Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Krásne nasnímaný dokument o vtáčom putovaní naprieč kontinentami. Radšej si ani nechcem predstaviť koľko námahy a driny museli tvorcovia vynaložiť, aby zlepili všetky tie famózne zábery do finálnej podoby. Najmä pri opakovaných záberoch na neustále migrujúci kŕdel vtákov sa na mňa začala nebezpečne "lepiť" nuda, možno by stálo za to vyplniť tieto miesta nejakými zaujímavými informáciami, ktorých je v tomto dokumente minimum. Po estetickej a umeleckej stránke je to však maximálne dokonalé a nejaké kozmetické vady a nedostatky veľmi rád odpustím:) ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Ptáci - nikdy nebyli mí oblíbení živočichové, vždycky jsem radši obliboval chlupatější stvoření vhodné k ochočení a k pohlazení, a od té doby, co mě celýho posral z výšky racek, si od ptáků dávám zdravý odstup, dokonce je ani nejím. Ovšem tento úžasný film dokazuje, že ptáci jsou úžasní, zajímaví a inteligentní tvorové. Díky mimořádným způsobům natáčení s nimi proletíte celý svět a vidět tančit jeřáby a vzlétat bernešky opravdu stojí za to. Také se v tomto filmu skrývá významné ekologické poselství. No 4 * minimálně. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

"______________!!!!" (tichý údiv) Ptáci jsou úžasná překrásná stvoření. Majestátní a vznešení ve vzduchu, komičtí a neohrabaní na zemi. Tenhle film obsahuje hromadu těch nejúžasnějších záběrů, jaké jsem kdy viděl. Kdyby k tomu ještě hrála hudba formátu Glassových Qatsi symfonií, bylo by to za 200%. Mám jedinou výtku k několika patetickým mluveným vsuvkám. Je jich sice jen pár vět, ale i tak je to velmi rušivý element. Ale to je jen malá vada na kráse téhle nádherné věci. ()

InfernaL 

všechny recenze uživatele

Možná je plné hodnocení přehnané, já však mám pro dokumentární snímky slabost. A když je v něm navíc toliko krásných záběrů, které se nedají nazvat jinak než "pastva pro oči", mé srdce plesá. Moje původní obavy, že koukat 90 min na ptáky s minimálním komentářem příliš zábavné nebude, byly vyvráceny. A po tomto snímku také k ptákům chovám veliký respekt. Jsem rád, že nejsem jedním z nich, putovat tolik tisíc kilometrů 2x do roka a s rizikem smrti na každé cestě by se mi asi nechtělo:-) ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

První půlhodina vypadala na 4 až 5 hvězdiček, když se ale i další hodinu neustále opakovaly ty stejné (byť nutno říct úchvatné) záběry různých ptáků, začalo mě to tak trochu nudit. Tvůrci totiž zůstali na rozcestí několika možných variant. Mohli vytvořit relaxační snímek, ale to by jej museli zkrátit. Dokument by vyžadoval podrobnější a zasvěcenější komentář, klasický film pak nějaký příběh nebo alespoň rámcovou osnovu dění. Žádná z možností nemusela být chybou, nejhorší řešení bylo nezvolit žádnou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)

Reklama

Reklama