Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

nash. 

všechny recenze uživatele

Takový klasický eintopf z učitelských témat, který vezme libového frajírka, trochu ho podusí, pak k němu do hrnce nahází všechna klišé, která se nastřádala za ta léta, kdy neortodoxní učitelé napravují nenapravitelné třídy těmi nejpodivnějším a nejméně pravděpodobnými metodami. Všechno to důkladně promíchá, povaří, ochutí několika lokálními hvězdami, opepří lžící vulgarit a pro jistotu zvýrazní chuť dvěma lžícemi kýče. Přes řadu typicky německých trapáren je to však kupodivu jedlé. Zejména díky cynickým vtípkům, občas vydařené scéně nebo hlášce a svižnému tempu, které nedá nudě moc šancí. Prostě taková nenáročná zábavná blbina, která si na nic nehraje, s logikou si hlavu neláme, hladového nasytí a žaludek nezkazí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžu si s váma dělat, co se mi zachce. Je jim to fuk." K fuckování s panem učitelem Müllerem došlo ve správnej čas, na správným místě a ve správný společnosti. Proto těch pět hvězd, ke kterým by za jiného postavení Saturnu vůči Venuši patrně nedošlo. Jenže já se pobavil naprosto královsky, takřka každou scénu jsem zakončil výbuchem smíchu a navíc jsem si užil spoustu inspirace. Hned si jdu vytisknout červenej diplom a vyrážím učit. I já chci střílet po svých studentech, jíst jim svačiny, krást jim cigára i drogy a hlavně je násilím vést ke slušnému způsobu života. To by mne opravdu bavilo. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásně nekorektní, a tak si lze jen stýskat, že se na konci konalo urovnávání, zbytečné, trapné a pitomé. JInak hudebně, dialogově, střihově a nápadově óká. Pochvalme (zcela výjimečně) i LS production, který tomuhle filmu dal do vínku velice dobrý český dabing. To snad není možný, že jsem tohle vůbec napsal. ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Německá komedie působící jako "made in USA". Dal bych o hvězdu víc, nebýt toho klasického, už fakt trapného závěru, kdy se z kriminálníka stane úžasný manžel, kterého zbouchne největší hloupoučká slepice na škole a z parchantů hvězdní studenti. Docela vtipný počin, který ale ve výsledku nenabízí nic nového a neotřepaného. 3-4*, 12.9.2014, kino ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký fanoušek německých filmů, ale tenhle se povedl. Námět není příliš originální a zápletka je taky snadno prokouknutelná, ale tak už to u komedií bývá. Nemá asi moc smysl řešit děj. Snad jen, že tamní děcka jsou skutečně spratci. Film obsahuje spoustu vtipných momentů. Škoda jen, že konec je trochu předvídatelný... Holky taky ujdou. :) "Hledali jsme náckovský poklad." :D ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)
  • V jedné ze scén žáci se Zekim (Elyas M'Barek) dělají při výtvarné výchově "Wholetrain". Wholetrain (2006) je film, ve kterém Elyas M'Barek také ztvárnil hlavního protagonistu. (ČSFD)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) shání na škole práci jako školník, jde na pohovor s ředitelkou školy. Jedná se ovšem o chybu, protože v Německu ředitelé nepřijímají nové zaměstnance, o tom rozhodují vyšší autority daného města. (hansel97)

Reklama

Reklama