Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 1

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost velká nuda. Obvykle tady ty filmy s únosama, výkupným, bankovníma loupežema atd. jsou aspoň napínavý, že divák neustále očekává, co se může stát, jestli to je tak nebo není. Ale tady prostě nic zvláštního, ani zajímavýho není. Celý by se to víceméně dalo shrnout do jedné věty, ale nechci zase spoilerovat. A. Hopkins je velkoformátovej herec a trochu se divím, že si šel do něčeho takovýho zahrát, byť relativně malou roli. Jako oddechovka bokem, proč ne, ale znovu to fakt vidět nemusím. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce skutečného únosu majitele pivovaru Heineken v sedmdesátých letech. Skvěle obsazené, zahrané, s parádní retro atmosférou a výpravou, faktograficky přesné a přesto tomu chyběl nějaký emoční zásah diváka nebo pohlcení. Odvyprávěno trochu chladně sterilně s vyjímkou momentů, kdy nastoupil mistr Hopkins - to je koncert. Problém vidím, že je film vyprávěný z pohledu únosců, kteří jsou prakticky detailně vykresleni jako fajn kluci, kteří se k tomu dostali tak nějak omylem a ještě jsou charakteři, že by nikomu neublížili.... což nějak nesedí s faktem, že dva z těch únosců se v devadesátých letech stali nejvyššími představiteli organizovaného zločinu v Nizozemí a toho jednoho rozstřílel neznámý nájemný vrah. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se ve vánočních časech zrodí na loďce nápad unést pivaře Heinekena. Ano toho, kdo má na svědomí tu známou značku, která mimochodem není mojí oblíbenou. Jako thriller celkem překvapující počin, který v sobě skrývá napětí i dobré herecké výkony. Pro spoustu lidí film o ničem, mě ale zaujmout dokázal. 70%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Už prvý Únos Heinekena bol trochu nudný, a tento je na tom podobne. Asi je dosť ťažké zdramatizovať pomerne nudný únos. Nudne to vyzerá pre diváka, účastníci to mali asi celkom iné. Policajné pátranie vo filme úplne chýba, je možné, že bude námetom ďalšieho filmu o pár rokov. Snáď sa vydarí viac. –––– Jsou dvě možnosti, jak být bohatý: Můžete mít hodně peněz, nebo hodně přátel. Ale nemůžete mít obojí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, něco tomu tak nějak chybělo. Jo, asi je zajímavý sledovat, jak to tenkrát vlastně přibližně bylo a jakej byl Heineken kliďas. Ale spíš by mi stačilo prečíst si o tom nějakej článek, než sledovat tenhle film. Dost mě totiž nudil. Tak nějak jsem měl pocit, že jsem Jima Sturgesse viděl už jednou, ve skoro úplně stejné roli (asi jsem myslel film Štvanec IRA). Ani ostatní herci v obsazení tam vůbec nemuseli být a třeba takovej Hopkins byl až ostudně nevyužitej. Nevím, co víc k tomu napsat, protože i to by byla ztráta času. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie začalo v Belgicku v októbri 2013. Väčšina vonkajších akčných scén bola natočená v Amsterdame. (Arsenal83)
  • Film založený podľa skutočnej udalosti, poskytuje detailný pohľad do únosu, pri ktorom bolo vyplatené vôbec najvyššie výkupné za jednotlivca v histórii a to 35 miliónov holandských guldenov, čo je približne 16 miliónov libier. (robo7773)
  • Holandský kriminálny reportér a spoluscenárista Peter R. de Vries sa premiéry filmu nezúčastnil, pretože nesúhlasil s konečným výsledkom. Tvrdil, že udalosti zobrazené vo filme boli príliš odlišné od skutočného únosu, ako ho opísal vo svojej knihe. Je zaujímavé, že de Vries participoval na tomto filme z dôvodu, že nesúhlasil s prevedením holandského filmu na túto tému z roku 2011: Únos Heinekena. (Arsenal83)

Reklama

Reklama