Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 1

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (63)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kdo jsi?",,Jsem peklo!" Dobrodružné putování skupiny mnichů vedených nekompromisním bratrem do Říma. Středověk, války, víra, oběti a posvátná relikvie. Krásná irská krajina plná lesů, močálů, potoků a mlhy. Havran na zkroucené větvi nevěstí nic dobrého. Souboje standardně drsné, krev občas šplouchne na kameru, vytržené vnitřnosti při výslechu i rozpolcená lebka nechybí. Ač má putování nepřátelskou krajinou své napětí, pořád tomu něco málo chybí. Postavy příliš sympatické nejsou, občas se chovají podivně - pobíhání v noci po lese s loučemi by asi nebylo moc chytré, a tak mi osud většiny z nich byl vcelku lhostejný. Asi by byla lepší obdoba Údolí včel, než slabý odvar Statečného srdce. Film ale rychle utekl a zejména krajinné výjevy za to stály! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Za menší rozpočet docela dost povedený finální snímek. Ano, je z toho cítit na míle daleko nižší finanční injekce, a ano, některé lokace nepůsobí nejvěrohodněji, a ano, chtěl bych více krvavých středověkých bojů, které se objevovaly jako denní chleba. Na druhou stranu s přihlédnutím ke všem aspektům jsem nadmíru spokojen. Příběh bych se nebál označit za přímo vydařený a kvalitní, ještě jsem neviděl zápletku, kde by šlo o přenášení křesťanské relikvie a s tím spjatá i její ochrana. Nejlepší postavou jednoznačně křesťanský fanatik (všech fanatiků ten nejzapálenější), jenž nebyl schopen zavřít tu svou kušnu. Pořád tam něco mlel, až se mu to také stalo osudným. A ten herec dokázal tuto roli ztvárnit s bravurou, on táhl celý film. Potěšil i Bernthal, který tam dostával menší Punisher rage momenty a vyvražďoval jednoho nepřítele za druhým. Jedna větší bitka si dokázala své místo ve filmu zajistit, a brutalitou se v ní rozhodně nešetří. Konec v rámci možností dobře uzavřen, souboj Armitage vs Bernthal tomu dal pomyslnou třešničku na dortu. Za mě dávám zasloužených 65 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tyhle historické drsné filmy mi moc neříkají. Já vím, že je zde i nějaká snaha o poselství, ale za mě to prostě není ono. Je to drsné, ale přijde mi to dějově strašně prázdné. Chce to oslovit diváka, ale přitom to svým tempem dovede nudit, a to i přesto, že zde jsou souboje a akční scény. Ne, tohle není pro mě. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem si přál, aby to byla pecka. Už kvůli Bernthalovi, Hollandovi a Armitageovi. Ti mě opravdu navnadili. A ono to vážně nebylo zlý. Bohužel i přes příjemné herecké výkony, kterým vévodí Jon Bernthal, a slušnou akci (které opět vévodí Jon Bernthal), nejde lépe hodnotit opravdu plochý příběh a promarněnou šanci na něco o dost lepšího. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Atmosférická krvavá putovačka, kde skupina mnichů veze relikviář papeži do Říma, aby naboostoval rytíře ve svaté válce. Jeden z mnichů je mimochodem Spider-man a doprovází je i Punisher jako nosič pytlů/bodyguard, na kterém je něco víc než se na první pohled zdá. Cestou je samozřejmě potkají nesnáze, napadnou je divoši a začnou krvavé jatka. Bernthal dřevěným štítem seká hlavy bezvěrcům, zaživa se vytahujou střeva, zlodějům jsou sekány ruce. Konec je správně zdrcující a bezúčelný. Těchhle filmů je dnes jako šafránu, važme si jich. Jidáš! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se nevyskytuje žádná ženská postava. (Nyan)
  • Postava, kterou hraje Jon Bernthal, není ve skutečnosti němá. Na konci filmu pronese jediné slovo. (Nyan)

Reklama

Reklama