Reklama

Reklama

Cirkus řvoucích motorů a vůně benzínu dodnes přitahuje milióny příznivců. Nebylo tomu jinak ani ve zlatém věku Formule 1, kdy největší a nejslavnější závodníci byli zahrnuti takovou přízní a poctami, že se prakticky vyrovnali nejoblíbenějším rockovým hvězdám. Náš film s pomocí málokdy promítaných archívních záběrů přenese diváky do této průkopnické minulosti, o které nám povypráví nejen Bernie Ecclestone a Max Mosley, ale také dvanáct, ano, čtete dobře, dvanáct někdejších světových šampionů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (84)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dokonale zpracovaný dokument o začátcích formule 1 a jejich postupu až do dnešní doby. Nechybí spousta užitečných informací o závodnících, automobilech i tragických nehodách. To vše perfektně zpracované a poutavé jak pro lidi, kteří formulí žijí i pro ty, kterým se jen líbily Howardovi "Rivalové", které dokument připomene částí věnovanou Laudovi a Huntovi. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale strašlivě rozháraný a občas zmatený dokument. Trvalo skoro hodinu než mi došlo, že hlavním tématem je bezpečnost. Snímek nemapuje jednotlivé sezóny, ani slavné závody. Snaží se vystihnout postupný vývoj prostředků vedoucích ke snížení děsivě vysoké úmrtnosti pilotů formule 1. Vcelku se mu to povedlo, i když obsahová stránka ani omylem nedosahuje kvality té formální. Paul Crowder se předvedl jako vynikající budovatel atmosféry, ale jen jako průměrný vypravěč. A to je u režiséra dokumentárního filmu velký handicap. ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Formule mě jako sport nikdy nezajímala.Jenom nehody při ní a zvlástě ty smrtelný na mě vždycky působily jako magnet.V tomhle dokumentu jich je celá řada (kromě těch ultrakrvavých o kterých padne jenom pár slov) a člověk si řiká jak vůbec mohlo vedení FIA tolik let vojebávat bezpečnost svých zaměstnanců jak na trati tak i mimo ní bez jakýchkoliv postihů.Mantinely bez matek,betonový zdi místo pneumatik a tak by se dalo pokračovat hodně dlouho.Opravdu silnej dokument. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Paráda! Dokument má na první pohled přemrštěnou délku, ale skvělá hudba a střih mě držely celou dobu v pozornosti. A rozhodně to stálo za to – poslechl jsem si několik zajímavejch rozhovorů a objevil spoustu záběrů, které jsem dosud neviděl. "1" se zapíše zlatým písmem do seznamu dokumentů o F1, klidně po boku neméně dobrého filmu o Sennovi. ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda pro každého většího fandu Formule 1. Vidět povídat Sida Watkinse se slzami v očích pár dní před svou smrtí o Sennovi... Spousta parádních komentářů od mnoha pilotů a krásné kvalitní záznamy z časů minulých. Jen mě trochu mrzí, že se víc nerozpovídali o Gillesovi Villeneuveovi. "A must see" pro všechny fandy historie F1! Akorát ten Fassbender by mohl mluvit víc záživně a ne jako hrobař :-). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku dokumentu jsou použity záběry bojujících letadel z krátkometrážního filmu The German (2008). (p3tris)
  • Na konci dokumentu hraje „Open Your Eyes“ od Snow Patrol. (Duoscop)
  • V dokumentu autoři uvádějí, že od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 se už nestala žádná fatální nehoda. To už bohužel není pravda. 5. října 2014 zahynul na okruhu v Suzuce závodník týmu Marrusia Jules Bianchi. (p3tris)

Reklama

Reklama