Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Gurinder Chadha ve stravitelné formě předkládá indickou kulturu neindickému divákovi a tvrdím, že se jí to daří. Sama říká, že se jedná o autobiografický film. Ve svých osmnácti letech prý měla podobné cíle a sny jako ve filmu Jess, natáčelo se v místech, kde skutečně vyrůstala, ve filmu si zahráli mimo její matky ještě další členové její rodiny. Osobně považuji tento film za silně nadprůměrný (69%), zajímavý netradičním tématem, výborný na odpočinek, s dostatečně přitažlivým hereckým obsazením. Úžasně charizmatická devadesátiletá stařenka Zohra Sehgal mě zaujala už v Saawariye, tady má sice jen epizodní roli, přesto jsem ji však rád viděl znova. Doufám, že ještě něco natočí. ■ Dodatek 1: Na rozdíl od toho, co píše Morien v zajímavostech, nebyla Parminder Nagra profesionální fotbalistkou. Na DVD ve filmu o filmu se doslova uvádí, že ji i Keiru museli fotbal učit. ■ Dodatek 2: Na DVD najdete v bonusech velmi zajímavý recept na indický pokrm Aloo Gobi. Už se těším, až ho vyskouším! :) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přenést přes srdce, když filmy o sportu vypadají tak trapně. Keira Knightley je už jen podle chůze a běhu tak pohybově nadaná, že jakýkoliv záběr, kde není jen její hezkej ksichtík a kde se má pohnout, je děsně nereálnej. Film má svý kvality na úrovni romantických komedií, ale když to trvá 2 hodiny a na konci tam pořád tančej indové a skřepčej na ty jejich příšerný popíky, tak je to opravdu hodně náročný na dokoukání. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Milá fotbalová komedie zahalená do indických barev, rituálů a prostředí Anglie, domova Davida Beckhama. Přes opravdu nevýdaný název můžeme nakonci filmu uvidět i osobu, po které se film jmenuje, i když je to jen pár sekund. Mohu říct, že tato komedie je opravdu odlišná, jelikož se nejedná o komedie typu "crazy nebo pycho". Nejspíš se v tomto snímku poprvé zviditelnila i Keira Knightely, kdy jsem byl s ní i mile překvapen. Pobavila mě i scénka, kdy matka Jules řešila, zda je její dcera lesbička .. Jen tak mě napadlo, že bych rád viděl Indický národní fotbalový tým žen v akci na fotbalovém stadionu :)) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mám rád fotbal, mám rád Londýn, mám rád indickou kuchyni i Keiru Knightley. Tak proč na mě tenhle britský Bollywood téměř neúčinkoval?! Možná proto, že tady nejde ani tak moc o fotbal, Londýn nebo kuře na kari, jako spíš o vážně nevážně míněný pohled na koexistenci dvou odlišných kultur. Na komedii to není dost vtipné, jako drama je to zase moc přeslazené. K tomu přimíchaná lovestory, působí navíc trochu těžkopádně a nevěrohodně. Pokud jde o střet kultur, dávám přednost jiným úhlům pohledu (http://www.youtube.com/watch?v=OAkfHShATKY ) :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak to jako nezávadný rodinný televizní film s obligátním sdělením docela ujde. Ovšem na komedii tomu chybí humor, na sportovní snímek nějaké zápasy a na "vztahovku" pro náctileté zase schází ty vztahy. Rádoby sportovné sekvence jsou střihem a režií naprosto děsivé, ale stejně jich je tak pomálu, že to naštěstí nezačne ani lézt na nervy. Holky jsou sympaťačky, byť Keira je tu ještě strašné střevo, ale podráží jim nohy rozpačitý začátek a neúnosná stopáž. Za tu by tvůrci měli dostat červenou kartu. Na lavici tuctových filmů, jakých jsou desítky do roka, to však bez výraznějšího zadýchání stačí. Pokud vám to nevadí, tak není důvod proč se na tuto cestu za velkým snem navzdory předsudkům rodiny a okolí nepodívat. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Parminder a Keira odehrály všechny fotbalové scény samy. Dostali se do fotbalového tábora a trénovali každý den po dobu tří měsíců. Keira dokonce skončila s otřesem mozku. (Lauralex)
  • Parminder Nagra vyhrála v roce 2002 cenu FIFA za fotbalovou osobnost roku a porazila tím takové hvězdy jako Figa a Ronalda. Stala se zároveň první ženou, která toto ocenění dostala. (Morien)
  • Před jedním zápasem, kdy rodiče odjíždí do kostela a Jesse (Parminder Nagra) předstírá, že je nemocná, má Jesse pod županem bílé podkolenky. Na zápase jsou však červené. (Pepy)

Reklama

Reklama