Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (310)

POMO 

všechny recenze uživatele

Snad ani samotnej scénárista nevěděl, co jsou jen výjevy mysle hrdinky a co je realita. Nebo alespoň který z výjevů má na realitu vlyv a když, tak jaký vlyv. Stejně tak jako nejspíš nevěděl, co přesně se stalo na konci. Film chce strašit duchařskými vsuvkami po vzoru americké verze The Grudge, dokonce i námět rozzlobených duchů lidí, kteří se zasebevraždili v lese je vypůjčený z původních japonských Ju-on: The Grudge. Ale chybí mu přehlednost a balanc mezi realitou, démonama z dětství a strašidelnými iluzemi v lese, a překvapivě i obrazová rafinovanost kamery a střihu, na kterou jsme zvyklí z kvalitních hororů. Podprůměrná jednohubka mrhající vysokým potenciálem námětu (ten les sebevrahů v Japonsku fakt existuje). ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, to zase jednou byla tupá hovadina. Co jsem komu udělal, že ten konec vypadal jak z osmdesátek? Natálka sice hraje celkem obstojně, ale všichni včetně jí se musejí chovat podle předem narýsovaného kokotského scénáře, který vymyslel potají nějaký anime geek ve svém záchvatu hentai poezie, ve které místo draka se šesti penisy znásilňujíc tříhlavou desetiletou školačku s pěti zubatými vagínami, se objeví bubuhluboký les s bubáky, kteří vypadají naprosto odpudivě a nenápadně. Jako proč? Chjo. Zase jeden promarněný hororový nápad. 40% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|13%| No to bylo teda něco. Ještě, že jsem na toto nešel do kina. Horory mám rád, i ty současné slabší. No, co měla tohle znamenat? Copak tvůrcům nedošlo, že je to strašná, nezáživná a ubíjející nuda bez špetky nápadu? PG-13 to také zazdila. Alespon když už se toto dralo ke konci, tak se tam něco málo dělo, ale i tak to byla slabota. Herci mě moc neoslovili, hudba nic moc, scénář nulový. Odpad nedávám, nevím moc dobře proč, asi proto, že jsem logicky, viděl horší snímky a nemělo to nějak zásadní chyby, jen to byla prostě „JEDNA VELKÁ NUDA“! A tak krátká stopáž boha jeho. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Film sebevrahů. Točiť film o japonskom lese samovrahov Aokigahara a nevykúzliť v tom lese ani kúsok atmosféry, tomu sa hovorí zlyhanie (aj keď sa síce točilo v Srbsku, keďže získať povolenie od japonskej vlády točiť v Aokigahara nie je jednoduché, no neprečítať si to na internete, tak bežný európsky divák to nemôže poznať). Každopádne, Forest má na horor viac ako sľubný námet, no bohužiaľ ostalo iba pri ňom. Samotný film vôbec nič zaujímavé neponúkne a jedná sa o tú najštandardnejšiu druhoradú ducharinu, ktoré svoje zlaté časy zažívali tak desať rokov dozadu, keď sa po úspechu výborného Kruhu a Grudge veselo remakovali všetky tie Temné Vody, Clony, Zmeškané Hovory a im podobné. The Forest od nich nemá ďaleko a je z toho iba ďalšia úplne neatmosferická a nestrašidelná hororová báchorka, ktorá sa spolieha iba na tie najotrepanejšie ľakačky. Prvú hodinu sa v nej nič zásadné nestane, iba dianie občas naruší s dejom absolútne nesúvisiaca ľakačka, napríklad keď bezdomovec udrie na okno taxíka v ktorej sedí hlavná hrdinka alebo v hoteli na ňu vybafne babička majiteľky a s očakávaným príchodom do lesa to je ešte horšie. Namiesto akéhokoľvek zintenzívnenia, sa z toho čoraz viac sa stáva nezmyselný horor, ktorý ma v poslednej polhodine úplne stratil a bolo mi absolútne jedno čo sa v ňom deje a ako to celé skončí, pretože mám pocit, že to celé nedávalo zmysel už ani samotným tvorcom. Keby Forest ponúkol aspoň jednu zaujímavejšiu alebo akokoľvek nápaditejšiu scénu, tak možno nie som taký prísny, keďže ono to zase nijako neurazí, avšak ani nijako nenadchne a je to iba obyčajná, maximálne priemerne zrežírovaná rutina bez štipky čohokoľvek zaujímavého. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sterilní horor, kterej dvě třetiny nudí a v očekávaným infernu... nudí ještě víc. Je až s podivem, že něco takového vůbec projde producentským sítem, to opravdu někdo očekává, že horor, jako je tento, dokáže někoho aspoň trochu vystrašit? To jsou ti Amíci až takový rasisti, že si myslí, že jsou japonský holky natolik děsivý, že jimi obsypeme les a divák se posere strachy? To fakt nikdo neviděl ty díry ve scénáři? A co tam měl vlastně dělat ten cápek, kterýho hlavní hrdinka potkala v baru nad hnusně zakaleným pivem? A co na to Jan Tleskač...? Z námětu tajemného lesíka plného sebevrahů dokázat natočit takovýto shit, jo, tak to už je umění, páč tohle je kentus, odsouzenej spáchat sebevraždu v tom krásným japonským lese, co japonským lesem ani nebyl. Sayonara. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Z místa, kde se příběh odehrává, se stala turistická atrakce, do níž lidé nanosili kostry uhynulých zvířat či panenky bez hlav a další předměty, které mají nahánět návštěvníkům hrůzu. (Geralt z Rivie)
  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)
  • V lese Aokigahara (les samovrahov) je spáchaných približne sto samovrážd ročne. Viac samovrážd sa spácha už len na americkom Golden Gate Bridge. (Kub_ees)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno