Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (787)

silentname 

všechny recenze uživatele

Kto nechcel tohto roku vidieť "Sausage Party?" Myslím si, že už je to dlho, čo sme naposledy mali animovaný film, ktorý je iba pre dospelých. No som presvedčený, že všetci 12-roční chlapci budú chcieť tento film tajne vidieť aj tak, lebo sa budú cítiť dospelejšie. Každopádne všetkým rodičom vopred píšem - Nečakajte tu žiadnu rozprávku pre deti o jedle. Toto je niečo úplne iné. A už len úvod to dokazuje svojou vulgárnosťou a sexuálnymi a náboženskými narážkami. Myslím si, že je to skutočne dobrá komédia. Je to rozhodne jeden z najbizarnejších filmov roka a myslím si, že ak chcete dobrú komédiu, tak sú tu skutočne klenoty. Dokonca musím povedať, že sa mi páči ako je film prezentovaný z pohľadu potravín ako absolútny horor. Ale funguje to vynikajúco. Príbeh je dobrý, postavy sú niektoré zaujímavejšie a iné zase vôbec. Napríklad musím povedať, že hlavný zloduch tohto filmu ma akosi moc nebral. Ale tak možno budete mať na to iný názor. Musím ale pochváliť veľmi dobrý dabing, kde skutočne vybrali dobrých hercov, ktorí dali týmto postavám život. A funguje to dobre. Seth Rogen a Kristen Wiig sú dobrá dvojka a ladí im to. Animácie sú podľa mňa ale dosť slabé. Viem, že film vznikal s oveľa nižším budgetom, ale je tu vidno, že to nie je najlepšie vyzerajúci film tohto roku. Animácie sú okey, ale nič nejaké výrazné, čo by som pochválil. Než ale skončím komentár hodnotením je ešte nutno spomenúť jednu vážnu kontroverziu, ktorá sa s týmto filmom spája a to je fakt, že mnohí animátori pracovali skoro zadarmo na tomto projekte, a mnohí ani neboli kreditovaní v titulkoch, nakoľko boli z produkcie vyhodení. Ale aj tú prácu, ktorú ešte spravili nikto z manažmentu neocenil. To je veľmi smutné. Hodnotenie: B+ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Podívejte, není to žádná sláva, příběh má super zápletku, ale pak se odvíjí poměrně očekávanou cestou. Jenže ocenit takhle ostrý a odvážný humor prostě musím. Buchty a klobásy jsou animák, který plně využívá předností žánru, cáká na nás perverznosti, nadsázku, pubertální humor a.... To je v pohodě. :) 7/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas: trapné a přehnané. Většinu času: sprosté, přímočaré, sprosté, vtipné, sprosté a originální. Neustále: sprosté. Ve výsledku opravdu ujetě vtipné a zvrácené. Líbí se mi, jak na první pohled povrchní komedie s až pubertálním humorem dokáže mít rozměr, ať rasově politický nebo náboženský. PS: film, co vám změní pohled na nakupování v supermarketu a vaše rozmluvy s potravinami budou pro ostatní nakupující velice bizarní (prokázáno i bez perníku) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal opět primitivně obelhat svým věčně perverzním smýšlením. Podle názvu filmu jsem se totiž celou dobu domníval, že půjde o instruktážní videomanuál, kterým konečně nahradíme ty stupidní žvásty o motýlcích. Vždyť představa hmyzího páření musí být pro vaše milované haranty celkem traumatizující, zato taková pěkná demonstrace na čabajce a donutu, no řekněte sami. Na koblize můžete dítěti názorně předvést deep throat, fisting, spanking, cum swapping, při použití více vídeňských párků dokonce i double či triple penetraci, to byste na motýlích předváděli horko těžko. No nakonec šlo o animovanou komedii, která se výše nastíněné problematiky dotýká jen okrajově, leč finální interpotravinová gruppen soulož pro mě byla dostatečným pobavením. Trošku jsem ale znejistěl při představě, že v ledničce mi parta nadržených kefírů znásilňuje nedopité nízkotučné mléko, nebo že ve špajzce se zvrhlá šiška lovečáku snaží prorazit uzávěr mého nevinného panenského oleje. A já si vždycky říkám, co se mi tam zas vylilo, a to mi jen ejakuloval kečup! Závěrem bych doporučil uživatelce Pethushka, aby si tu a tam aplikovala do intimních partií taky nějakou tu klobásu, třeba se konečně uvolní a přestane být tak slizce a nechutně prudérní. Já mít doma puritánskou knedlu, kterou pohorší animovaný sex medové hořčice a chilli omáčky, tak radši budu až do skonání jsoucna prcat s tím nebohým čokoládovým donutem. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

U mě hodně přes čáru. I proto jsem překvapen, že dojmy, které ve mě tento snímek zanechal jsou spíše pozitivní. Je to hodně ostré, trapně vulgární, ale v tom všem špatném se dokáže vyloupnout velká spousta vtipných momentů. Navíc se Buchtám a klobásám nedá upřít, že se opravdu neotřele věnují dost vážným problémům a dokážou o nich trefně referovat. Takže trošku se stydím, ale líbilo se mi to. Navíc je to těžko zaměnitelné s čímkoliv jiným a bude dost těžké určité scény vyhnat z hlavy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby dosáhly 97,7 milionu amerických dolarů, celosvětové činily 140,7 mil. (NIRO)
  • Při útoku potravin na zákazníky hraje „Wake Me Up Before You Go Go“ od Wham! Když zůstane párek Frank (Seth Rogen) sám, tak hraje „I'd Do Anything For Love“ od Meat Loafa. A při orgiích na konci filmu hraje nejprve píseň „Hungry Eyes“ od Erica Carmena, po ní následuje „It's Your Thing“ od The Isley Brothers a pak přijde „True“ od Spandau Ballet. (Duoscop)
  • Z účtenky se můžeme dozvědět, že Frank (Seth Rogen) stojí 4 dolary a 20 centů. Číslo 420 je častým odkazem na kouření marihuany, kterého je Rogen velmi zapáleným propagátorem. (NIRO)

Reklama

Reklama