Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (565)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vedle Draculy, Interview s upírem a Bladea povinná upírská filmová "četba". Nebo víte co, kašlete na vyjmenvoané, tohle je lepší. Absurdně groteskní reality docu show, v které se podíváte, jak upíři "vstávají", jak řeší problémy s neumytým nádobím a hlavně, jak správně ten ručník, co sebou všude nosíte, využít pro záchranu vašeho drahoceného sofá před hromadou krve. Zvrácená poetika, které se těžko odolává. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokumentární cyklus a parodie na všechny vampire / vlkodlak filmy v jednom. To chceš. Do detailu domyšlené a absolutně kreativní tvorba humorných situací na základě parodování upírské podstaty. Oceňuji, že režiséři se sami pustili do režírování a někdy mi přijde, že snad i tu kameru drželi oni. Poměrně komorní film, kde se bát nebudete a možná už nikdy. ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Pořádné osvěžení od veškeré pubertální konkurence. Parodování samotného žánru od základů se stylem dokumentu řeší ty základní každodenní upírské problémy, které nejsou vůbec snadné! Povedená sestava herců si své role přímo užívá a jakákoliv vzájemná interakce skvěle baví. Díky tomu lze nad výslednou nekonzistentností přimhouřit oko. 70% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Sám nevím proč, ale zpočátku jsem se osudům jedné v podstatě obyčejné partičce upírů vyhýbal. To však byla veliká chyba - hravější, zábavnější a vtipnější film jsem už dlouho neviděl. Částečně je to možná způsobeno tím, že dotyční upíři, ač žijí v novozélandském Wellingtonu v době ... ehm ... velmi postmoderní, jsou zobrazeni archetypálně a pro takové pojetí vampyrismu já mám velikou slabost (jen škoda, že krapet větší prostor nedostal Petyr). P. S. A ten soundtrack!!§ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, co bychom tam dělali. Prostě jen tak náramně vtipně čurákujeme, točíme Interview s vampyjem, popichujeme ve vile Vladka Napichovače, honíme si Nosferata a předvádíme, jak by mohl vypadat Tvajlajt, kdyby se ho nechytla braková, grafomanská kráva. Novozélandký skvost, který šarmantně a neotřele vrací všem těm homopýrům a vlkogejům jejich dobré jméno. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Budova použitá pro exteriérové záběry domu upírů byla předtím kanceláří Petera Jacksona. (TaNya_)
  • Vlad se sám nazývá jako „Vlad the poker“ („šťouchač“), což je parodií na původního „Vlad the impaler“ („napichovače“). (TaNya_)
  • Bylo natočeno okolo 125 hodin materiálu, který byl převážně improvizací herců. Proces editování, který změnil film na finální délku 86 minut, trval téměř rok. (MarLin)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama