Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

Figu 

všechny recenze uživatele

Už po úvodním představení obou dvojic jsem prohlásil, že skrz jejich obrovské rozdíly podob musím automaticky dát o hvězdu míň, to se opravdu nepovedlo. Postupně ve filmu vidíme, že ta méně známá dvojice, tedy ta mladší, je daleko lepší a herecky kvalitnější, než ostřílení Marsden s Monaghan. Příběh se vybarvil opravdu náramně a trochu mě mrzí pouze závěr. Prostě jsme neustále zvyklí na šťastné koncovky, tady jsem ji čekal taktéž. Ovšem velice kvalitní drama! 65% ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé romantické dílo u kterého nezůstane jedno oko suché! Příběh Amandy a Dawsona začal na střední škole, kdy se do sebe bezhlavě zamilují. On s chudé týrané rodiny, ona s bohaté s postavenými rodiči. Když uteče Dawson z domu, nalezne oporu a bezpečí u staršího samotáře Tucka, který přišel o ženu a ujme se ho. Prožívá s Amandou krásný románek, který se jim vryje opravdu hluboko pod kůži. Jednou se však Dawsonova zlá rodina vrací, zničí celou zahradu a Tucka bezhlavě zmlátí. Dawson se jede pomstít s puškou v ruce, ze které vyjde rána na jeho kamaráda, který zemře. Všichni si jdou sednout do vězení, Dawson dostává 8let a tím to mezi nimi končí. Shledání se dočkají po 21letech kdy se sejdou na pohřbu Tucka a postupně odkrývají pravdu, skryté touhy a znovu zamilování... Konec je velmi smutný a představa toho, že člověk konečně dostane šanci napravit co nevyšlo a toho druhého zastřelí a jeho srdce dostane Váš syn, je zdrcující! Občas by mě zajímalo, kdo ten osud určuje.. 90% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Do 1:30 by to bylo na docela příjemný ***, celkem zajímavě a ne až tak tupě okoukaně vystavěný, slaďák, ale kupodivu koukatelný a netupý. Pak ale někomu jeblo a celé to sklouzlo do tak pitomého patosu, že se vlastně nevidím ani místním odpad!ům, protože tohle už vyžadovalo značné množství blbosti v krvi autorů, aje mi fuk zda je to takové i v předloze. Ten konec to zabil, s přimhouřenými okama **. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

SPOILER ,,Možno kráčam po predom určenej ceste,aj ked ju zatiaľ nevidím".Cesty Božie sú nevyspytateľné.V závere to pochopíte a všetko bude dávať perfektný zmysel,ale ešte predtým..Už ma ruka svrbela napísať,aby prestali s tými Sparksovými spracovaniami kníh,ale to by nesmel prísť ten dramatický zlom zhruba v polovici filmu,ktorý ako novináry zvyknú s obľubou vravievať ,,vyraziť dych" ba naopak,takéto príbehy si zaslúžia filmové spracovania.Toto je to najlepšie od Sparksa a od doby Zápisníka jednej lásky.Urobil nádhernú bodku za príbehom - neznížil sa k čistému happyendu,lebo tak sa ani reálny život nekončí a nedoprial Amande kúsok životného šťastia v podobe muža,ktorého milovala celý život. Žiadne - žijú spolu až do smrti.Nikdy to nie je čierne alebo biele, ale má to rôzne odtiene sivej.Odporúčam aj tomu najzarytejšiemu odporcovi romantiky.Dramatický,dojemný príbeh zo štipkou mystiky.Poctivé 4 hviezdy. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bylo tam sice pár takovejch těch povinnejch romantickofilmovejch močůvkovitejch dialogů a scén podbarvenejch slizkou hudbou, ale jako celek mě to fakt potěšilo - především díky tomu, jak to herci (ty starý i ty mladý) a auta (ty starý) s přehledem utáhli. U těch aut byl výběr tak prvoplánovej, že mě vlastní nadšení nepřekvapilo, ale výběr herců překvapil a to v dobrym: hodně potěšila Liana Liberato, která kromě ukazování fakt hezký tvářičky umí bejt i herecky podmanivě zábavná; její Amanda mi natolik připomněla Kirsten Dunst v roli Claire Colburn ve filmu Elizabethtown, že jsem jí po filmu v duchu poděkoval za to, jak příjemně tu svou tolik nepravděpodobnou postavu naservírovala. (*) Říkal jsem si, proč je za 20 ("it was twenty one years, but who's really counting") let v podání Michelle Monaghan tak jiná, zda to neni jedna z těch chyb v předloze/scénáři/režii, která z filmu udělá děsnou srágoru, ale během příběhu se naštěstí ukázalo, že muj dojem je mylnej. Michelle je zde totiž naprosto skvělá a její herectví tím, jak přesvědčivě zahraje vnitřní rozpolcenost a neštěstí svý postavy, dost vyčnívá nad ostatními. Příběh jako celek působí svými kličkami a náhodami velmi červenoknihovnovitě, ale scénář a režie (a taky absence předvídatelně debilního happyendu) jsou natolik dobrý, že i cynik jako já si tohle užil. 80 poctivejch ze sta. *) Až při psaní tohohle komentáře a gůglení jsem si uvědomil, že jsem si jí všiml už v If I Stay, kde byla herecky zajímavější, než samotná Chloë. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Dawsonovy oči se v průběhu let změnily z hnědé na modrou. (pityty)

Reklama

Reklama