Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začíná čtvrtá sezóna tohoto seriálu a já jsem si vlastně uvědomil, že se mi nějak zakořenila neděle, podzimní / zimní tma a čas 18:25, kdy to na České televizi vypukne a rozjede to tam Katka s Lindou, na které se nejenom hezky kouká, ale ještě věcně vypráví o věcech, které mě zajímají. Popřípadě uvaří všecko, co bych jim okamžitě sežral. A hlavně je to s osobitým humorem, suprovou náladou a pohodou, která se každou zimní neděli vysloveně hodí do duše jednoho člověka. ()

anna.ure 

všechny recenze uživatele

Ačkoli si o pořadu můžete přečíst, že Kateřina s Lindou nejsou šílené bio matky, mě to tak tedy připadá. Z celého dílu se mi líbí tak jedna informace, zbytek vám připadá vážně "jetý". Věty dohromady nedávají smysl, holky si hrajou na první republiku, občas něco zpropagují a pak zas chvíli étiricky blábolí. ()

Reklama

breckakamil 

všechny recenze uživatele

Veď. To je super. Dve pekné baby. Pozitívny prístup. Dobré nápady a rady. Pekné prevedenie. Ich šatník, vkus. Každý diel pozitívny až mi to lezie po chrbte. Ja fakt neviem, čo by som mal napísať, keby mi povedia, napíš niečo, čo sa ti na tom nepáčilo. Možno trošku feminizmu som v tom cítil, ale .... 85% ()

Idego odpad!

všechny recenze uživatele

Bioadorační reklama na Kotányi (ironicky s chemickým svinsvtem v každým druhým produktu), která tak nějak staví na tom, že když budeme o každém receptu tvrdit, že je dobrý na zažívání / paměť / cokoliv, dáme do něj nevšedně znějící bylinky (samozřejmě bio a čerstvé), a zabalíme to do retro stylu Magdaleny Dobromily Rettigové s kulisami v provedení první republiky, bude to stačit. Nestačí. Je to ohavně kýčovité, až se z té přeslaženosti a přestylizovanosti zvedá žaludek, a navíc tím provází slovní průjem dvou slečen protivnějších než podebraná pata. Zakončíme to výletem na bylinkovou párty. Kulinářské pořady jsou už z definice špatné, tenhle to dotáhl do extrému. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Linda Rybová s Kateřinou Winterovou vaří z bylin nikoliv lektvary, ale zdravá jídla. Jenže já jsem zastáncem toho, že má jít tělo do hrobu zhuntované. Dá se ocenit nápad na neobvyklou show, která si na nějaký prime vysílací čas netroufá a podvečer ji ideálně vyhovuje. Moderátorky si debužírovaly, jestli to hrály nebo ne, to posoudit nedokážu, ale provedení pořadu mě nezaujalo, a ten kdo pořad neviděl, má možnost stihnout další díl v neděli, ale v podstatě pokud nefandíte bylinkám v kuchyni, jejich poznávání a užitečným radám kolem nich, je tenhle pořad v opačném případě bezcenný a ztrátou času. Pochopitelně jsem si po pořadu dal hned propečeného hamburgera. Byliny přenechávám přežvýkavcům, pošahaným vegetariánům, veganům a spol. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací ke vzniku pořadu byl pro jejich tvůrce proslulý bylinář Pavel Váňa. (MTHRFCKR)
  • Všechny kuchařky k jednotlivím sériím se jmenují „Vaříme podle Herbáře“, jenom v šesté sérii se kniha jmenuje „Jíst a žít“. (JT19)
  • Po dotočení 4. série Linda Rybová řekla, že už točit nebude a že se na statek, kde točily nevrátí, a tak zbylou 5. a 6. řadu moderuje sama a zve si tam různé hosty. (JT19)

Reklama

Reklama