foto

Parminder Nagra

  • nar. 5.10.1975 (42 let)
    Leicester, Leicestershire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Parminder Kaur Nagra se v Anglii 5.10.1975 narodila do rodiny indických přistěhovalců. Její rodiče pochází z indického Paňdžábu, otec je účetní a matka pracuje v továrně. Dětství prožila ve městě Leicester, kde i studovala. O herectví nikdy nejevila mnoho zájmu a sama přiznává že ani nestudovala žádnou hereckou školu nebo kurzy.

Vesměs jen ze zajímavosti se účastnila konkurzu do televizního dramatu KING GIRL, kde si roku 1996 zahrála svou první roli. Následně úspěšně hostovala v televizních seriálech TURNING WORLD, CASUALTY nebo ALWAYS AND EVERYONE. Svět herectví a filmu ji naprosto učaroval, navíc ji zajišťoval celkem dobrý finanční příjem. Po boku Colina Firtha si zahrála v televizním filmu DONOVAN QUICK a hlavní roli ztvárnila ve snímku TWELFTH NIGHT , OR WHAT YOU WILL.

Velký zlom v její kariéře nastal v roce 2002, kdy vyhrála konkurz do filmu indické režisérky Gurinder Chadhy BLAFUJ JAKO BECKHAM. Ztvárnila zde indickou dívku Jesminder, která se inspiruje svým fotbalovým idolem Davidem Beckhamem a stane se úspěšnou hráčkou fotbalu s čímž ale nesouhlasí její konzervativní rodina dodržující staré tradice. Parminder si zde zahrála po boku začínající Keiry Knightleyové, která zde ztvárnila její nejlepší kamarádku Jules. Po uvedení do kin se stal komediálně laděný snímek hitem a obě hlavní protagonistky byly nominovány na několik britských cen. Zatímco na Keiru čekaly trháky jako Piráti z Karibiku, Parminder zůstala věrná televizní tvorbě.

Od roku 2003 ji můžeme vídat v úspěšném americkém seriálu POHOTOVOST. Ztvárňuje zde studentku třetího ročníku medicíny, doktorku Neelu Rasgotra. O své postavě říká: "Neela je chytrá, ochotná tvrdě pracovat a učit se. Totéž bych mohla říct o sobě - tvrdě pracuji a neustále se učím něco nového, i když mám samozřejmě dny, kdy se mi do ničeho nechce!"

Naposledy jsme ji mohli vidět v pohádce ZAKLETÁ ELLA nebo v komedii IN YOUR DREAMS, ve kterých ztvárnila vedlejší úlohy. Mindi, jak ji přezdívají rodiče, mluví plynně paňdžábsky a trochu hindsky. Z hereckých kolegů nejvíce obdivuje Holly Hunterovou, Jodie Fosterovou, Edward Nortona a Kate Winslet, se kterou má společné datum narození (05.10.1975). Je narozená do znamení vah. Mezi její koníčky patří kreslení, její portrét můžete vidět v London's National Portrait Gallery. Momentálně žije střídavě mezi Los Angeles a Anglií, kde žije se svou rodinou.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2015 Evil Men (TV film)
Kingmakers (TV film)
2013 Reckless (TV film)
2012 28 tisíc
2011 Darebák David: Film
2010 Tere Ishq Nachaya
2008 Batman - Gothamský rytíř
Compulsion (TV film)
Leda ve snu
2004 Zakletá Ella
2003 Second Generation (TV film)
Twelfth Night, or What You Will (TV film)
2002 Blafuj jako Beckham
2000 Donovan Quick (TV film)
1998 King Girl (TV film)
1991 Dushmani Jattan Di

TV seriály

2017 Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
BOOM (S04E13)
Wake Up (S04E11)
Broken Promises (S04E09)
2016 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Lockup (S04E05)
Uprising (S04E03)
2014 Černá listina (TV seriál)
Berlin (No. 8): Conclusion (S01E22)
Berlin (No. 8) (S01E21)
The Kingmaker (No. 42) (S01E20)
další epizody (12)
2013 Černá listina (TV seriál)
Anslo Garrick (No. 16): Conclusion (S01E10)
Anslo Garrick (No. 16) (S01E09)
General Ludd (No. 109) (S01E08)
další epizody (9)
2012 Alcatraz (TV seriál)
Tron: Povstání (TV seriál)
2010 Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
Je mi fajn (S15E21)
Změna rovnováhy (S15E20)
další epizody (12)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Svátky vzhůru nohama (S15E10)
Když venku sneží (S15E09)
Věk nevinnosti (S15E08)
další epizody (10)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2001 Judge John Deed (TV seriál)
Výměna (TV seriál)
1999 Always and Everyone (TV seriál)
Holby City (TV seriál)
1996 Turning World (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Dokumentární

2009 Previously On: E.R. (TV film)
2008 Behind Your Dreams
2003 Foot fait son cinéma, Le (TV film)
21st Century Bard: The Making of Twelfth Night (TV seriál)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace