Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Alvin 

všechny recenze uživatele

Dneska už má svůj pořad o vaření kdejaká kráva, někde se sejdou i dvě najednou a to je teprve utrpení. Navíc nejde jen o vaření, ale celý lajfstajl, takže se třeba dozvíme i jak správně chovat bio včely. ?!? Tuhle zase holky mudrovali o tom, jak je super, že Německo se zřeklo jádra a Dánsko, že prý je vůbec nejekologičtější. No zkrátka pořad s velkým přesahem. ()

Han_Quintet odpad!

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na takovouhle stupiditu, chápe všechny námitky na koncesionářské poplatky. Tohle by prostě žádný daňový poplatník nikdy neměl hradit ze svých peněz a vzhledem k obsahu, lze mluvit jen o protekci, rád bych se pak podíval taky na smlouvy, ale jelikož ČT, který se stále tváří jako jediný arbitr pravdy porušuje zákony, tak bych s největší pravděpodobností viděl jen začerněný list. ()

Reklama

Yarwen odpad!

všechny recenze uživatele

Pořadů o vaření je tolik, že pomalu začínají lézt krkem, pokud tedy nepřinášejí něco extra výjimečného. Toto není ten případ. Jedna věc je snažit se o posílení kultury gastronomie, druhá pak pošlapávat tuto kulturu tím, že účinkující bude mluvit nespisovně nebo dokonce nespisovně s plnou pusou. Opravdu nenacházím důvod pro to, abych dal tomuto pořadu byť jen jednu hvězdu, je to zasloužený odpad. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nazev mate, Herbar je plny receptu z bucku, sadla a masla. Tyhle holky jsou daleko lepsi, vtipnejsi, zajimavejsi, nez kluci (v akci). Krom novych dilu si z archivu vybiram hlavne staroceske recepty ze skanzenu a ty jsou fakt zajimave a holky to umi vtipne podat/prodat. Kouka se na ne taky daleko lepe. Skoda, ze se Rybova vytratila, ale Winterova je super. Postupne jsem si Herbar fakt zamiloval a pomalu ho stavim na uroven Peceni na nedeli, oboje bylo top tvorby CT v roce 2023. Snad neni konec. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Mám taky takovou (doposud utajovanou) úchylku, že se rád hrabu v bylinkách, takže tyhle pořady hltám velmi lačně. Navíc moje oblíbenkyně Linda Rybová vystupuje moc sympaticky a její hlášky jsou rozkošný; tu druhou paní neznám. Jejich kecíčky můžou občas působit trochu podivně, ale ona to asi není žádná prdel komentovat takovej pořad. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po dotočení 4. série Linda Rybová řekla, že už točit nebude a že se na statek, kde točily nevrátí, a tak zbylou 5. a 6. řadu moderuje sama a zve si tam různé hosty. (JT19)
  • Všechny kuchařky k jednotlivím sériím se jmenují „Vaříme podle Herbáře“, jenom v šesté sérii se kniha jmenuje „Jíst a žít“. (JT19)
  • Linda Rybová se podle vlastních slov o zkoumání bylinek zajímala na laické úrovni už deset let před natáčením pořadu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama