Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (310)

Helo 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil jen kvůli Medvědovo hudbě. Nakonec to byla snad jediná dobrá věc, kterou The Forest přinesl. Jinej důvod k vidění tohohle filmu asi není. Ale ono asi stačí přetočit si to až na závěrečný titulky, kde je ta hudba aspoň dobře slyšet, páč do toho nekvičí hysterický ženský. I když pořád existuje Youtube nebo Spotify, to bude asi snazší než zbytečně shánět celej film. Btw: Pointa mýho komentáře je pořád daleko lepší, než "šokující" pointa tohohle filmu. Škoda toho podřezanýho (Fuck it, spoiler!) potenciálu, kterej se tam párkrát mezi stromama někde mihnul. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Forest je film bez šťavy a určite nie hororom. Celé to strašenie je založené na nejakých ksichtoch starých báb, kto sa má toho báť? Snímok sa snaží byť psychologickým hororom za lacný peniaz, preto nakoniec ponúkne len nevýrazné postavy, slabý scenár a príbeh, ktorý nevybočuje z priemeru. Ak to má byť založené na skutočných udalostiach, oplatí sa radšej o lese samovrahov vyhľadať nejaký dokument. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Každý rok v lese Aokigahara spáchá sebevraždu více než stovka lidí a další se o ni alespoň pokusí. Od roku 1970 chodí místní dobrovolnící jednou za rok na lov těl a posbírají ostatky sebevrahů a pohřbí je. Les je bohužel díky své pověsti velkým tahákem pro turisty. O takovu turistiku zájem nemám. A tak je to i s tímto filmem. Herecké obsazení bylo pro mě neokoukané, to bylo fajn. Nápady nedotažené, což bylo škoda. Na druhou stranu z toho Amíci nedudělali úplnou blbinu. Všechno tu působí ospale. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Zada by potřeboval posrat záda.Takový potenciál zabít, tomu už říkám vrchol tvůrčí impotence.Hlavní hrdinka je bytostně nesympatická a ošklivá trubka, která celý film nudně a zmateně pobíhá po lese, který by jako z prdele vypadl těm, do kterých v Českých luháh a hájích chodím houbařit a věřte mi, že na takovém lese je nejděsivější leda odhozená pneumatika, nebo hovno od nějakého turisty.Přiznám se, že jsem se dost těšil a dočkal sem se naprosto rutinního a nudného braku o jedné dobré scéně.Televizní verze tohoto hororu Grave Halloween s Kaitlyn Leeb v hlavní roli je 100x lepší a děsivější a to má přitom jen ubohých 38%.Zada mohl konečně s fantastického námětu vytěžit peckový horor, ale dokonale předvedl, jaká režisérská nula on je.29%. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi lepší výsledek. Les sebevrahů v sobě měl potenciál, být po dlouhé době solidním hororovým kouskem. Namísto toho, člověk dostal přešlapující nudu, která si během filmu bez udání důvodu podřeže žíly a v závěru se je snaží sešít znovu dohromady. Jinými slovy, kdyby konec nebyl dobře atmosférický, s hodně dobrým hudebním podtrhem a relativně uspokojivou pointou, šlo by celé hodnocení mnohem níž a zklamání z nevyužitého potenciálu by bylo větší. Celý film se nic moc neděje, přešlapuje se na místě, nejde rozpoznat, co je výplodem fantazie hrdinky a co je skutečné. Snad až v závěru si je divák stoprocentně jist, co je skutečnost, a co se vlastně stalo. Tudíž na celou svou délku 87minut, aby se něco dělo jen v posledních ani ne 10-ti minutách, je to podle mě sakra škoda. Sečteno podtrženo slabý průměr. 48% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)
  • V lese Aokigahara (les samovrahov) je spáchaných približne sto samovrážd ročne. Viac samovrážd sa spácha už len na americkom Golden Gate Bridge. (Kub_ees)
  • Herci, představující duchy ubasute, během natáčení vůbec nic neviděli, neboť měli nasazené kompletně bílé kontaktní čočky. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama