Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je pro mne jakési zjevení z nebes, neboť jde o jednu z nejlepších sérií ze všech seriálů, co jsem kdy viděl. Tak jsem od druhé měl veliká očekávání, ikdyž jsem dopředu počítal, že první určitě nepřekoná. A ano, nestalo a k tomu jsem trochu zklamán. Počítal jsem zase s pětihvězdičkovou záležitostí, ale došlo jen na 4. Především za to může pomalý začátek, až od 5. epizody mě to chytlo a poslední epizoda je docela zbytečná, protože to málo co v ní je, šlo dát do deváté, což bylo takové finále a byl to fakt Masakr v Sioux Falls. Další mínus vidím v postavách. První řada měla démonického BBT, coby Lorna Malva, kterého jste, ikdyž byl zápornou postavou, měli rádi. Tady jsou skvěle vykreslené jen kladné postavy. I přesto jde o solidní seriál, který stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě, popravdě, moc nebavila. Jako jo, je tam pár dílů, který maj atmosféru, ale jako celej to vejš jak 3 hvězdama hodnotit nemůžu. Chyběl mi nějakej jeden výraznější záporák a konzistentnější herecký výkony od většiny představitelů – na výbornou ovšem můžu hodnotit Nicka Offermana (asi nejlepší z celý série!) a Anguse Sampsona, v závěsu je pak indián Zahn McClarnon a i ta Kirsten Dunst. Bohužel ale, díly jsou hrozně nevyvážený, první dva tři jsem se trochu nudil, pak dlouho ne, ale ten závěr, to jsem si zase trhal vlasy. A mimochodem, nápad s rozdělenou obrazovkou je sice jednou za čas fajn, ale když se objevuje v každým díle asi miliónkrát, tak už to trošku leze na nervy. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Farga mě naprosto uchvátila a jen díky ní tento seriál považuji za druhý nejlepší, co jsem zatím viděl. Proto jsem se zákonitě musel pustit do pokračováním, jež se bohužel povedlo méně a to o celý stupeň. Jak je to možné? Vše pěkně popřadě. Začnu pozitivy, těch výrazně početněji. To, co vás dostane na první pohled je jistě zasazení. Zimní Minnesota zůstává, co se mění jsou. Přesouváme časem do konce 70. let a já jen z toho chrochtám blahem. Léta, jimž kralovali hard rockoví bozi, art rockoví mágové a punkoví rebelové, se neskutečně hodí a tvůrci dokázali s citem k výběru doprovodné hudby a palety barev vyloudit výrazně sympatickou retro atmosféru, jež je v posledních letech dost populární. Dále se znovu trefili do černého v castingu. Hlavního ňoumu tu po Martinu Freemanovi přebral Jesse Plemons, jemuž výrazně sekunduje Kirsten Dunst (plus se tito dva dali díky Fargu dohromady i v reálu, tudíž se i já řadím do početné skupiny lidí, jež závidí Plemonsovi to, že může čistit trubky naší milované Mary Jane Watson jak často jen chce, cywe), Patrick Wilson je taky kupodivu výrazný, jenže na mém vrcholu se tyčí nakažlivě sympatický Ted Danson, bezvýrazně odstrašující Zahn McClarnon a cynicky charimsatický Bokeem Woodbine. A třetí výrazné pozitivum je samotná řemeslná práce. Tvůrci se drželi svých brilatně zajetých postopů z minula, do nichž zakomponovali prvek půlení někdy i čtvrcení scény, jež díky bohu není Hulkovsky kýčovatý, naopak přináší mnoho nápadů, v nichž se tvůrci vyblbli například v časové návaznosti. Prvek, jež tuto sérii v mých očích dekraduje od kvalit té minulé je scénář. Ano, je stále těžce nadprůměrně kvalitní, jenže jakoby si tvůrci od minule nahnali trochu ega a tady si kvůli tomu ukousli trochu větší sousto. Téma je přeci je velkolepější, v první sérii se o organizovaný zločin spíše otírali, tady kolem něho vystavěli celou hlavní zápletku, jež sice byla kvalitní, ale dalo to více epizod, než jsem se do ní mohl pořádně ponořit. Mé slintání nad schopností představit mnoho postav, v nichž jsem se neztrácel se tady nedostavilo a já se v úvodní epizodě setkal se zbytečně moc lidmi aniž bych je nějak várazně pochopil, natož pojmenoval. Tato situace setrvávala s mou občasnou pociťovanou nudou do poloviny série, kdy se na obou frontách šláplo na plyn a já byl téměř stejně intenzivně lapen tak, jak už od začátku série první. Kvůli tomu se druhé Fargo propadlo na stále geniálních 9/10. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joo, druhá série Farga je vskutku parádní podívaná. Líbivá retro stylizace, oku lahodící vizuál, úctyhodně rozsáhlá sbírka zajímavých postav a velice solidní tempo, často podpořené skvěle vybranou hudbou. Vlastně to mohlo být dokonalé, nebýt ne zcela uspokojivé předposlední epizody, v níž se díry v logice násilně zaplácávají narací Martina Freemana. Poslední epizoda je spíš takový epilog, takže ta nejslabší část je vlastně vyvrcholení celého příběhu - a to je trochu problém. UFO mi mimochodem ani nijak zvlášť nevadilo, i když nevypadalo nejlíp. Všechny ostatní epizody se mi ale líbily natolik, že jako celek nemůžu tuto sérii hodnotit hůř, než slabšími 10/10 ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama