Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát slabé 3*, ale když tak nad tím přemýšlím, zůstanu radši u lepších 2*. Proč? Protože nechápu, co mi to vlastně chtělo říct. Nezjišťoval jsem si o tom filmu předem nic, sehnal jsem si ho jen proto, že mě zaujalo schéma žánrů, že je to ze Španělska a hodně se mi líbil (a pořád líbí) plakát, takže jsem měl velká očekávání - a dostal jsem naprosto průměrnou detektivku, která má průměrné herecké výkony a je průměrně natočená. V závěru to sice přijde (jak se u Španělů dá čekat) s nějakým zvratem, ani tak mé dojmy moc nezachránil. On byl nebyl špatný, kdyby z něj něco pořádného vypadlo, protože ten film vlastně neskončí nijak, akorát se dozvíme, že regresní terapie můžou navodit falešnou paměť. Jak to s těmi podivnými případy bylo tam ale vysvětlené moc není a ačkoli se tam dlouhou dobu rýsuje myšlenka, že ten Zlý může být i v těch, kteří se tváří nevinně, nakonec to z toho filmu přímo nevzejde. Celkově se ten děj vyvíjí divně, nepravděpodobně, scénář je nepromyšlený a stejně tak i postavy a popravdě mě to ani moc nezaujalo. Hlavně psychologický tenhle film moc není - to, že zde jsou dvě tři regresní terapie a postava psychologa z toho ještě automaticky nedělá psychologický film. Postavám do hlav totiž nevidíme vůbec. Nic mi ten film nedal, takže mám problém mu dát vyšší hodnoceni, byť bůhvíjak špatný taky není. Lepší 2* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo. Policajt a terapeut řeší i s pomocí hypnózy satanistický případ. Jenže celkem brzy začal být Amenábar až moc tajemný a splétal sítě, ze kterých jsem nebyl schopen se vymotat a ani na konci jsem si nebyl jist, o co jemu a těm klaunům v kapucích vlastně šlo. Ethan Hawke se nechal strhnout a podařilo se mu zahrát nesympatického magora, kterému se nedá fandit ani se zavřenýma očima a zacpanýma ušima, ale ani tak nedosahoval na Hermionu, která kdovíproč chybí v nominacích na Maliny. Takhle teda ne. 25% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem tušil nějakou levárnu a taky že jo, film o ničem. Navíc s trochu zvláštním, jakoby kostrbatým scénářem, což by ovšem na druhou stranu mohlo být vlastně považováno i za plus, tahle "nehollywoodština". Film zbytečný a o ničem, ale stojí za to už jen kvůli dobrým, nebo aspoň zajímavým hercům. Hawke se mi hodně líbil, pro zasmušilé tragické hrdiny mám slabost, ale úplně nejvíc se mi líbila uplakaná Hermelína Potterová ve svém staromódním kabátku a punčochách, kdyby mi bylo dvacet, hned bych se s ní chtěl oženit. A po tomhle filmu už si myslím konečně zapamatuju její pravé jméno. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Mysteriózní krmi thriller s opravdu slušnou, tíživou a temnou atmosférou. Nevím, jak jinak bych to shrnul v kostce. Mě to docela bavilo. Film byl složen většinou konverzacemi, k tomu mu dopomáhala vydařena atmosféra. Vtáhnut do děje jsem byl okamžitě. Ethan Hawke mě zde téměř nadchnul – kradl si film jen pro sebe. Ani ta Emma Watson nebyla vůbec špatná. Stejně jako zbytek herců včetně Davida Thewlise. A co zápory? Bylo to dost předvídatelné a konečná pointa byla dost jednoduchá, ale přesto to jako celek nevybočuje z nějaké velké nelogičnosti. To, že se to celé dá víceméně předvídat, mi zážitek ze solidního snímku nepokazilo. Zaujalo mě to a ještě se k tomu minimálně jednou někdy vrátím. Jen se divím, že se to nedostalo k nám do kin. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama