Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na kvalitní dobrodrůžo a nedostal jsem ho. Takže jsem se musel spokojit s kvalitně odvedenými leteckými záběry alpské krajiny a velmi dobrými výkony divoké zvěře ve vedlejších rolích. Zvláště dominantní byli svišti a kamzíci, ale kvalitně zahrál i jelen, orel a solidní atletický výkon odvedl divočák. Sem tak vycenil zubiska i vlk! A to je milé děti vše, co na tomto snímku stojí za zmíňku. Příběh a herci o ničem. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásný poutavý příběh velkého přátelství malého kluka a psa na pozadí 2. světové války s kouzelnou scenérií savojských Alp. Učí nás bojovat s předsudky, nevzdávat se a především to, že ty nejdůležitější věci v životě člověka neučí škola, ale život sám. PS Viděno na Bestfilmfest v kině Lucerna v novém malém sále, což je samo o sobě kulturním zážitkem. Každé sedadlo na sobě má portrét známého herce. Já seděla na Fredovi Asteirovi, doporučuji vyzkoušet :) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zklamalo, že z původního Sebastiána, kterého znám z knížky a seriálu, zbyl jenom chlapec, pes a hory. Dokonce je děj zasazen do jiného období. No, ale je to takový příjemný, i když trochu naivní dětský film. Plný záběrů na klukovské a psí dovádění, na krásnou horskou přírodu od jara až do zimy, kdy začíná to největší dobrodružství. Malý Félix Boussuet působí v roli Sebastiána stejně mile a bezprostředně jako jeho předchůdce v seriálu z roku 1965. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)

Reklama

Reklama