Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednička je pro mě osobně jedním z nejpamátnějších hororů tohoto tisíciletí, tohle je solidní třešnička. Parodický zombie splatter, kde vás sice čeká dost trapnýho humoru, ale sem tam se i zadaří a hlavně, když přijde na akci a ohnilý náckové masakrují co jim přijde do cesty (děti, invalidy, mamky s kočárky nevyjímaje), to prostě vykouzlí úsměv na tváři mnohým z nás. Před lety bych jistě dal 4*, teď jsem mnohem náročnější blb. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl pořádně nevěděl, jestli chce bejt vážnej a nebo vážně vtipnej. To druhej díl už je jiná kávička. Ten je totiž k smíchu od začátku do konce a všechno, co se v něm stane je absolutní nadsázka. A přitom to začíná nevinně. Stačí, že hlavnímu hrdinovi přišijou ruku z jedné zombie. To se pak začnou dít takové divy, že kohokoliv hlavní postava potká, toho si z hlavy už jen tak nevypudíte. U mě zaručeně nejvíce vede ten metro-gay pozér s nenápadně finským příjmením. Tyhle nenápadné severské narážky vysloveně dokážou zvednout náladu. Ostatně jako celý tenhle dil. Přiznávám se, že jsem nečekal, jak moc se budu smát a jak moc budu chtít další výbuchy uprostřed norské přírody. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Okázalou sebereflexivitou, úplnou změnou žánrové polohy (oproti jedničce) včetně zjevné neukotvenosti v reálném (fikčním) světě film vytváří jakýsi ironický, metafikční prvoplánový paskvil, který si vytváří vlastní (žánrová) pravidla a divákovi se snaží zavděčit za každou cenu, což je bohužel v mnoha momentech na škodu. Celkově opět 3*, takže ok, ale už stačí. A mimochodem, zombie tu vůbec nevypadají jako zombie, spíš jako podivní skřeti z Pána prstenů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podnapilém stavu se jedná o docela koukatelnou záležitost. Bohužel, během filmu určitě vystřízlivíte. Absolutně vymizela hororová stránka a máme tu docela svěží komedii, což jsem rozhodně uvítal. V mnoha ohledech i lehoulince orginální komedii. Marně vzpomínám, kde jinde je k vidění sex s hrozně krásnou zombií. Podobných kousků je ve filmu více. Bohužel, děj už tolik poutavý není a má hromadu nudných míst, takže převažovala spíše zívačka, která byla čas od času přetavena v mírné pousmání se. Tohle do červených čísel nepatří a je jen otázkou času, než z nich film zmizí. Rozhodně mnohem lepší než první sračkoidní díl, ale kdovíjaká paráda to taky nebyla. Zřejmě jsem nebyl pro tento film vhodně naladěn. Velmi pěkné 2 *. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE JICH VÍC, MNOHEM VÍC. PŘÍLIŠ MNOHO NA JEDNU RUKU....“ /// Taky vás zajímá, jak by to asi dopadlo, kdyby Ashley nezmizel ve středověku, ale vrátil se domů? (s rukou?) (v autě). Nevážně vážně o fašounskejch zombíkách, kteří už jsou vzhůru (jedničku neznám a nikomu to nevadí!) a který můžou porazit (kromě vyvolenejch) jen rudoarmějci. Umíraj zombie, děti (co děti! Nemluvňata!), postižení i vobyčejní (spokojení) lidé. Že jde o zcela novej žánr netvrdím, ale od dob Zombielandu je to nejftipnější zombárna. Černá a brutální. Prostě kravina, který bych mohl dát i 4*. Kdyby to nebyla taková kravina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neposlouchá mě pravačka. 2.) Za barákem máme hroby neznámejch vojáků. (Padlejch) 3.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,sightl3ss“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama