stovkách Elviriných veřejných vystoupení. McNabb odešla do důchodu v roce 2005 po téměř 20 letech jako osobní asistentka Peterson. (noelcoward73)

Reklama

Reklama