Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (168)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Hodně mě tenhle snímek zajímal a sice nezklamal, jenže je pravdou, že ani nijak nepřekvapil. Prostě jen suše vrší fakta a vyloženě zajímavých momentů je zde ve finále pouze pár. A tak stopáž uteče a já nemám při závěrečných titulcích ani žádné pocity. Jednoduše prázdno. Což by u takhle velkého příběhu být nemělo. 60 % Oblíbená část- ředění krve narychlo před kontrolou ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně zrežírovaný souhrn Armstrongova případu, který vůbec neodbíhá do nějakých vedlejších linií, které by celkovému obrazu přidaly něco navíc. Vše pak působí celkově hodně stroze, což může být plusem i mínusem. Pozitivním faktem ale je, že díky tomuto přístupu zůstal Frears pouhým pozorovatelem a nechal diváka, ať si to přebere jak chce. Armstronga samotného výborně a hlavně přesně ztvárnil Ben Foster a ukázal přesně toho chameleona, kterého bych charakterizoval jako hajzla se srdcem. Ale ještě o něco víc mě bavil Chris O´Dowd ve vedlejší roli novináře Davida Walshe a je velká škoda, že ta novinářská linia nebyla výraznější. Dobrá práce, ale i tak se vkrádá pocit, že to mělo na víc. 70% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh Lance Armstronga by sa dal dokonale opísať frázou "From Hero to Zero". Nikdy som ho Armstronga nemal rád - ani ako športovca, ani ako človeka. Jednoducho mi vždy na ňom prekážalo to obrovské sebavedomie a ego, ktorým sám seba vystavoval na obdiv. A keď sa prevalilo to, že všetky úspechy dosiahol dopingom a celá tá jeho hrdinská aura je vystavaná na základoch podvodu, mohol som sa akurát tak pousmiať. Je mi jasné, že veľa fanúšikom (resp. už bývalým obdivovateľom) Lanceho sa tento film pozdávať nebude, keďže je to Armstrong vykreslený v dosť negatívnom svetle, ale mne sa ten film teda o to viac páčil. Obával som sa, že film bude ladený ako vysoká glorifikácia tohto muža, ale našťastie to tak nebolo - a práve tá faktografická atmosféra tomu dodala ten žiadaný spád. Veľmi dobré! Za mňa 5 hviezd! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně by mě více potěšil hoooodně dlouhý dokument. Pokud jde o sportovní film, který zachycoval určitou sportovní událost, tak se hodně povedli Howardovi Rivalové. Tohle je ovšem o hodně velký kus pod nimi. Ben Foster se na roli zřejmě opravdu poctivě připravoval, ale nikdo další tady kromě něj nestojí za pozornost a ani u něj si nejsem zase tolik jistej. Jako určitá sonda do minulosti cyklistiky je tohle fajn, ale mám dojem že události popisuje hodně jednostraně, koneckonců se čerpalo hodně z knížky Davida Walshe. Armstrongův fanoušek rozhodně nejsem, nebyl jsem a ani jím být nehodlám. Film kolem mě jen projel, postrádá silnější scény a hodně klouže po povrchu. 60% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Příběh Lance Armstronga potřeboval film dřív, než se na něj pomalu zapomene. The Program si rozhodně nebere servítky co se týče jeho osobnosti. Hlavními tématy jsou doping, novináři, rakovina a charita. Samotná cyklistika dostala bohužel minimální prostor. Trošku mi to v tomto ohledu připomíná Rush (2013), protože i tam byl samotný sport upozaděn. Na druhou stranu emotivní příběh dvou závodníků a skvělé záběry z trati to dokázaly slušně zamaskovat. Tady mi trošku přijde, jak kdyby někdo kdo neví naprosto nic o profesionální cyklistice natočil film o profesionální cyklistice. Rozhodně nejsem žádný expert přes tento sport, ale právě proto jsem očekával něco víc. Film prakticky nepoukazuje na nic jiného, než na doping a na to, jak špatný člověk je Lance Armstrong. Občas režisér vložil pár záběrů o jeho charitě, aby z něj neudělal úplnou zrůdu. Celkově to ale není nějak špatný film. Donutí člověka si udělat názor. Trošku představí zákoutí Tour de France a potěší pěkným výběrem hudby. Nutno ocenit i výkon Bena Fostera. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Arbitrážny súd prikázal vrátiť sumu 10 miliónov dolárov pre SCA Promotions. Na konci septembra 2015 sa Armstrong napokon dohodol na vrátení peňazí, na akej konkrétnej sume sa dohodli však nezverejnili. (hojko)
  • Při Tour de France v roce 1999 jezdí ve filmu Škoda Octavia s modelovým faceliftem, kterým prošla až v roce 2001. (macot)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach, ako dej filmu, a to v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama