Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (168)

Anderton 

všechny recenze uživatele

104 minút a vyše 20 rokov vzostupu a pádu, to je okrem iného aj návod na povrchnosť a skratkovitosť a tak to aj dopadlo. Asi by bolo lepšie vybrať iba jednu "etapu" z Lanceovho bohatého osudu a dostať sa viac pod povrch. Napríklad si viem predstaviť, že by film začal vystúpením u Oprah a v retrospektívach by sme sledovali, ako to celé bolo. Najzaujímavejšou postavou je Floyd Landis, predsa len jeho dilemy zapôsobili na mňa viac, ako čisto hyperdémonicky vykreslený Armstrong, inak vo veľmi slušnom Fosterovom podaní. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl Armstrong, nasere mě daleko víc takhle slabej film o mně, než odebrání sedmi titulů z Tour de France. To umím taky zkouknout tři dokumenty, pár sestřihů na Eurosportu, přečíst dvoje noviny, pak podle toho udělat dvacet záběrů, omotat je celuloidem a poslat do kin. Ale co dál umíš, Stýve Frearsi? Skáčeš z jednoho na druhý jako naklepanej ratlík a dohromady to má vypovídací hodnotu nula. Kdo se taky nekoukal na dokumenty, Eurosport a nečetl noviny, ten si asi klepe na čelo, co to ta cyklistika vlastně je za bordel. A to mně vadí ze všeho nejvíc, že jsi to - milý Stýve - podal tak, jakoby stačilo párkrát si zapíchat a seš nejlepší na světě. To možná platí pokud se jmenuješ Rosenberg, ale ona cyklistika je docela makačka. Kdyby si organizátoři závodu nepletli kolo s terénní buginou, možná by dopovat nikdo nepotřeboval, protože by dokončení Tour bylo v lidskejch silách. Taky mě pobavil jeden Frantík, kterej tam povídal něco o tom, že má stejný míry jako Armstrong a stejně dojel půl hodiny za ním, tak čím to jako asi tak může bejt? Teď jsem se schválně koukal - mám stejný míry jako David Krejčí. Tak jak je možný, že on vede tabulku bodování NHL a já o víkendu hraju okres? Stýv Frears by mi asi řekl, ať si píchnu EPO a do tejdne hraju za Floridu vedle Jágra, jenže to jsme právě u jádra pudla aneb Umím natočit film nebo ne...? ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak film hlavně o dopingu,všechno ostatní tam neni,a nebo je to jenom naznačený.Pro mě cyklistika existuje jenom v aktivní,a hodně občasný verzi,ta fonouškovská prakticky neexistuje..Takže vo tom vim prd.Ale v tom filmu nejsou nijaký emoce,ať už kolem závodů,a cyklistů,tak i třeba v rovině novináře,kterej rozpoutá hon za dopingem.Všichni tim tak bez křiku projedou,že si jich skoro nevšimnete..Je to docela dobře natočená nuda.50%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nečekal, že by se takhle zajímavý příběh dal natočit takhle nudně. A určitě ne od Stephena Frearse. V celém filmu se děje přesně to, co divák čeká. Proto bych rád věděl, který vtipálek označil film štítkem thriller. Bohužel to vlastně není ani o Lanci Armstrongovi, ani o dopingu, ani o sportovních novinářích. Je to jen rekonstrukce jednoho dopingového skandálu natočená zcela bez invence. Škoda času, lepší je strávit tu hodinu a tři čtvrtě na kole. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně by mě více potěšil hoooodně dlouhý dokument. Pokud jde o sportovní film, který zachycoval určitou sportovní událost, tak se hodně povedli Howardovi Rivalové. Tohle je ovšem o hodně velký kus pod nimi. Ben Foster se na roli zřejmě opravdu poctivě připravoval, ale nikdo další tady kromě něj nestojí za pozornost a ani u něj si nejsem zase tolik jistej. Jako určitá sonda do minulosti cyklistiky je tohle fajn, ale mám dojem že události popisuje hodně jednostraně, koneckonců se čerpalo hodně z knížky Davida Walshe. Armstrongův fanoušek rozhodně nejsem, nebyl jsem a ani jím být nehodlám. Film kolem mě jen projel, postrádá silnější scény a hodně klouže po povrchu. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Oficiální fotografie Bena Fostera na kole během závodu byla pořízena na natáčení v Le Grave Francie. Vypadá na ní tak přesvědčivě jako sám Armstrong. Došlo to tak daleko, že se novináři ptali, proč se jim posílá skutečná fotografie Armstronga jako ilustrační foto k filmu. Ve Velké Británii dokonce nevědomky použili tuto fotografii do článku o skutečném Armstrongovi, a až později zjistili, že to byl vlastně Ben Foster. (Zdroj: Bohemia MP)
  • Alternatívnym názvom filmu bol aj názov Untitled Lance Armstrong Biopic. (MikaelSVK)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama