Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Bohnice05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří lidé tu nešetří superlativy, bohužel nemohu souhlasit. Atmosféra první série tu prostě není. Druhá série má velice zvláštní start, ale ještě podivnější a pro mne neuspokojivé finále. Zatímco v první sérii jsme se dočkali perfektní podívané se vším všudy včetně napětí, vývoje postav, zápletky a naprosto dokonalé atmosféry, druhá série se snaží být naopak mnohem víc akční a tak nějak rádoby "cool". Zabíjí se tu jako na běžícím páse, charismatického až sympatického zabijáka hraného Billem Bobem Thorntonem vystřídá nesympatický kecal, který zkrátka nezavře pusu, což se nedá říct o jeho dvou přihřátých poskocích dvojčatech, kteří ji zase neotevřou. Tahle trojice mi prostě nesedla a je to jen jedna z mnoha dalších věcí. První série si vystačila s malým počtem postav a s minimem vražd. Přesto, jak už jsem psal, atmosféra byla geniální. V druhé sérii je naopak všeho víc, ale nefunguje to tolik. Nechci ale jen hanit, podle mne rozhodně stojí za to, se i na tuto sérii podívat, ale popravdě vím, že zatímco první si klidně pustím znovu, o druhé to říct nemohu. !!! Spoiler !!! Na závěr ještě k tomu všemu musím vytknout UFO a náhled do budoucnosti, protože to sem podle mne zkrátka nepatří. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…ALE JÁ SE DOMNÍVÁM, ŽE KLÍČEM K POCHOPENÍ TOHOTO SPLETITÉHO ZLOČINU JE SOUSTŘEDIT SE NA ŘEZNÍKA A MALOMĚSTSKOU KADEŘNICI JAKO NA STŘED CELÉ UDÁLOSTI. EDOVI A PEGGY BLUMSQUISTOVÝM BYLO POUZE 29 LET, KDYŽ NASTALA NOC, KTERÁ NAVŽDY ZMĚNILA JEJICH ŽIVOTY…“ /// V mejch (hovno vidících) očích je tahle gangsterská „dvojka“ lepší vražedný „jedničky“. Dobře vypadaj nejen padouši, ale i poldové, a kurevsky mě bere, jak si drze a vokatě s divákem (teda se mnou) hrajou - příběhově i filmově. Mám spoustu „déjà vu“. Hlavně kvůli postavám, kterejch je o hodně víc a jsou zajímavý nejen tím, že se kolem nich furt objevujou mrtvoly. No a protože fandím těm průserářům (nedá se napsat těm dobrejm, páč těch bez viny je tady poskrovnu – a navíc jsou vohroženej druh), jsem často dost napnutej... I když to nevypadalo, nezapomněli ani na špetku toho černýho humoru, kterej posouvá každý (takže i tohle) krveprolití trochu jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si se starou upevnit vztah. 2.) „Dějiny skutečnýho zločinu na americkým středozápadě“ jsem (zatím) nečetl. 3.) USA let sedmdesátejch jsou pro mě gangsteři, Black Sabbath a lítající talíře. 4.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

hroubek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada Farga se mě moc líbila, a v mých očí je malinko výše, než slavný film. Na druhou řadu jsem se hodně těšil. Ještě, aby ne, když vyfasovala samostatný příběh a nové postavy. Těšil jsem se hodně, a pak s prvním dílem přišlo mírné zklamání. Celé mě to přišlo překombinované, do sebezahleděné a postavy mě nijak zvláště nepřirostly k srdce. Druhý díl byl na tom o dost lépe, ale teprve třetí a čtvrtý díl mě pořádně chytl. Od té čtvrtého dílů jsem si fakt užíval každou scénu, vizuální hrátky, rozdělování obrazovky, perfektní dialogy, zvraty, soundtrack a parádní herecké výkony. Fakt jsem se těšil na závěr, od kterého jsem čekal, že mě totálně rozseká. A ono to nepřišlo. Takhle vyměknout před koncem to se prostě nedělá, a to "prsim tě ví". Chápu, že to byl jistě tvůrčí záměr, ale ke všemu co se před tím odehrálo to bylo dost nefér. Jak už jsem zmínil máme tady nové herce, kteří předvádí perfektní výkony. Patrick Wilson je hodně fajn, ale ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Kristen Dunst a Jesse Plemons mají velmi vděčné role, a využijí je na sto procent, a hlavně na nich je vidět typické coenovský humor. Bokeem Woodbine si už od prvního záběru krade prostor pro sebe a je to velmi zajímavá postava a její vývoj se mi dost zamlouval. Dost mě mrzelo, že nedostal více prostoru Nick Offerman, jelikož jakmile dostane prostor, tak je nejlepší hercem na scéně. I zbytek herců je hodně fajn jako Jeffrey Donovan nebo Zahn McClarnon ve svém terminátořím módu, kdy zabil všechno co se mu postavilo do cesty. Druhá řada Farga je z mého pohledu malinko slabší, než ta první a může za to pomalejší rozjezd a cuknutí na konci, přesto nelze říci, že Fargo ve své druhé štaci nějak vyměklo, ba naopak přitvrdilo a vyzkoušelo nové věci. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitou srovnatelná s tou první, takže jsem si její sledování opět užila se vším všudy. Strhující thrillerová jízda prošpikovaná hudbou, která snad nemohla být vybraná lépe, mě upoutala natolik, že jsem rázem přestala vzpomínat na výrazné ústřední postavy první řady seriálu a plně se soustředila na trable řezníka a jeho umanuté svérázné ženy, do nichž destruktivně zabředali s každou další epizodou. Tvůrci se vrátili v čase, příběh okořenili pořádnou mafiánskou zápletkou a já už se nemůžu dočkat, čím mě překvapí a uchvátí příště. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prequel k parádnej prvej sérií je síce iný, temnejší, bez výraznejších humorných prvkov a plný war stories, ale funguje. Iný prístup, ale rovnaká genéza kauzality a náhod, ktoré systematicky posúvajú dej k finále. Postavy znova hutné a uveriteľné. Najlepšie z toho vychádza dou Wilson a Danson v úlohe dvoch policajtov. Alebo teda prvý veľký prípad Solversonovej rodiny. Atmosféra hutná, krvi sa to neštíti a zároveň si celá séria užíva rozpravy trochu filozofickejšieho rázu hlavne podané cez černocha Milligana. Zabijácky indián je potom už len bonusom. Herecky vyspelé, scenáristicky vypyplané a hoci je to oproti prvej sérií rozdiel, stále to funguje. Dokonca aj línia s lietajúcim tanierom, ktorou som si na začiatku vôbec nebol istý. 2.Séria - 100% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama