Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

nunka 

všechny recenze uživatele

To bol snáď najmilší dokumentárny pohľad na animálny svet!!! Prenádherné!!!!!!!!!! Réžijné komando má môj veľký obdiv, keď si predstavím ako urputne sa museli prispôsobovať svojim "hercom" a prírodným neovplyvnitelným okolnostiach.Tak pútavo a zároveň realisticky nasnímaný svet vtákov je naozaj majstrovským veľdielom... ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si jen tak matně vzpomínám. Byli jsme na něj ze školy, bude to tak pět let, spíše více. Vím jen, že tehdy mě to vůbec nebavilo. Prostě koukat se celou dobu na lítající ptáky, navíc bez skoro jediného mluveného slova, sice s docela hezkou hudbou, mě prostě šíleně otravovalo a nudilo. Docela ráda bych to viděla znova a možná bych měla jiný názor. Takže teď to tak nějak zprůměruju, přidám body za tu hudbu a snahu a možná si někdy udělám čas a svůj názor přehodnotím. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Onehdá jsem měl velmi blbou náladu a rozhodl jsem se ji odstranit podíváním se na přírodopisný dokument. To byla největší chyba. V tom dokumentu se zvířata navzájem jen žrala nebo pářila, prala a jakýsi nesympatický hlas ještě dovysvětloval, co že se tam vlastně děje, kdyby někdo náhodou při pohledu na lva žeroucího antilopu nevěděl, že se dívá na lva žeroucího antilopu. Měl jsem tenkrát smůlu, že jsem narazil na nějaký obyčejný dokument a ne na Ptačí svět. Takhle nadpozemsky krásný film jsem totiž neviděl od Amélie z Montmartru. Jediné co mě mrzí je to, že jsem neměl tu čest vidět ho na velkém plátně. Film Ptačí svět mě obohatil o velmi cennou věc - teď už vím, že, ač to zní sebepatetičtěji, až příště budu mít špatnou náladu, stačí se podívat na oblohu... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri celej tej nadhľadovej paráde, často ako z nejakého plagátového predvádzacieho katalógu, príjemne prekvapilo, že tvorcovia nezabudli upozorniť na negatívne zásahy človeka do života operencov. Zábery odstreľovania členov husieho kŕdľa a bezmocného pádu strelených vtákov do vody. Pohľad na mamutie priemyselné komplexy, chŕliace kúdoly dymu, vybudované na miestach rokmi stanoveného oddychu vtáčích kŕdľov. Tie sú potom nútené brodiť sa odporne mazľavo-olejovitými sračkami z výroby vypúšťanými priamo do vody. Neveselé výjavy završujú smutné pohľady z klietok odchytených obyvateľov amazonských pralesov - opíc a papagájov. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)
  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)

Reklama

Reklama