Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 3

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (103)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

HArbinger Down je film který úspěšně sehnal dostatek peněz na Kickstarteru a stálo to za to. První věc je že žádné zbytečné digitální efekty ale hezky po staru. Henriksen je stále sympaťák ale bohužel co se týká herců tak to bylo špatné, hlavně co se týká toho vousatého obra a té Rusky, příběh je jedno velké klišé hlavně jsem kroutil očima kvůli té zradě. Nicméně naháněčka je to solidní a stvůry i když nejsou moc vidět jsou povedené. až na pár vyjímek, kde monstrum občas vypadá jak špagety. Příjemný malý filmík, který bohužel upadá do velkého klišé a hodně hloupých nápadů, ale jako pocta Věci to stojí zato vidět. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keď sa počas úvodnej sekvencie pádu ruskej kozmickej lode objavil dátum 25.6.1982, premohol ma krásny pocit. Pocit, že to bude jeden skvelý homage ( pocta ) slávnej Carpenterovej VECi. Ten dátum totižto v skutočnosti značí premiéru práve spomenutého filmu. No a keď sa v titulkoch objavili pri trikoch a efektoch mená pánov Gillis, Woodruff Jr., Skotak, očakávania stúpli vysoko. Títo majstri praktických efektov a miniatúr, v dnešnej predigitalizovanej dobe už takmer vôbec nemajú také uplatnenie, ako v minulosti. A dokázali, že mechanické, ručne vytvorené efekty ( na ktorých bazírovala aj spomínaná VEC ) sú stále atmosférickejšie, ako akokoľvek dokonalé CGI. Ale nielen trikmi je film živený. Obsadenie je fajn, nechýbajú skvelé odkazy na Carpenterov spektákel, atmosféra je na túto kategóriu výborná a čo na tom, že je to všetko vlastne iba 90% vykrádačka všetkého doteraz videného. Má to švih a gule. A hlavne, vracia sa ku koreňom, síce neoriginálne, ale zato po hlave. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama