Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

Floweenka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že je mi 50 let. V tomhle věku bych se totiž měla dívat na takovou blbost. Levný a generický soundtrack, starší pár bez talentu, zápletka by asi uspěla tak dvacet let zpět.. nebo IQ 😄 Cením jen mladšího Dawsona, protože je nějakým způsobem sexy. Někdy si možná přečtu předlohu, když jsem četla Dear John, týden mě bolelo srdce z prožitku, teď mě bolí ze ztráty dvou hodin. Zvlášť když jsem tomuhle dala přednost před Witcherem ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Osudová láska. Typický Sparks. Jeho atmosféra provázela celý film. Ale byl to jeden z nejdepresivnějších přitom pozitivních filmů. Drama, drama a a zase drama. Takový holčičí film, i když s netradičním koncem. No alespoň to bylo uvěřitelný. Něco se mi na tom přesto libilo. Zvláštní. Něco takového nikdy neurazí, ale ani neohromí. Soundtrack jako vždy perfektní. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Romantický film ve kterém není nic špatně ale naopak. Příběh vás dostane hluboko k prožití lásky, a nepříjemnostem v životě a když už to za mládi nevyšlo najde se vždycky cesta k poslednímu shledáni ke vzpomínkám a nečekanému obratu. Herci kteří ztvárnili o ne mladé tváře jsou výborné a jsem totálně spokojeny z jejich výkonem. Malo město které vám dá suprový příběh úžasný soundtrack skvělé herecké obsazení a nesmí chybět smutny ale i krásny konec. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tak blbý film jsem už dlouho neviděla. Příšerně překombinované. Ale opravdu příšerně. Až do posledních patnácti minut bych děj popsala jen jako "nudaaaaaaaaa", postavy mi byly úplně ukradené. Ale to, co se dělo potom... Prostě děs. Knihu jsem nečetla, tak nevím, nakolik se držela originálu, a je mi to jedno. Uffff.... ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bylo tam sice pár takovejch těch povinnejch romantickofilmovejch močůvkovitejch dialogů a scén podbarvenejch slizkou hudbou, ale jako celek mě to fakt potěšilo - především díky tomu, jak to herci (ty starý i ty mladý) a auta (ty starý) s přehledem utáhli. U těch aut byl výběr tak prvoplánovej, že mě vlastní nadšení nepřekvapilo, ale výběr herců překvapil a to v dobrym: hodně potěšila Liana Liberato, která kromě ukazování fakt hezký tvářičky umí bejt i herecky podmanivě zábavná; její Amanda mi natolik připomněla Kirsten Dunst v roli Claire Colburn ve filmu Elizabethtown, že jsem jí po filmu v duchu poděkoval za to, jak příjemně tu svou tolik nepravděpodobnou postavu naservírovala. (*) Říkal jsem si, proč je za 20 ("it was twenty one years, but who's really counting") let v podání Michelle Monaghan tak jiná, zda to neni jedna z těch chyb v předloze/scénáři/režii, která z filmu udělá děsnou srágoru, ale během příběhu se naštěstí ukázalo, že muj dojem je mylnej. Michelle je zde totiž naprosto skvělá a její herectví tím, jak přesvědčivě zahraje vnitřní rozpolcenost a neštěstí svý postavy, dost vyčnívá nad ostatními. Příběh jako celek působí svými kličkami a náhodami velmi červenoknihovnovitě, ale scénář a režie (a taky absence předvídatelně debilního happyendu) jsou natolik dobrý, že i cynik jako já si tohle užil. 80 poctivejch ze sta. *) Až při psaní tohohle komentáře a gůglení jsem si uvědomil, že jsem si jí všiml už v If I Stay, kde byla herecky zajímavější, než samotná Chloë. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)
  • V čase 01:22:00 můžeme slyšet Amandu (Michelle Monaghan) mluvit o písničce, kterou našla v mládí. I když ale slyšíme slova, její rty se nehýbou. (pityty)
  • Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne. (pityty)

Reklama

Reklama