Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (104)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená severská vykosovačka s perfektním střihem a choreografií osobních soubojů.Jako by někdo natočil Skyrim bez rozpočtu, ale s nadšením a režisérským umem.Hlavní hrdina je sice trošku pako, protože ho buď věčně někdo zachraňuje, nebo se za něj obětuje aby mu ve finále hlavní záporák dal 2x po sobě přes držku a zase ho musel někdo na poslední chvilku zachraňovat a to je hlavní záporák děsivě přehrávající Ed Skrein, který si asi myslel, že je Batman, jinak si ten jeho mongoloidní hlas vysvětlit neumim.Claudio Fäha stojí za to sledovat do budoucna, jeho Sága Vikingů strčí hravě do kapsy i nedávno natočené Sword of Vengeance, kde se nejen opět ztrapnil Ed Skrein, ale např. i náš světoběžník Karel Roden.60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková klasika. Skupina vikingů se musí dostat z bodu A (Skotsko) do bodu B (Danelaw). V patách mají bandu hrdlořezů a cestou naberou princeznu, jako pojistku pro vyjednávání, a mnicha. Princezna je tak trochu vědma a mnich je tak trochu psychopat. No a mezi Seveřany je pochopitelně jeden hezounoviking, shodou okolností vůdce celé smečky, takže je celkem logické, že to mezi ním a princeznou začne jiskřit. Čili žádná sofistikovaná zápletka, ale tu snad ani nikdo nečekal. Nejvíc se to asi blíží Centurionovi. Je to zkrátka o běhání a bitkování. A nutno přiznat, že chlapci a děvče klušou krásnou krajinou a řežby mají svojí úroveň, ačkoliv se jich na můj vkus až moc odehrávalo ve tmě. Ale pozitiva převažují a ač jsem zmlsán televizní sérií Vikings, hodnotím tuhle béčkovou ptákovinu veskrze kladně. 65% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový béčko s nádhernou krajinou, slušnou hudbou a několika nelogickými přešlapy, ale sper to Ódin, byla to rubačka ze starých časů, kdy se bozi laskavě dívali ze své výšky a tleskali vám, neboť vás očekávali ve Valhalle a nehleděli na to, která část těla zrovna není přítomna. A když ve Skotsku ztroskotá loď s uprchlými Vikingy, kteří odmítli poslouchat jejich roztahovačného krále Haralda a dokonce je s nimi bojovník z jeho osobní stráže, to pořád jde. Dokud nenarazíte na novém území na unesenou královskou dceru, jejíž pantáta král lidumil fakt není. A pak narazíte na křesťanského mladého mnicha, který se zdá být ku pomoci, leč Ódin a mnich...kdo má rád bitky, sever, jen do toho, oddychovka slušná, logiku ztlumte. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale celkom dobré. Na seriálových Vikingov to rozhodne nemá. Obsadené je to celkom slušne. Nízky budget je maskovaný dobre. Škoda, že to je miestami úplne hlúpe. Stačilo by keby sa viac zamerali na reálne bojové techniky stredoveku. Niektoré, akože prefíkané, ťahy fakt nedávali zmysel. Ale bavil som sa. Kľudne by som si dal niečo podobné s vyladenými chybičkami. A kľudne aj s malým budgetom. 3,5* ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, ktorý mňa ako fanúšika vikingov a celkovo filmov odohrávajúcich sa v minulosti dokázal pobaviť. Samozrejme nejde o žiadnu blockbusterovú pecku, skôr je to taká oddychovka. Príbeh jednoduchý a ľahko čitateľný. nechýba samozrejme negatívna postava, ktorú od úvodu budete nenávidieť, ako aj scény, ktoré daný žáner si doslova vyžaduje. Samozrejme graficky a vizuálne to nie je nič moc, ale ako som spomínal film neurazí, hlavne fanúšikov tohto žánru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama