Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Proč ten malej capart furt utíká tam, kde nejsou lidi a mafiáni neváhají střílet ve svém plném baru jen kvůli tomu, že jim nějaká šlapka řekne, že jsou tam policajti? Když vynechám tyto přešlapy, zbyde mi dobrý akční thriller s francouzsky klasicky dobrým finále. Nepatří to mezi top francouzské akčňáky, ale jako vżdy dokáží Francouzi vymačkat z minima maximum a ještě předložit hezké baby. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, kde si logika vzala dovolenku. Je tu na môj vkus až príliš veľa scén, keď sa postavy chovajú nelogicky a nedáva to celé veľmi zmysel, minimálne všetky scény s chlapcom. Inak ústredná dvojka je celkom fajn, len sa mal film točiť okolo tej nehody a súvislosťami s ňou spojenými, ich vzájomným otraseným vzťahom, traumám a pod., nie do toho pliesť nejakých Srbov, ktorí spravia vo Francúzsku doslova peklo, aby dostali ufňukaného fagana. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Cavayého naháněcích thrillerů a tak by se nabízelo něco jako "Mea Culpa, že jsem si to pustil". Ovšem nejslabší v tomto případě ani náhodou neznamená slabý. Jenom je to neurovnané, jako by autor pořádně nevěděl, zda se vydat spíše intimnějším stylem, který nastolil v Nevinné či naopak tím vražedně zběsilým z Limitu. A tak se nejprve snaží o soustředění se na postavy a jejich rozpoložení, což sice s přimhouřením očí funguje, ale rozložení sil "ten je takový a tamten onaký" pochopíte po deseti minutách. Navíc v první polovině není jasné o co půjde (neznáte-li synopsi), a co je v sázce je také zřejmé až těsně před zlomem, kdy konečně Lindon může k dosavadnímu zarytému mlčení a kožené bundě do repertoáru přihodit i pohled "šáhli jste mi na syna, šáhnu vám na život". A od toho momentu se to překlopí v nonstop akci. A málokdo je v současnosti takový machr na nápadité, v rámci žánru v realitě ukotvené, nekompromisní, různorodé, hlášek i CGI prosté, nerozklepané a přehledné akční scény jako právě Cavayé. Ochutnat z tohoto soudku dá již úvodní lahůdkovou bitkou "tři v autě", ale rozhodně to u ní nekončí; jen si na nášup je třeba počkat. A samozřejmě platí, že se postavy chovají poplatně žánru; tedy jako tupá hovada, ale to k tomu prostě patří, berte nebo nechte být. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna akcia, dobre zvoleny casting, solidna atmosfera, ale ked niekto po niekom nestrielal, tak som sa celkom nudil. Druhy film od tohto rezisera a mam s nim znova ten isty problem. Aj ked su jeho filmy kratke a maju svizne tempo, tak mne pripadaju dost nezazivne, co sa tyka postav a ich vztahov. Ale tentokrat tu bolo fakt dost vela akcie, takze som sa az tolko nenudil. A tu zaverecnu pointu si mohli tiez odpustit. Mne sa vôbec nepacila. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice zřejmě nejslabší Cavayé, ale přesto se jedná o celkem slušně adrenalinově silnéj a napínavéj flick, který bohužel pro mne nenabízí nic nového, nebyla zde žádná scéna, která by se mi vryla do paměti, dějově je to taktéž celkem sterilní, takže lepší průměr,ale na zabití nudy ideální, zábava je zaručena :) 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)
  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)

Reklama

Reklama