Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (104)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neodporúčam pozerať milovníkom psov, vĺkov, ochrancov zvierat, chovateľom koní, malým deťom, precitliveným ženám a predsedom JRD. Mňa osobne by na tej stepi, kde nieje nič len ty, kôň, ovca a vlk asi tak po troch týždňoch instantne kleplo, a to nie z vlkov ale z tej zimy. Annaaud ale ukázal, ako sa dá natočiť dokumentárny film pútavou formou a spravil z neho hraný film. Dozviete sa čo žerú mláďatá, prečo lovia tak ako lovia, koľko dokáže bežať v tempe. Potom sú tam krááááásne zábery na vlkov, ich oči, srsť a celkovú majestátnosť, ktorú kameraman úžasne vystihol. A potom sú tam aj iné scény, pri ktorých sa vám natisne slzička do oka a máte chuť tých šikmookých mongoloidných bastardov postrieľať rotačníkom, aby sa ešte aj v ďalšom živote narodili ako potraty. Ale príroda je už taká, človek tiež a tento film ukazuje, že rovnováha je nemožná. 4 z 5 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smutný a poměrně působivý příběh se rozehrává v krásné přírodě plné nádherných zvířat, zejména vlků, které divák ve své podstatě od samého počátku snímku obdivuje a lituje, neboť lidské zasahování do jejich způsobu života, je nekompromisní, ignorantské a trestuhodné. Moudrost a zkušenost starých domorodců nelhala.. když někdo přírodě nerozumí, neměl by do ní invazivně zasahovat. ()

Reklama

PP66 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem četl knihu Totem vlka, podle které byl film natočen - už tehdy mě zasáhla moudrost starého Mongola předávaná z generace na generaci, aniž by museli provádět rozsáhlé ekologické studie. Všechno má v přírodě své místo a snímek věrně knihu kopíroval, až na ten happy závěr vypuštění vlka na svobodu. Obrazově úchvatné, příběhem prosté... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlci, ovce, bobry, komáre, gazely a ľudia. Pokiaľ sú to ľudia miestni, tak sa tá symbióza dokáže udržať v rovnováhe. Lenže úrady v Pekingu si zmysleli, že sú najmúdrejší na svete a ich zásahy nie sú zrovna najšťastnejšie. Annaudov film popravde najviac boduje svojou výtvarnou stránkou, príroda je snímaná úžasne a pri akčných scénach sa tají dych a divák si hovorí, ako je vôbec možné niečo podobné so zvieratami nakrútiť. Príbeh je obstojný, len tie špiritistické patetické múdra o prírodnom duchu a tak podobne som radšej odignoroval. Štvrtá hviezda je samozrejme za toho malého beťára vo vlčej koži. Len aby si ľudia po Totemu vlka nezačali zaobstarávať vĺčatá namiesto psov a mačiek, lebo s tou výchovou to nebude tak jednoduché. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce pastva pro oči v kombinaci s nezlomnou přírodou a lidskou tvrdohlavostí. Není to film, který by nějak oslnil, i tak navzdory svému rezervovanému postoji k filmům s tématikou - člověk, příroda, zvíře - mě svým způsobem oslovil. Někdo v tom může vidět klišé nebo nějaký předem vykonstruovaný nature sluníčkarismus, ale záleží na každém, jak to kdo pojme. Vizuální stránka, precizní práce se zvířaty a nádherná Hornerova hudba dělají to, co dělá z obyčejného filmu ten lepší. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 7. února 2015. (Terva)
  • Filmári mali najnáročnejšiu scénu v tretine filmu, kedy svorka vlkov naháňa stádo koní. Obe skupiny zvierat od seba oddeľoval plot, ktorý bol v postprodukčných prácach digitálne odstránený. (classic)
  • K spolupráci na tvorbe filmu bol oslovený aj novozélandský režisér a scenárista, Peter Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama