Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Vcelku odlišný styl westernu je postaven na krásných skotských a novozélandských reáliích, na víceméně mlčenlivých dialozích a na snůšce různorodého humoru. Častokráte se mi vybavil snímek "Wild Life" (Animovaný / Krátkometrážní / Western) kdysi nominovaný na Oskara za krátkometrážní animovaný film. http://www.youtube.com/watch?v=WtbkNCc0tj4 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je založena na tom, že Jay ve své naivitě a nevinné nezkušenosti nevědomky vede tvrďáckého a nekompromisního Silase čím dál blíž ke snadnému přivýdělku, zatímco Silas ve společnosti optimistického a bezhlavě zamilovaného klučiny začne na té nekompromisnosti postupně ubírat a časem i trošku změkne. Po dobře schované dívce jde ale každopádně i jeden další zabiják a tlupa lovců odměn. Z letargie vyvolané převážně nudným putováním ústřední dvojice je tak divák probuzen až v závěru, který je výrazně akčnější a také velice slušně natočený, nicméně čím blíž konci, tím víc přepáleným a nesmyslným se stává, až dospěje k podivnému a nepřesvědčivému wft rozuzlení, které asi bude kdekomu nepříjemně ležet v žaludku. Je to škoda minimálně kvůli Fassbenderovi a také kvůli tomu, že zrovna dvakrát mnoho westernů už v dnešní době nevzniká. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční až intelektuální pohled na western. Fassbender v bezvadné variaci na Clintova bezejmenného je podporován mile naivním Smithem-McPheem. Příběhově nejde o nic nového, ale to podání má neuvěřitelný tah. Nádherná krajina Nového Zélandu přidává "pomalému západu" neskutečné barvy. Radost pohledět. Finálové zúčtování je rázně krvavé, plné vhodných úmrtí. Znovu zde platí, že v chaosu se skrývá řád. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN KLUK BYL DIV. VIDĚL VĚCI V JINÉM SVĚTLE. PODLE NĚJ JSME BYLI V ZEMI NADĚJE A DOBRÉ VŮLE…“ /// Westernový putování, aneb když Jay hledal Ross. Divokej západ jako místo bez naděje Fassbenderovi celkem sekne. Vobyčejnost příběhu vylepšuje závěrečná přestřelka s pointou (jestli se to dá takhle nazvat), po níž si člověk myslí, že to vlastně nebylo až tak špatný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu ospalou westernovou atmosféru. 2.) Za svojí dívkou jel bych světa kraj (i když jsme to ještě nedělali). 3.) Thx za titule ,,dresi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

classic 

všechny recenze uživatele

Strašne divný vizuálne vycibrený v kamere atypický western okorenený o bravúrny herecký výkon čoraz viac populárnejšieho Michaela Fassbendera v krátkom časovom intervale film ubehne ako voda v pekne brutálnom vyznení,ale po raňajšom vytriezvení si už človek ani nepomyslí na film,čo videl včera večer! PS: Najgeniálnejšia scéna je s indiánmi,ktorí sa chystajú ukradnúť kone hlavným hrdinom...Záverečná prestrelka u frajerky mladšieho z protagonistov je parádne zrežírovaná! Tak priaznivci nech si pokojne pridajú 20 %!!! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama